jumbo muhabbet üretimi ve bakımı

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
arkadaşlar çok popüler olan jumbo muhabbet üretimi ve yetiştirilmesi kanusunda bilgisi olan arkadaşlar bizi bilgilendirebilirlermi.
merak ettiğim konular;

1)jumbo muhabbetler doğumundan sonra kaç ay sonra yumurta yaparlar.
2)1 senede kaç adet kuluçkaya yatarlar.
3)kaç sene yaşarlar.
4)jumbo muhabbet üretimi ne kadar zordur.
5)jumbo muhabbetlerin yılda sadece 1 kez kuluçkaya yattığı doğru mudur.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
benim bildiğim jumbolardan yavru almak yerlilere oranla çok zor yavru ve yumurtlama konusunda yerlilerden bir farkı yok galiba

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
jumbo üretimi yapan ustalar detaylı bilgiler verecektr.Ama jumbolar zorlu kuşlar olduğunu biliyorum

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
jumboyla ilgili bir çok bilgi sitede mevcut.okumayı denerseniz sizin için daha yararlı olur.

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
jumbo ile ilgili sitede bulabildiğim tek şey jumbo alan arkadaşların resimlerini ekliyip sergilemesidir.jumbo yetiştirme sırasında karşılaşılan zorluklarla ilgili bilgi bulamadım .
eğer varsa yol gösterebilirmisiniz.
birde jumbo ile ilgili kimse bilgi paylaşımında bulunmak istemiyor heralde.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
reyhan demir' Alıntı:
arkadaşlar çok popüler olan jumbo muhabbet üretimi ve yetiştirilmesi kanusunda bilgisi olan arkadaşlar bizi bilgilendirebilirlermi.
merak ettiğim konular;

3)kaç sene yaşarlar.
Jumbolar doğumdan 8 ay sonra ergenliğe girerler. 9. ayında çifte atabilirsiniz. Bir yılda 2 en fazla 3 kuluçka yavru alıyorum. Jumbo yavrularının kursakları yerli muhabbetlere oranla çok büyük olduğu için yavru besleme aşamasında fazla enerji sarf ederler. Gerekli ortam şartlarını sağladıktan sonra hiçbir zorluğu yoktur. Ayrıca hiçbir bilgi insanın ayağına gelmiyor. Birçok Jumbo üreticisinin telefonları imza kısmında mevcut. Kendinize arama fırsatı yaratırsanız gereğinden fazla bilgi edinebilirsiniz

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
bu sitenin bir paylaşım sitesi olduğunu biliyordum .öyle değilmiş heralde  ki arkadaşlar
bir şeyi öğrenmek istiyorsan telefonla ara öğren yada forumu ara herşey var diyorlar.
ben bi daha topik falan açmam yanılmışım.118 18 'i ararım dahi iyi heralde

metkuy

Uzman Üyemiz
reyhan kardeşim açtığın topikle ilgili aldığın cevaplara kırılmışsın fakat şunu belirtmek isterim , topikte sormuş olduğun sorular google a  yazsan cevabını alabileceğin tarzda çok temel konulardır ve sitedeki kişiler bu en temel soruları sitedeki konulara bakarak araştırmanı tavsiye etmişler, sitede yeni olduğun için bu durumu yadırgamıyorum yanlış anlamış olman çok normaldir fakat sitede tecrübe kazandıkca durumu sende anlayacaksın.

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
sitedeki topiklerin neredeyse hepsini okumuşumdur.okumadan araştırmadan soran bir insan değilimdir.googleye yazın cevabınızı bulursunuz demişsiniz .bu topiği açmadan önce onu yaptım zaten .çok yüzeysel yazılar var.bu sitede tecrübeli insanlar olduğunu bildiğim için aklıma takılan soruları sormak tı amacım.Ayrıca kırılmış falan da değilim ama verilen cevapların eğilimi pek te iyi değildi.azarlamaya meyilli arkadaşlar.neyse  uzatmak istemem soru sormakta istemem bundan sonra.

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
reyhan demir' Alıntı:
merak ettiğim konular;

3)kaç sene yaşarlar.
SEVGİLİ REYHAN KARDEŞİM,
1) JUMBOLARIN GENEL OLARAK HERŞEYİ YERLİ DİYE TABİR EDİLEN UFAK TÜRE BENZER. FAKAT ÖZELLİKLE ŞOV DİYE TABİR ETTİĞİMİZ GÖSTERİ KUŞLARIMIZI ŞAHİN GÜNGÖR ABİMİZİN DEDİĞİ GİBİ YAŞINA GİRMEDEN EŞE ATMAYIZ. SEBEBİ İSE ÖRNEK OLARAK ERKEN YAŞTA DOĞUM YAPAN KADINLARIN KEMİK GELİŞİMİNİN DURMASI YAVAŞLAMASI OLABİLİR. 6 AYLIKKENDE EŞE GELİR AMA İRİLEŞMEZ GELİŞİM DURUR. BU YÜZDEN JUMBO SABIR İSTER. BEN 1 YAŞINA GELMEDEN EŞE ATIP YAVRU ALMAM.

2) EĞER SÜPER BİR PERİYODİK BAKIM YAPARSANIZ. SENEDE 4 5 AĞIZ YAVRU ALIRSINIZ.YANİ MAMALARI EKSİKSİZ, TEMİZLİĞİ EKSİKSİZ, HAVALANDIRMASI ,KÜMESİN GÜNEŞ IŞIĞI ALMASI, ODA SICAKLIĞININ 17,18 DERECENİN ALTINA İNMEMESİ. KUMUNU, TAŞINI, YEM KARIŞIMINIZI İYİ BECEREBİLİRSENİZ. DOĞAL YOLLARDAN VİTAMİNLER, SEBZELER GİBİ. TOHUM ÇİMLENDİREREK MAMALARA E VİTAMİNİ KATKISI YAPABİLİRSİNİZ.

3) ALLAH KERİM KİMSE BİLEMEZ. SAPA SAĞLAM EVE GİDERSİN. GELDİĞİNDE YERDE ÖLÜ HİÇ BİRŞEY YOKKEN . İNSANLAR ÖLÜYOR KİMSENİN GARANTİSİ YOK.

4) HER KUŞUN ÜRETİMİ ZORDUR. HAKKINI VEREREK BAKARSANIZ TABİ. YEM SU KOY TEMİZLE TAMAM DİYE DÜŞÜNEN. ALIYIM HEMEN YAVRULASIN DERSENİZ KAYBEDERSİNİZ. DAHA ÖNCE MUHABBET ÜRETİYSENİZ JUMBODA ÜRETİRSİNİZ. HERTÜRLÜ YARDIMCI OLURUM.

5) TAMAMEN YALAN.

HERKEZE İYİ ÜRETİMLER.
GÜRAY ÖZKUL

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
reyhan demir' Alıntı:
merak ettiğim konular;

3)kaç sene yaşarlar.
Reyhan bey,bu  sitede gerçekten işinin ehli kaliteli insanlar var.Ufak bir yanlış anlama var mesajlarda neyse sorun değil,topic açmaya devam ediniz.Sorularınıza dilimin döndüğünce cevap vereyim.

1)8-9 ay sonra eşleştirelebilir.Ancak doğru olanı 12-14 ay olmalıdır.Kuş gelişimini tam olarak tamalamalı form tutmalıdır.
2)Bir kuluçka dönemi 2-2,5 ay derseniz senede 4-5 kuluçka olabilir.Ancak bu kuşu çok yıpratır.Eftal olanı 2-3 kuluçkadır.
3)Bakım şartları bu konuda çok ama çok önemli.Ancak Şahin beyin 2005 li kuşu var.Hala yavru bile veriyor.
4)Bu konu o kadar derinlemesine irdelenmeliki .Bazen çok kolay bazen çok zor.Ortalamaya vurursanız normal kuştan az biraz daha zor denilebilir.Kimisine göre yok canım dahada zor bile gelebilir.Dedimya etkileyen çok kriter var.
5)Çok komik.Bakım şartları yeterki iyi olsun...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
reyhan demir' Alıntı:
bu sitenin bir paylaşım sitesi olduğunu biliyordum .öyle değilmiş heralde  ki arkadaşlar
bir şeyi öğrenmek istiyorsan telefonla ara öğren yada forumu ara herşey var diyorlar.
ben bi daha topik falan açmam yanılmışım.118 18 'i ararım dahi iyi heralde
Reyhan arkadaşım. Tamam burası bir paylaşım sitesi paylaştıklarımızda sonucunda yüzeysel bilgiler. Derinlemesine anlatılmaya kalkılsa günümüzü bilgisayar başında oturarak geçirmek zorunda kalırdık. Bu sitedeki üreticiler o kadar fedakarki bildiklerini paylaşmaktan geri kalmıyorlar. Ama bazı topikleri takip ettiğimizde konuyu açtıktan 1-1,5  saat sonra merakla bekliyoruz bizi kaale alan yokmu, bana cevap yazacak olan yokmu, veyada sizin gibi kimse Jumbo ile ilgili paylaşımda bulunmak istemiyor herhalde  gibi  yakınmalar başlıyor. Şunuda unutmamak gerekiyor buradaki herkesin bir ailesi eşi dostu var. Baktın soruna cevap gelmiyormu ara sor. Ben üreticilikte bazı ince noktaları yakalayabilmek adına kimlere telefon ettiğimin kimlerin peşinde koştuğumun haddi hesabı yoktur. Arkadaşlar forum kısmını incele demiş, gerçekten incelersen ne paylaşımlar var sende şaşırırsın. Burada demek istediğim sen yakınmaya başlarsan alacağın cevaplarda yakınma tarzında olur. Burada öncelik sabırla beklemesini bilebilmektir.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Reyhan bey, yeterli bilgiyi değerli üreticilerimizden umarım almışsınızdır. Eskiden bu tarz forum siteleri yokken bu tarz bilgiler parayla satın alınıyordu. Altın değerindeki bu bilgileri ve tecrübeleri bir soru sorup 30 cevap beklemek saygısızlıktır diye düşünüyorum. Bu kadar tecrübe sahibinin bir arada toplandığı bir sitede ne kadar bilgi edinirsem bu insanlardan kardır diyerek hepsiyle iyi geçinmek arkadaş olmak varken "niye bilgi vermiyosunuz" tarzında bir görüş neden? Kuşlar hakkında mükemmel bir bilgi donanımına sahip olduğunuzu varsayın. Asla bu bilgileri birileriyle paylaşmak zorunda değilsiniz. Bu tamamen sizin keyfinize kalmış birşeydir. Bu yüzdende kimseyi suçlayamazsınız. Özellikle siteyi hiç suçlayamazsınız. !!

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
İyi bir bakım ve özellikle SABIR jumbo üretiminde başı çeken ilk madde

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Reyhan bey, yeterli bilgiyi değerli üreticilerimizden umarım almışsınızdır. Eskiden bu tarz forum siteleri yokken bu tarz bilgiler parayla satın alınıyordu. Altın değerindeki bu bilgileri ve tecrübeleri bir soru sorup 30 cevap beklemek saygısızlıktır diye düşünüyorum. Bu kadar tecrübe sahibinin bir arada toplandığı bir sitede ne kadar bilgi edinirsem bu insanlardan kardır diyerek hepsiyle iyi geçinmek arkadaş olmak varken "niye bilgi vermiyosunuz" tarzında bir görüş neden? Kuşlar hakkında mükemmel bir bilgi donanımına sahip olduğunuzu varsayın. Asla bu bilgileri birileriyle paylaşmak zorunda değilsiniz. Bu tamamen sizin keyfinize kalmış birşeydir. Bu yüzdende kimseyi suçlayamazsınız. Özellikle siteyi hiç suçlayamazsınız. !!
yorumların hepsini okudum.eskiden bir üreticiye gittiğimizde değil soru sormak üretim haneden içeri bile sokmazlardı. şimdi özellikle bu sitede tecrübeli üreticiler her türlü soruyu içten bir şekilde paylaşıyor maaşallah.ne kadar güzel birşey değilmi.? bence hiç kırılmayın
forumları takip edin sorular sorun.paylaşın...
ayrıca bende bir şov jumbo üreticisi olarak güray özkul arkadaşımızın yorumuna ekleyecek birşey bulamıyorum gerekeni yazmış. bol üretimler diliyorum.selamlar

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
güray ve gozturk  beye açıklamaları için teşekkür ediyorum.Seviyeniz takdir edilecek düzeyde sitenin amacına yönelik hareket edebiliyorsunuz.

bir şeyi belirtmeden geçemeyeceğim sözlerim asel bey'e

''30 soruya cevap beklemek saygısızlıktır'' demek ne demek  kendinizdemisiniz .
konunun başını okursanız sadece 5 soru olduğunu görebilirsiniz... seviyemize dikkat edelim.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
reyhan demir' Alıntı:
güray ve gozturk  beye açıklamaları için teşekkür ediyorum.Seviyeniz takdir edilecek düzeyde sitenin amacına yönelik hareket edebiliyorsunuz.

bir şeyi belirtmeden geçemeyeceğim sözlerim asel bey'e

''30 soruya cevap beklemek saygısızlıktır'' demek ne demek  kendinizdemisiniz .
konunun başını okursanız sadece 5 soru olduğunu görebilirsiniz... seviyemize dikkat edelim.
Reyhan bey ben sizin yazdıklarınızı okudum bence siz benim yazdıklarımı daha dikkatli okumalısınız 30 soruya cevap beklemek yazmadım ben. Bir soruya 30 cevap beklemek yazdım.  Ayrıca beni rahatsız eden başta sormuş olduğunuz sorular değildir. Şahin bey e ve siteye yazdığınız "bu sitenin bir paylaşım sitesi olduğunu biliyordum .öyle değilmiş heralde  ki arkadaşlar bir şeyi öğrenmek istiyorsan telefonla ara öğren yada forumu ara herşey var diyorlar.
ben bi daha topik falan açmam yanılmışım.118 18 'i ararım dahi iyi heralde" dalga geçer gibi bir tavır sergileyerek göstermiş oldğunuz siteminizdir. Sizinle tartışmaya çalışmıyorum bir önceki yazdığım yorumumu önyargısız okursanız iyi niyetimide görmüş olursunuz.

rood84

Üyemiz
Adı
reyhan
Soyadı
demir
30 soru veya 30 cevap değildir benim takıldığım nokta .saygısızlıktır kelimesinin neresindedir iyi niyet .bu tarz kelimeleri kullanmak için iyi düşünmek gerekir.
saygılar.iyi niyetininz için teşekkürler.