Jumbo çiftlesme sorunu (kisirmi)

fatix54

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
değirmenci
Arkadaşlar geçen yıl bu hobiye bir heves başladım. 2 farklı üreticiden 1 dışı 1 erkek Jumbo satın aldım kuşların sahipleri daha önce kuşlardan yavru aldıklarını soylediler. Kuşları geldiklerinden beri yumurtalı mama nijer katkılı taze yem dal darı murekkep balığı kemiği bunun yanında fertivit ve hobi vitamin katkıları ile beslerim ayırma yöntemi uyguladık kuşlar i kullanmadığımız sakın bir odada bakiyorum sadece günlük yem değişimleri için rahatsız ediyorum kuşlar çok iyi anlaşıyor ama nedense 1 yıldır yumurta alamadım erkek istekli ama dışı sanki kizismiyor. Acaba dışı kısır olabilirmi?
Kuşlarım >>https://youtu.be/Boz7HjU4kU8

Ercan Uçar

Uzman Üyemiz
Adı
Ercan
Soyadı
Uçar
herkuş satan daha önce yavru aldım diye satıyor zaten :) belkide aldı lakin kuşlar bulundukları ortama adepte olamamış olabilirler sağlıkları yerinde gözüküyor .

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
abi bana kalirsa sabr et.Ben 2.5 yildir besledigim ciftimden ilk kez yavru aldim.Simdiye kadar 16 yumurta kirdilar uc yumurtada yavru oldu.Sonunda yavru cikti.Heleki senin kuslar masallah cok guzel ve saglikli.yavru ala bilirsin

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
ama eger sorun varsa bana kalirsa disidedir.Yumurtlamama sorunu disiden bos yumurta sorunu erkekden kaynaklaniyor.

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
arkadaşım sıkıntı kesin olarak dişide görülüyor dişinin resmi varsa atabilirmisin özellikle gagasını yakından çekerek sana satan kişi aldım demiş ama kaç kere yumurta almış oda önemli pili bitmiştir kesin ..bende de vardı bi ara yumurta yapmıyordu erkek kızgındı dişi pas vermiodu sebebi dişi çünkü artık yumurtlama olayı bitmiş istesende alamassın o kuştan yumurta senin hatan gidipte  yavru dişi alıcaktın biraz beklicektın ama bari sürekli yavru alıcaktın yumurtası alınmış kuşlardan yumurta beklemeyın bazıları verir bi kere  iki kere bazıları hiç vermez hemen pili biter yani yaşlanmıştır yumurta yapmaya..

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Eş tutmamıştır onlar
Disiden gözüken hazır olmadığı, erkeğin kurlarına sert tepki veriyor yanına pek yaklaştırmiyor. Bu fizyojik bir rahatsızlık değil, ortamdan mevsimden bakımdan eşinden kaynaklı güvensizlik ya da kızgın olmama durumu gibi. Hazır 2 kuş iyi kizdirilmis hazırlanmış kuşlarda es tutmama es seçme sorunu olmaz. En azından Üretimhane ortamında olmuyor.
Ercan UÇAR.' Alıntı:
herkuş satan daha önce yavru aldım diye satıyor zaten :) belkide aldı lakin kuşlar bulundukları ortama adepte olamamış olabilirler sağlıkları yerinde gözüküyor .
Herkesten bu yüzden kuş alınmaz zaten ercan. Görüntüsü güzel olan fiyati güzel olan kuşlara sahip kişiler iyi kuşçular değil en azından iyi satıcılar değil. 3 gün önce tanışmış kuşlar yanyana geldiğinde çift diye satılıyor. Çift diye satılan kuş takım diye satılan kuş yavrusu alınmış 2 kuştur. Diğerleri sadece yanyana konmuş uyumlu kombinlerdir. 
Herkesten kuş alınmaz dediğin doğru bişey. Özellikle damızlık alırken, o kuşun neden satıldığını öğrenmek gerekir, satıcının cevapları tatmin ediyor mu, referansi var mı bakmak gerekir. Bazen ben de gidip alıyorum, uygun bi renk uygun bi Vasıf denk geliyor kumar oynamak oluyor ama alıyorum.
Ama dikkat etmekte fayda var. Üreticiyi tanımak, referanslarına bakmak çok önemli. Bunun yanında cift diyorsa yavru aldım diyorsa mumkunse yerinde görmek yavru büyütürken yumurtaya yatarken görmek önemli.
Sefder UMUDOV' Alıntı:
abi bana kalirsa sabr et.Ben 2.5 yildir besledigim ciftimden ilk kez yavru aldim.Simdiye kadar 16 yumurta kirdilar uc yumurtada yavru oldu.Sonunda yavru cikti.Heleki senin kuslar masallah cok guzel ve saglikli.yavru ala bilirsin
Sizin problem başka bi konu ama dediğiniz gibi yapacak başka bi şey yoksa sabır en iyisi.
Ama her zaman söylediğim şey, damızlık alıp yarın yavru alacam ümidiyle aylar geçerken sabır diyerek, güzel bi çift yavru için belirli bir süre 7 7 8 ay bekleyip daha garanti sonuç almak önemli.
Sefder UMUDOV' Alıntı:
ama eger sorun varsa bana kalirsa disidedir.Yumurtlamama sorunu disiden bos yumurta sorunu erkekden kaynaklaniyor.
Bahsettiğiniz gibi bir sorun olabilir, ama yukarıda yazdığım gibi bir hastalık bir kısırlık değil daha psikolojik şeyler de olabilir. Diğer taraftan boş yumurta sorunu erkeklerde olduğu kadar dişilerde de olur. Boşuna erkeklerinizi harcamayın.  Es değişligi ile sorunlu kuşu bulun.
Ali PİRİNÇÇİ' Alıntı:
arkadaşım sıkıntı kesin olarak dişide görülüyor dişinin resmi varsa atabilirmisin özellikle gagasını yakından çekerek sana satan kişi aldım demiş ama kaç kere yumurta almış oda önemli pili bitmiştir kesin ..bende de vardı bi ara yumurta yapmıyordu erkek kızgındı dişi pas vermiodu sebebi dişi çünkü artık yumurtlama olayı bitmiş istesende alamassın o kuştan yumurta senin hatan gidipte  yavru dişi alıcaktın biraz beklicektın ama bari sürekli yavru alıcaktın yumurtası alınmış kuşlardan yumurta beklemeyın bazıları verir bi kere  iki kere bazıları hiç vermez hemen pili biter yani yaşlanmıştır yumurta yapmaya..
Videodan sorunu anlayabildiginiz gibi foto ile tedavi edebilecek olmanız da  takdire şayan bi hareket. Içi boşalmis olup olmadığına Gagasina bakarak değil bacağındaki bilezige bakarak ve yaşını öğrenerek ulaşmak daha sağlıklı olabilir.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
bazı arkadaşalrımızın burda dedıklerıne göre egerkı yumurta boş çıkıyorsa erkekten dır demış aslında alakası yok o erkegı bana getırın bak ben nasıl yavru alıyorumm ..dişinin makat bölgesinin etrafındaki tüylerini yolun erkek çifleşirken o bölgeye püskürtme yapıyor ve makat bölgesi tüysüz olursa o spermleri içine çekiyor ve hamile kalmış oluyorr benden sizlere bi güzell fikir diyorumm saygılarr... thumbsupbo

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
arkadaslar diyelimki ayagında bilezik yok peki nsl bilirsiniz kuşun kaç yaşında yada kaç aylık oldugunuu ..bnden sizlere bir soru

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Kuşun kaç aylık olduğu yavru tüyünden cereden az çok belli olur, fakat yetişkin bi kuşun yaşı şudur demek zor. En fazla soylenebilecek şey yaşlıdir.
Bu da ayaklarının renginin koyulasmasi pullanma tabanlarin duzelesmesi ayak yapısında bozulmalar,Gaga renginin koyulasmasi gagada çatlaklar cerede kuruluk kartlik gibi belirtiler olabilir. Ama ayaklar için mesela sirkeli suda bekletip bi de vazelin çaktın mi pamuk gibi olur,  cere de aynı şekilde. Bu yüzden tanımadığın bilmediğin adamlardan bileziksiz kuş almayacaksin alıyorsan yavru olacak.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fatix54

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
değirmenci
Disi erkeği o anlık gagaladı ama genel olarak iyi anlaşıyorlar erkek yem kusuyor dişiyi kasiyor. Dişiyi bir arkadaşın salmasına aldık 1 ayda böyle bekleyeceğiz. Yine kizisma olmazsa gidip ithalatcidan kasa kuşu alırım piyasa ölü kuşları kakalamaya çalışanlarla dolu gider begendigim ithal kuşu alirim