JO MANNESİN KÜMESTE BİR GÜNÜ...

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY

Başarılı bir Show muhabbetkuşu üretimi, en uygun üretim hane ,birinci sınıf üretim malzemeleri yanında en başta çok zamanınızı alır, günümün en büyük kısmını kuşlarımın yanında geçiririm.
Kahvaltıdan hemen sonra Üretim haneye girerim, kümesteki kuşlarımı denetlerim, bu üretim gözlerini ve üretim kutularını da kapsar.
Her sabah kuşlarıma temiz su ve kendi ellerimle hazırladığım yumuşak mama ile besi yemlerini veririm. 80 takım kuş için hazırladığım mamayı on peksimet,10 sert pişmiş yumurta ve geceden suda ıslatılmış yulaf ile oluştururum .BU karışıma Orlux-hazır yumurta maması ve buna arada bir havuç da eklediğim olur.
İşin büyük kısmı yemlemedir, Mama ve besi yemini özelikle mevcut üretim gözlerindeki bütün genç kuşlara ayrı ayrı dağıtmak zorundasınızdır. Otomatik yemliklerin kontrolleri  yapılır, şayet boşalmışsa yeniden yemleri doldurulur ve ayrıca yem artıkları uzaklaştırılır.
Bunun dışında kümesteki 100 adet suluk ve su kapları her gün temizlenir. Yaz aylarında, sıcaklarda ise günde iki kez temizlenir.
Günlük rutin işlerin yanında Üretim gözlerinin ve salmaların temizliklerine de zamanımın büyük bir kısmını ayırırım. İşte ondan sonra ancak kuşlarımla tamamen bire bir ilgilenebiliyorum.
Ev’e akşamları saat 22 den önce geldiğim çok nadiren olur ve aileme çok az zamanım kalır. Uygulamalarımda ki istikrar her şeye değer. Muhabbetkuşu üretimindeki başarımın temelinde yıllar boyunca süren fakat önceleri hiç fark edilmeyen detaylı çalışmalarım, daha sonra ise beni çok belirgin bir şekilde en öne getirmiştir.

Kaynak: jomannes-wellensittich.de

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Güzel paylaşım.Paylaşım için teşekkürler.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
paylaşım için teşekkürler, örnek süper ama bizde sanırım daha yol çok :(

jumbocu_tuncay

Takipçi Üyemiz
Adı
tuncay
Soyadı
göçtü
paylaşım için tşkler jo mannes gibi olmak degilde bence daha ii si olmak için mücadeleye devam etmeliyiz. herkezin bakımı mama sı farklı kimsenin maması birbirinine eşit degil ama şu gerçek bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur misali degerli üretimci jo mannes bu sistemle güzel ilgi alakası bakımı ile gidiyorr.