JUMBO MUHABBET KUŞU İÇİN YUVALIK TAVSİYESİ

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi jumbo muhabbet kuşuna yuvalık almayı düşünüyorum.. Jumbo üreticileri yardımcı olursa sevinirim,
1. Jumbolarda yuvalık için uygun ölçüler nedir? ve internetten alabileceğim bir yer var mıdır?
2. Çam yuvalık almayı düşünüyorum bit pire barındırmadığı doğru mudur ? Sizin tavsiyeniz nedir?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
25-25-21 kullanıyorum (suntalem) gayet rahatlar fakat bit barındırmadığı konusu şüpheli. Zamanla çam yuvalıkta olsa pvc de olsa! bit uygun nem sıcaklık ve aralık buldu anda türeyebiliyor. Bende şu ana kadar olmadı fakat olan arkadaşlardan duydum. Bu arada yine bildiğimkadaryıla çam yuvalıklar ebat büyüdükçe kesimi felan zorlaştığından sanırım pek büyük yuvalığı yapılamıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlarım düzeltsin. Bit olayının tek çözümü yuvalıkların hijyenini düzenli olarak sağlamak!

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Kemal SOYLU' Alıntı:
25-25-21 kullanıyorum (suntalem) gayet rahatlar fakat bit barındırmadığı konusu şüpheli. Zamanla çam yuvalıkta olsa pvc de olsa! bit uygun nem sıcaklık ve aralık buldu anda türeyebiliyor. Bende şu ana kadar olmadı fakat olan arkadaşlardan duydum. Bu arada yine bildiğimkadaryıla çam yuvalıklar ebat büyüdükçe kesimi felan zorlaştığından sanırım pek büyük yuvalığı yapılamıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlarım düzeltsin. Bit olayının tek çözümü yuvalıkların hijyenini düzenli olarak sağlamak!
Görüş ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim...