Jumbo Muhabbet Gelişimi

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Slm arkadaşlar...

bundan 4 ay kadar önce 1 çift yavru jumbo muhabbet aldım şu anda 5-6 aylıklar tüy değiştiriyorlar... Jumbolar malum biraz daha hassas forumda araştırdım ama jumboların ne kadar sürede yetişkinlik tüylerini  dizdiklerini bulamadım... Benim sorularım ise

1- kaç aylık olduklarında tam tüylerini diziyorlar?
2-Bu süreçte kuşlara neler verirsek kuşlar daha rahat atlatır ?

sorularımı yavruluktan itibaren jumbo yetiştiren arkadaşlar , üreticiler cevaplarsa hem ben hemde bu konudan yararlanacak arkadaşlar yanılmamış olurlar... Teşekkürler...

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
İyi günler yuvadan atladıktan sonra 2 şer ay arayla tüy atımı olur 3. tüy dökümünde kabataslak kuşun genel yapısı ortaya çıkacaktır. 6. ayda görmüş olduğunuz kuş % 70 oranında gelişimini tamamlamış vaziyete gelir. Tüy dökümü dönemlerinde çimlendirilmiş maş fasulyesi ve buğday tüy  dökümünde bedenin harcadığı efor için iyi gecelektir. Ayrıca 6 aylık olana kadar kuşlarınıza hergün mama vermenizi öneririm.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
İyi günler yuvadan atladıktan sonra 2 şer ay arayla tüy atımı olur 3. tüy dökümünde kabataslak kuşun genel yapısı ortaya çıkacaktır. 6. ayda görmüş olduğunuz kuş % 70 oranında gelişimini tamamlamış vaziyete gelir. Tüy dökümü dönemlerinde çimlendirilmiş maş fasulyesi ve buğday tüy  dökümünde bedenin harcadığı efor için iyi gecelektir. Ayrıca 6 aylık olana kadar kuşlarınıza hergün mama vermenizi öneririm.
Teşekkürler salih bey çok açıklayıcı bir cevap oldu benim için...

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
[yavruluktan jumbo yetiştiren/üreten arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum ]

Yeniden konu açmak istemediğimden aynı konuya yazıyım dedim. Kuşlar şu anda 7 aylık oldular... Daha önce kavga etmeyen kuşlar kavga ediyorlar. Birisi kaşınırken diğeri gelip ona vuruyor :) stresten böyle yaptıklarını düşündüm,tüy döküyorlar her zamanki gibi... kavgalar biraz çoğalınca bende ayırdım...
Çifthanede bakıyorum kuşlara arada bölme var 3 gündür...

Soruma gelirsek tekrar birleştirmek için ne kadar süre beklemem lazım?

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Kavga edyorlar deyince İkiside erkek veya dişi olmasın . Fotograf yayınlarsanız iyi olur