Ben kendi mama karışımımı yapmadan önce 10 kg luk bir şişede mamanın asli unsuru olan kıvamını ayarlamamızada yarayan toz kısmını hazırladım ve her mama yapışımda tek tek bebe bisküvisiydi,irmikti filan diye uğraşmıyorum..bu karışımdan mama tel tel dökülecek şekilde olana kadar katıyorum ve çok rahat oluyor..
Herkesin kendi kuş sayısına göre bu karışımı hazırlayıp bir kenarda bulundurması gerektiğine inanıyorum..
(Yulaf unu,çavdar unu,mısır unu gibi birçok tahıl; kırmızı,yeşil mercimek,nohut gibi un haline getirilmiş birçok bakliyat; ceviz,fındık,badem,fıstık gibi birçok çerez(kavrulmamış); kuş kumu,kömürü; 40 çeşit sağlık tohumu; ruşeym ; kara üzüm çekirdeği tozu; çörek otu,marul,turp tohumu gibi tohumlar ;nane,fesleğen,kekik gibi birçok baharat(taze alınıp kurutulmuş) ; ARI tahıllı ballı meyveli bebe maması;Günay Dönmez ustadan aldığım Natural Biotope mama katkısı(25 çeşit tahıl ve 14 çeşit faydalı bitkilerin işlenmiş halinden oluşuyor) ; Refik Türk ustanın denememiz için gönderdiği karışım v.s. yaklaşık 150-200 çeşit malzeme)
Ben mama yaparkende yeşil biber,kırmızı biber,kabak(içi değil),havuç,pancar,kırmızı lahana,turp,dere otu,taze nane ve maydanoz kullanıyorum.. (Kırmızı biberin kızıştırıcı özelliği vardır,yavrulu çiftlere tavsiye edilmez..Maydanozda çoğu üretici kullanmaz,kursağa yapışır derler,ben kullanırım daha biryerlerine yapıştığını görmedim,en çokta seçip maydanoz yerler,yurtdışı üreticileri hep kullanır,çok iyi C vitamini kaynağı..)
Saygılar...