Erhan BUDAK' Alıntı:
BEN İTHAL JUMBO KUŞLARI BULGARİSTANDAN GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM YURT DIŞINDAN ÇOK KUŞ GELDİĞİNİN FARKINDAYIM DIŞARDAKİ FİYATLARI GÖRSENİZ GETİRİP BİR KUŞU 125-150 TL YE SATAN ARKADAŞLARIN KAR MARJI ÇOK ÇOK UÇUK OLDUĞUNU ANLARSINIZ AZ OLSUN ÖZ OLSUN GETİRDİĞİMİZ MAL ELİMİZDE KALMASIN YETER YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞŞEKKÜR EDEİM
Değerli arkadaşım.
Piyasadaki kuş ve akvaryum balığı toptan fiyatlarını yaklaşık 20 küsür senedir takip eden,dünyada 28 cins melek balığını elin gavuru 50 personelle üretirken,23 cins meleği abim ve ben her hafta 10000 adet toptancılara satan da bendim.Piyasada satılan kuşların bu kadar uçuk olmasının nedeni veteriner parası,vergi,elektrik,su,yem,bağkur,dükkan kirası(istanbulda muhitine ğore değişiyor yaklaşık 750--3000 tl) da eklenince malesef fiyatlar uçuyor.Bu gün itibariyle zaten toptancıda
Muhabbet 17
cekoslavak 22.5-25
jumbo 75-85
hint bülbülü 7-8
sultan 65-70
kanarya 50-60
jako 450 tl
Toptancıdaki mantık şu:
Mümkün olduğunca çok kuş ithal etmek.Dolayısıyla çok ucuza almak.
Mümkün olduğunca hızlı satmak.Ölüm ve yem parasından kurtarmak.
Toplu olarak ve düşük kar la satmak,Malı hızlı eritmek.
Örneğin 1000 adet muhabbeti 15 tl den 15000 tl ya mal edip çok düşük gibi görünen 2 tl gibi bir fark la 17 tl den 17000 i bulmak bu da ayda 2 seferden 4000 tl eder.Ki suriyeden çok daha ucuz maliyetli kuşlar bulabiliyorlar.Yaklaşık olarak 5000 kuş alınca 7-8 tl ye geliyor.
Amaa kuşlar sağlıklımı tabiki değil.Amacım hevesini kırmak falan değil.Sadece çok dikkatli hesap yap,çünkü zarara uğramanı kesinlikle istemem.