Jumbo mu?

farukclk

Yeni Üyemiz
Adı
ömer faruk
Soyadı
çelik
Merhaba aranıza yeni katıldım. 2 gün önce kızılayda pet shoptan jumbo cinsi bu kuşu aldım. Dişi olduğunu söylediler alırken. Benim sizden ricam kafama takılan birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim

-öncelikle ayağındaki bilezik tkf'nin ve şöyle yazıyor. TKF 17l 067505 34p. Kuşçu 3-4 aylık olduğunu söyledi. Bileziğe göre 2017 doğumlu ama bunda bir sahtekarlık yapabilirler mi?

-Kuş orijinal jumbo mu görünüm olarak ve kuşu uçması için bıraktığımda uçabiliyor ancak sürekli bir yere çarpıp düşüyor. Neden kaynaklı olabilir jumbolar çok fazla uçmadığı için mi veya kanat oluşumunu tamamlamamış olabilir mi?

-kuşun görünümü nasıl sizce bilezik doğruysa daha da büyüme ihtimali varmıdır?

-Yanına eş almalı mıyım tekte bakılır mı? saygılar

https://ibb.co/gG7La6
https://ibb.co/fMGfa6
https://ibb.co/gdKoTR

alperen_69

Üyemiz
Adı
Alperen
Soyadı
Karadeniz
Jumbo veya jumbo kırığı olabilir yanlız kuş çok yıpranmış ve zayıf görünüyor , karnını ellediğinizde kemik çok sert elinize geliyormu kontrol edin , iyi bir bakıma ihtiyacı var eşi ondan sonra düşünün bence

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Arkadaşların dediği gibi biraz zayıf kalmış. Mama ve vitamin takviyesiyle toparlayacaktır. Bu kuşun sahibi aramızda olabilir. Çünkü KIVGADER kayıtlı. Görünüm olarak jumbo bir kuş.  İyi bakılırsa kafa ve göğüs tüyleri gelişecektir. Boyut olarak büyüme olmaz.

farukclk

Yeni Üyemiz
Adı
ömer faruk
Soyadı
çelik
Doğanay YILDIZ' Alıntı:
Arkadaşların dediği gibi biraz zayıf kalmış. Mama ve vitamin takviyesiyle toparlayacaktır. Bu kuşun sahibi aramızda olabilir. Çünkü KIVGADER kayıtlı. Görünüm olarak jumbo bir kuş.  İyi bakılırsa kafa ve göğüs tüyleri gelişecektir. Boyut olarak büyüme olmaz.
Bilgiler için çok teşekkür ederim herkese. Mama ve vitamin olarak ne alabilirim?

farukclk

Yeni Üyemiz
Adı
ömer faruk
Soyadı
çelik
Hakan YAMAN' Alıntı:
Dişi 1 yaşından büyük. Alperenin de dediği gibi yıpranmış görünüyor.
Yaş tahmini ile ilgili konuları inceledim. Göz çevresindeki iris çok büyük değil 1 yaşından büyük olan kuşların gözündeki iris kadar kesinlikle yok. Jumbolarda farklı mı oluyor acaba? bilezikte 2017 yazıyor :(

farukclk

Yeni Üyemiz
Adı
ömer faruk
Soyadı
çelik
Alperen KARADENİZ' Alıntı:
Jumbo veya jumbo kırığı olabilir yanlız kuş çok yıpranmış ve zayıf görünüyor , karnını ellediğinizde kemik çok sert elinize geliyormu kontrol edin , iyi bir bakıma ihtiyacı var eşi ondan sonra düşünün bence
Kontrol ettim bariz bir şekilde belli oluyor çok sert karındaki kemik. Zayıf kaldığının bir göstergesi mi?

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Bilezik 2017 ise henüz yaşını almamıştır. Yanlış değildir. Karın kemiğinin keskin olması kuruma hastalığı belirtisidir fakat görmeden birşey diyemeyiz. Mama olarak Witte molen, deli nature,cede ve Versele laga Orlux nemli mamaları tavsiye edebilirim.

alperen_69

Üyemiz
Adı
Alperen
Soyadı
Karadeniz
Ömer Faruk ÇELİK' Alıntı:
Kontrol ettim bariz bir şekilde belli oluyor çok sert karındaki kemik. Zayıf kaldığının bir göstergesi mi?
çok iyi bakım yapmanız gerekli , dal darı ve aşırı olmamak kaydı ile yulaf ile kilo almasını sağlayabilirsiniz , aspur ve ak darı karışımıda verin