jumbo üreten arkadaşları neden yarışmalarda göremiyoruz.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben hep merak etmişimdir.tkkkf nin düzenlediği kıvrıkgagalıların olduğu organizasyonlarda ne hikmetse,burada boy boy resim ve yavru sergileyen arkadaşları göremiyorum.yarışmaya katılan arkadaşlar hep belli kişiler.sonrada yabancı üreticilerin resimlerini koyarak hayranlıkla bu seviyeye nasıl geliriz derdine düşüyoruz.
ben bugün ORHAN DAĞCI ile akşama kadar beraberdim.kuşların derecelendirmesinde beraberdik.jumbolarda kadedilmesi gereken çok yol olduğunu gördüm ve öğrendim.ORHAN DAĞCI'nın söylediği şu: üreticiler yarışmalar ve üretimhanelere gitmedikçe kendilerini yetiştiremezler.öğrenmek gözlem ve bilgi ile olur.
jumbocu arkadaşlara şunu demek isterim.kuşlar yarışmaya gelmedikçe ve derecelenmedikçe seviyenin nerede olduğu anlaşılmaz.
bu benim kendi düşüncem isteyen katılır isteyen katılmaz.ama ortada olan gerçek şu yarışmaya 3-4 üreticiden başkası yok.bu şekilde kaliteyi yakalayamayız ve 200 ti.etmeyen kuşlara 600 t. öeder ve sonra kandırıldım diye feryat ederiz.

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
ben bu durumu yarışmalara gidecek zamanları olmayışına bağlıyorum
çevremde aynı konuyla ilgili kanarya yetiştiren arkadaşlarım var gerçekten yarışmalık kuşlara sahipler ancak zaman bulamadığından çoğu yarışmalara gidemiyor

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Zeki bey,
Haklı olduğunuz konular var. Orhan abiyle istanbulda ayda bir iki defa benim üretmhanemde görüşürüz. Geçen yıl feshanede yarışan kuşlardan 6 7 ay hiç bir şekilde yararlanamadık. Önümüzde 2 adet İstanbul yarışması var. Bu yarışmaya katılsaydım kendi adıma konuşayım kuşlarım büyük ihtmal hava değişiminden diğerlerine yetişmeyeceklerdi. Gelecek sene bütün yarışmalara katılıcam Allah'ın izniyle bu yıl çok yavru kaybı oldu. 20 adet  anca yarışmalık kuşum oldu. Üreticilere hiç bir şekilde değer vermeyen insanlarında bunda emeği vardır. Gidip üreticinin el emeği göz nuru yerine ithalciden kasa kuş almak daha cazip geliyor. Türk destek olmuyorsa Türke gidip halen Daniel lütoflun kusunun resmini gönderip bu kalite kus varmı diye sorar var diyince fiyat alır ama almaz ona çok gelir. Çünkü yabancıya verdiği parayı Kendi üreticisine vermeyi gururuna yediremez. Ama şunuda unutmasınlar ülkemizde gerçekten çok iyi üreticiler çok iyi kuşlar var bu bir özgüven problemidir. Birbirmize destek olmadan bırakın avrupayı şehirler arası mücadele edemeyiz. Yararlanın yeni şeyler kovalayın. Unutmayın avrupadada iyi kuş iyi para. onlarda size iyi kusunu ucuza vermez. Kendinizi onların yerine koyun siz verirmisniz. konu dağılmasın . KENDİ ADIMA KONUŞAYIM bu yıl kuşlarım İstanbul yarışmasında yıpranmazlarsa fransadaki şampiyonayada katılıcam. Gelecek yıl kesin katılıcam hem avrupada hem Türkiyede. Orhan abinin dediği gibi at gözlüklerini çıkarın bencil olmayın.Öğrenmenin yaşı yoktur. İyi damızlıklar edinin parayla kuş alan herkez üretici olamaz. Herkeze başarılar.