Javalarım yuvadan atlmaya hazır

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Yuvadan atlamaya hazırlanan java ispinozlarımın fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim. Dört yavrunun en büyüğü dışarıyı izlemeye başlamış bile.
Maşallahlarınızı lütfen esirgemeyin.

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Fotolara  bakarken  ben  beslemem  bu  kuşları dedim  ne  kadar  çirkin yavrular  diye  rotfl  Fakat  ebebeyinleri görünce  pişman oldum  sölediklerime  alkisd

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Emrah İNCE' Alıntı:
Fotolara  bakarken  ben  beslemem  bu  kuşları dedim  ne  kadar  çirkin yavrular  diye  rotfl  Fakat  ebebeyinleri görünce  pişman oldum  sölediklerime  alkisd
yavrular gerçekten çirkin oluyor ama beslemesi çok zevkli kuşlar.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bende beğeniyorum çok Javaları besleyen metediyor. Şu ara araştırma evresindeyim.

Maaşallah. Yavru alabilmişsiniz. Bakımlarından da söz ederseniz, kaprislerinden, isteklerinden, bizde geliştirirdik kendimizi bu arada.

Tebrik ederim.

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
İsa YILMAZ.' Alıntı:
zevkli derken ne gibi özellikleri var ki ?
Çok hareketli ve meraklı kuşlar bu yüzden bazı hareketleri komik geliyor bana. Ayrıca erkeklerin kanarya kadar uzun olmasada ona benzer bir ötüşleri var.

Canan NUMAN' Alıntı:
Bende beğeniyorum çok Javaları besleyen metediyor. Şu ara araştırma evresindeyim.

Maaşallah. Yavru alabilmişsiniz. Bakımlarından da söz ederseniz, kaprislerinden, isteklerinden, bizde geliştirirdik kendimizi bu arada.

Tebrik ederim.

Canan hanım java ispinozunda bende çok tecrübeli sayılmam, resimdekiler ilk çiftim ve bendeki ilk kuluçkaları. Java üretiminde en büyük problem boş yumurta; muhabbet kuşları ve diğer ispinoz türlerine göre yumurtalarının doluluk oranı daha az. İyi bakım ve ilaç takviyesi ile bu oran artırılabiliyormuş ancak kuşlarımda vitamin haricinde ilaç kullanmıyorum. Çok meraklı ve hareketli kuşlar, bildiğim kadarıyla ispinoz türleri içerisinde evcilleştirilebilen tek tür. Hemen hemen tüm yemleri yemelerine rağmen önlerine karışık yem verildiğinde yemi dökerek istedikleri tohumu yiyorlar. Yem israfının önüne geçmek istiyorsanız tüm yemleri tek çeşit olarak ayrı yemliklerde vermeniz gerekiyor. Banyo javalar için olmazsa olmazlardan haftada iki kez banyo vermezseniz (nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama) suluktaki su ile banyo yapıp hepsini yere döküyorlar.

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Canan NUMAN' Alıntı:

Tebrik ederim.
aynen bende aynı fikirdeyim  ::)