***** JUMBO KUŞUN BOYUNU ÖLÇÜP, KİLOSUNU TARTTIM ******

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Merhabalar,
Çok değerli yetiştirici abimiz Şahin Güngör' buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
Yardımlarını esirgemeyip bir dişi bir erkek kuşunu bana verdiği için.
Kuşları Nevşehire getirdim. 1 aydan fazla zaman oldu. Kuşlarımdan çok memnunum.

Kuşlarla yeteri kadar ilgilenemediğim ve gıdalarına çok dikkat edemediğim için,
geldiklerinden bu güne kadar çok kilo kaybettiler. Sadece Darı ve aspur ile besliyorum.
Mamaya bi türlü alıştıramadım. Denemek için 250 gram active marka hazır mama aldım onuda bi türlü iştahla yediremedim.  Bonie markalı muhabbet yemine %40 oranında aspur karıştırıp veriyorum.  Kuşlarımın eski kilo ve formuna ulaşmaları için nasıl bir gıda takviyesi yapmalıyım.

Hassas mutfak terazisi ile jumbo kuşumun boy ve kilosunu ölçtüm.
Boyu 215 milimetre
17.11.2012 Kilosu 54 - 55 Gram geldi.
-------------------------------------------
25.11.2012 Kilosu 50 Gram geldi.  1 haftada 5 gram zayıflamış

Olumlu olumsuz yorumlarınıza açığım.

Büyük fotografları

http://imageshack.us/a/img22/7315/30443327.jpg

http://imageshack.us/a/img109/825/94560008.jpg

http://imageshack.us/a/img826/1087/64692596.jpg

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
MşaAllah güzel kuş.Kuşun beslenmesi ile ilgili hangi mamayı kullandığını Şahin abiden öğrenebilirsin.Kuş alışık olduğu mamayı hemen tüketecektir.Slm

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Şahin Abiden öğrendim hangi mama olduğunu. Ama o mamayı Nevşehirde bulamadım. Birkaç farklı mama vardı. Ben active marka olandan 250 gram aldım denemek için. Onuda çok az yiyolar. Akşam işten geldiğimde, mamanın yarısını kafesin tabanında dökülmüş olarak buluyorum. Sanırım mamanın içindeki nijerleri toplamak için döküyorlar mamayı.

Sıddık YAMAÇ' Alıntı:
MşaAllah güzel kuş.Kuşun beslenmesi ile ilgili hangi mamayı kullandığını Şahin abiden öğrenebilirsin.Kuş alışık olduğu mamayı hemen tüketecektir.Slm

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
markası neymiş  Şahin üstadın  onu yazın size  buradan yardım ederler...ederiz..

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Arkadaşlar,
Hassas terazi ile kuşu 25.11.2012 tarihinde yine tarttım.
Ağırlığı 50 gram geldi.  1 hafta içerisinde 5 gram kilo kaybetmiş.  :'(
Mamayı almak artık kaçınılmaz oldu.
Raff mamayı alabileceğim taze ürün satan ve uygun fiyatlı site biliyormusunuz.
Teşekkür ederim.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Yusuf BİLGİN' Alıntı:
Arkadaşlar,
Hassas terazi ile kuşu 25.11.2012 tarihinde yine tarttım.
Ağırlığı 50 gram geldi.  1 hafta içerisinde 5 gram kilo kaybetmiş.  :'(
Mamayı almak artık kaçınılmaz oldu.
Raff mamayı alabileceğim taze ürün satan ve uygun fiyatlı site biliyormusunuz.
Teşekkür ederim.
http://www.petimenealsam.com/catinfo.asp?cid=43&brw/  Buradan alabilirsin bayisidir.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
arkadasım akşamdan kusların yemlerini önlerinden cek sabah mamanı hazırla icine mutlaka havuc koy ve mamanın icinede cok az miktarda aspur ve darı koy iyice karıstır ver onlerine gun boyu yetecek sekilde..bu islemi bir hafta devamlı yap.. bir hafta sonra kuslar mama yemeye alısacak o zaman uc gunde bir az miktarda önlerine koyarsan silip süpüreceklerini gorursun..

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
arkadasım akşamdan kusların yemlerini önlerinden cek sabah mamanı hazırla icine mutlaka havuc koy ve mamanın icinede cok az miktarda aspur ve darı koy iyice karıstır ver onlerine gun boyu yetecek sekilde..bu islemi bir hafta devamlı yap.. bir hafta sonra kuslar mama yemeye alısacak o zaman uc gunde bir az miktarda önlerine koyarsan silip süpüreceklerini gorursun..
Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:

Teşekkür ederim.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
kardeş kuşların hayırlı olsun

mama konusuna gelınce  %25 haşlanmış rendelenmış yumurta %25 rendelenmış havuc %50 aldıgın mamayı karıştır oyle servıs et o zaman farkı goreceksın bende aynı mamayı sade verınce yemıyorlar ama bu sekılde karıstırınca yıyorlar hatta mamaya bır ıkı dakıka once cok az cay kasıgı kadar su eklıyorum nemlendırıyorum sonra yumurta ve havucla karıstırıp verıyorum afıyetle yıyorlar hatta bır ıkı gun denedım yıne sade verdım yıne yemedıler 

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Salih KARAVUŞ' Alıntı:
kardeş kuşların hayırlı olsun

mama konusuna gelınce  %25 haşlanmış rendelenmış yumurta %25 rendelenmış havuc %50 aldıgın mamayı karıştır oyle servıs et o zaman farkı goreceksın bende aynı mamayı sade verınce yemıyorlar ama bu sekılde karıstırınca yıyorlar hatta mamaya bır ıkı dakıka once cok az cay kasıgı kadar su eklıyorum nemlendırıyorum sonra yumurta ve havucla karıstırıp verıyorum afıyetle yıyorlar hatta bır ıkı gun denedım yıne sade verdım yıne yemedıler
Teşekkür ederim.
Mamayı 15 gündür kullanıyorum. Sade su ile hafif nemlendirip veriyorum.
kısmen yiyorlar. yarısını kafes dibine atıyorlar. Bazen havuç ile nemlendirip az bişey su ile nemlendiriyorum.  normal topkek kıvamında veriyorum. 
bide sizin tarifi deneyim.