JUMBO ÇİFT YUMURTTADI AMA DİŞİ ERKEĞİ DÖVÜYOR-ACİL YARDIM

hakan küçük

Yeni Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
küçükoglu
Merhaba arkadaşlar, bir çift show jumbom muhabbet var. Dişi yumurtladı ama erkekle çiftleştiklerine hiç şahit olmadım. Erkek yuvadayken dişiye yem veriyor. Ancak dişi yuvadan çıkınca kan gövdeyi götürüyor. Erkek kuşu evire çevire dövüyor. Yumurtalar büyük ihtimalle dölsüz. Işıkla kontrolleri yaptım. Mecburen yumurtalardan vazgeçip kuşları ayrı kafeslere koydum. Doğrumu yaptım bilmiyorum. Kuşlar yaklaşık 10 aylık kuşlar. Ayrı kafesteler ama birbirlerini görüyorlar şu anda.

Ayırma yöntemi fayda getirirmi ve birde ne kadar ayrı tutmam gerekir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Ayırma yöntemi çiftleşmeyi saglamak adına uygulanır.
Erkeğiniz dişi kafeste iken çiftleşmek istiyor olabilir mi?
Erkeğiniz bu ayırma ile daha da kızgınlasacaktır bence.

hakan küçük

Yeni Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
küçükoglu
dişi kızgın, çiftleşirken yaptığı eğilip kuyruğunu kaldırma falan yapıyor. Ancak bunu yapmadan önce erkeği dövdüğü için erkek çiftleşmeye gelmiyor

SABRÜ MUTLU

Üyemiz
Adı
sabri
Soyadı
mutlu
Kuşlarının aynı kızgınlıkla değil sanırım. Dişi kızgınlık yumurtası yapmış. Erkek henüz tam kızmamış olduğundan çiftleşmiyor. Dişinin kızgınlığı çiftleşemediğinden şiddete yönetiyor. Şimdilik ayrı kafeslerde tutun. Erkeğe yumurtalı mama, havuç takviyesi yapın, dişiye elma yedirin banyo suyu koyun, mama takviyesini kaldırın. Dişi sakinleşince dişiyi erkeğin kafesine alın.