JUMBO İLK KULUÇKA DAKİ YUMURTA SAYISI

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Arkadaşlar hayırlı akşamlar jumbo çiftim ilk yumurtasını yaptı 3 adet oldu. Benim gibi ilk kuluçkada sayıca 5 veya 4'ün  altında yumurta alan kardeşimiz oldu mû?  Sonraki kuluçkada sayı artıyor  mu?  Dişinin ilk kuluçkada.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Benim Show çiftlerim 5 yumurta ile başladılar. Sonra 6 ya sonra  7 ye çıktılar. Bir sonra ki kuluçka henüz olmadı. Yavru büyütüyorlar. Hatta biri 3. kuluçkanın ilk yumurtasını çift sarılı yaptı. Anormal iri bir yumurta idi. 2 embriyoda oluşmuş ama ölmüşler. Bir yumurtada çift cenin oluşup sağlıklı büyüme şansı yokmuş.

Tabi yumurta sayısının artması olayı bakım besleme ile ilgili.

Umarım sizinde artar.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Yumurta sayısı genelde 4 ve yukarısı olur...
Ama 2-3 olmaz diyede bi sonuç cikartamayiz..
Benim 3 te kalan olmadı hiç..
2. 3. 4. Kuluckalarda 1-2 artıyor genelde..
Eğer 3 yumurta da doluysa kötü değil jumbo için...
Sağlıkla çıksınlar İnşallah..
Saygılar...

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Teşekkürler zaman ayırdığınız için.
İnşallah o kadar sayısız çiftleşme boşa gitmez de 3 ü de dolu olur. Sonra sayı da biraz artar umarım. Yavrular çıkınca dışardan hazır mama mı almalıyız yoksa kendimiz mi yapmalıyız. Doğru olan hangisidir ?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Mümkünse kendiniz yumurta maması yapın ve sabahları verin..
Her zaman doğal olandan yanayım..
Saygılar..

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Özcan bey belli ki bilgili ve bilinçlisiniz zahmet olmassa mama karışımınızı söyleyebilir misiniz ? Ben yavrular çıkınca yarım yumurta vereyim diyordum hergün

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Estağfurullah,yardımcı olabiliyosak ne mutlu...
Benim mamam biraz teferruatlı..
Eğer bir çift için hazırlıyorsanız şu tarifi verebilirim...

Yarım haşlanmış yumurta,
Bebe bisküvisi,
Galeta unu,
Mısır unu,
İrmik         
karışımına bir gün havuç,bir gün kabak,bir gün kara lahana rendeleyip verebilirsiniz.

Sebzelerin rendeledikten sonra suyunu sıkmayı unutmayın..

Birde havucu çok fazla vermeyin kızıştırıcı özelliği var,dişi yumurtadan kalkabilir...
İrmiğide dikkat kursakta şişer..az az..

Saygılar..

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ben kendi mama karışımımı yapmadan önce 10 kg luk bir şişede mamanın asli unsuru olan kıvamını ayarlamamızada yarayan toz kısmını hazırladım ve her mama yapışımda tek tek bebe bisküvisiydi,irmikti filan diye uğraşmıyorum..bu karışımdan mama tel tel dökülecek şekilde olana kadar katıyorum ve çok rahat oluyor..
Herkesin kendi kuş sayısına göre bu karışımı hazırlayıp bir kenarda bulundurması gerektiğine inanıyorum..
(Yulaf unu,çavdar unu,mısır unu gibi birçok tahıl;    kırmızı,yeşil mercimek,nohut gibi un haline getirilmiş birçok bakliyat;  ceviz,fındık,badem,fıstık gibi birçok çerez(kavrulmamış);    kuş kumu,kömürü;  40 çeşit sağlık tohumu;  ruşeym  ;  kara üzüm çekirdeği tozu;  çörek otu,marul,turp tohumu gibi tohumlar ;nane,fesleğen,kekik gibi birçok baharat(taze alınıp kurutulmuş) ; ARI tahıllı ballı meyveli bebe maması;Günay Dönmez ustadan aldığım Natural Biotope mama katkısı(25 çeşit tahıl ve 14 çeşit faydalı bitkilerin işlenmiş halinden oluşuyor) ; Refik Türk ustanın denememiz için gönderdiği karışım v.s. yaklaşık 150-200 çeşit malzeme)

Ben mama yaparkende yeşil biber,kırmızı biber,kabak(içi değil),havuç,pancar,kırmızı lahana,turp,dere otu,taze nane ve maydanoz kullanıyorum.. (Kırmızı biberin kızıştırıcı özelliği vardır,yavrulu çiftlere tavsiye edilmez..Maydanozda çoğu üretici kullanmaz,kursağa yapışır derler,ben kullanırım daha biryerlerine yapıştığını görmedim,en çokta seçip maydanoz yerler,yurtdışı üreticileri hep kullanır,çok iyi C vitamini kaynağı..)

Saygılar...

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Özcan Bey gerçekten harika işler yapıyorsunuz tebrik ederim.  Ayrıca ilk verdiğiniz tarifin içerisine belki 2. Kısımda anlattığınız maydonos ve değişik un kıvamlarından da karıştırır yaparım inşallah çok teşekkür ederim.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Teşekkür ederim Ali Kemal Bey,
Kendi tarifinizi ve çeşitlendirmenizi yapmanız en iyisi..

İllaki benim yazdıklarımdan da değerli arkadaşlarımın yanlış gördükleri,eksik yada fazla buldukları olacaktır...

Zaten herkes fikrini,tecrübesini aktaracakki en doğruyu birlikte bulalım..

Ben kendi araştırmalarım ve denemelerim sonucu bunlarda karar kıldım..

Faydasınıda gördüğüme inanıyorum..

Yavrularım anaçlardan daha iri oluyor..  ;)

Saygılar...