JUMBO ÜRETEYİMMİ İTHALMİ EDEYİM FİKİR VERİN ARKADAŞLAR

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
TANESİ 20 TL DEN YERLİ KUŞ YETİŞTİRME VE SATMA YERİNE  FİYATI YÜKSEK JUMBO TÜR KUŞ ÜRETMEK NE KADAR MANTIKLI AYRICA FİYATI YÜKSEK OLDUĞU İÇİN SATIŞ ADETİ NASILDIR ORTALAMA AYLIK 500 ADET YURT DIŞINDAN GETİRSEM VE 75 TL DEN SATSAM SATABİLİRMİYİM DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Syn Erhan Budak öncelikle Allah c.c. yar yardımcınız ( mız ) olsun.Sizi gerçekten merak ediyorum nasıl bir insansınız bu dünyaya nasıl bir pencereden bakıyorsunuz bunu gerçekten çok merak ediyorum kısmet olursa sizinle sohbet etmek sizi tanımak isterim...
Gelelim sorularınızın cevabına;
Jumbo yazdığınız kuş bağlı olduğumuz Federasyonumuzun isim ve ırk karışıklığı olmaması için SHOW olarak adlandırdığı ( ingiliz jumbo ) kuşlar mıdır?
Şayet öyle ise ki Jumbo - Show aynı şeydir 75 TL ye satacağınız Jumbo malesef dünyanın hiç bir yerinde yer almamaktadır.
Ki sizin bulduğunuzu ya da ürettiğinizi düşünelim o kuşlar sadece iri kuş olmaktan başka bir vasıf taşımaz.
Camiaya katkılarınızdan dolayı size teşekkürler...

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
uretıcıer falan degılım hobı amaclı 5 cıft kusum var bır cıft jumbo bır cıtrtı ıngılız.75 tl den satsarsanız hepsını ben alırım)) su ana kadar tecrubesızlıgımden dolayı ne kadar param gıttı anlatam.Benım gıbıler cok pıyasda brıde bankacı olacam ))Mersın den yazıyorum , en dandıgı 175 tl den satılıyor.yavurusunu bıle 100 tl den satarsınız ben olsam uretım.

okan ekuklu

Uzman Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Ekuklu
Erhan Bey siz önce üretmeyi deneyin bakalım 75 tl ye satıcakmısınız ürettiğiniz jumboyu..
İthal ettiğiniz jumboyu nekadara alıcaksınız çok merak ettim 75 tlninde altında jumbo satan varmı diye...
Bence siz ithal edin böyle bi şansınız varsa...

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
şunu atlamayın arkadaslar turkıyede ve bazı avrupa ülkelerinde kuşlar yuksek fıyatlara  gıdebiliyor,birde romanyada bulgarıstanda uretılen JUMBO  kuslar var 30 35 tlden alabılıyorsunuz hiçde öle vasat kuşlar değil. niyetine girin yeterki Bulgarıstanda şuan asgari ücret 300 TL bile değil bilmem anlatabildim mi?

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Eren SOYTÜRK' Alıntı:
şunu atlamayın arkadaslar turkıyede ve bazı avrupa ülkelerinde kuşlar yuksek fıyatlara  gıdebiliyor,birde romanyada bulgarıstanda uretılen JUMBO  kuslar var 30 35 tlden alabılıyorsunuz hiçde öle vasat kuşlar değil. niyetine girin yeterki Bulgarıstanda şuan asgari ücret 300 TL bile değil bilmem anlatabildim mi?
Arkadaşım (ERHAN BUDAK) eğer jumbu ithal  getirebiliyorsan fiyatta 75 tl diyorsan satılmaması için hiçbir sebep yok... Kendin üretebiliyorsan üretici olduğundan ilgi daha fazla olur.... üreticiden al prensibi vardır ya... Burası Türkiye tutturan tutturana herkes bi şekilde kazanıyor az yada çok, ideallerini gerçekleştirebilmek için takılmamak, takmamak gerekir bir de en önemlisi güven telkin etmek yolun açık olsun... Yanındayız...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım.Öncelikle sana hayırlı satışlar dilemek istiyorum.

Ben senin yerinde olsam kuş ithal etmezdim.Tabi bu senin tamamen ticari görüşüne bağlı.

Şimdi,ithal kuşların ülkemizdeki yeri gün geçtikçe daha kötüye gitmektedir.Kuş besleyen hayvan severler yaşadıkları acı tecrübelerden dolayı artık yavaş da olsa öğreniyorlar.Dolayısıyla yapmış olduğun ithalatta muhakkak kendin kuşları seçmelisin.Eyer bu imkanın varsa tabi.Yoksa sen ne kadar ucuza satarsan sat hasta,sakat,çelimsiz,ölmek üzere olan kuşları hiçbir satıcı (petshop sahibi)almayacaktır.Çünkü hasta kuşla kimse uğraşmayacak ya da satsa bile müşteri potansiyelini düşürecektir.

Gelelim asıl mevzuya.Bizler çok emek harcayarak üretim yapıp ithal kuşları bile mümkün olduğunca kümesimize sokmamaya çalışıyoruz.

İthalden kastınız secereli kuşlar ise ülkemizde bu onuda birçok isim var.Hiç değilse secereli kuş ve aldığın kişi belli.Sonra ithalat konusunda yıllardır bu işi yapan piyasanın kemikleşmiş isimlerine karşı da yarışman gerekecek.Örneğin o tek seferde 1000 ad.kuş çekecek ona göre iskonto alacak.Peki ya sen? Bence çok iyi düşünmeli ve akıllıca hareket etmelisin.

halitsenocak

Üyemiz
Adı
halit
Soyadı
şenocak
Eren SOYTÜRK' Alıntı:
+1

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Eren SOYTÜRK' Alıntı:

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
Aslan ÖZTÜRK' Alıntı:
Değerli arkadaşım.Öncelikle sana hayırlı satışlar dilemek istiyorum.

Ben senin yerinde olsam kuş ithal etmezdim.Tabi bu senin tamamen ticari görüşüne bağlı.

Şimdi,ithal kuşların ülkemizdeki yeri gün geçtikçe daha kötüye gitmektedir.Kuş besleyen hayvan severler yaşadıkları acı tecrübelerden dolayı artık yavaş da olsa öğreniyorlar.Dolayısıyla yapmış olduğun ithalatta muhakkak kendin kuşları seçmelisin.Eyer bu imkanın varsa tabi.Yoksa sen ne kadar ucuza satarsan sat hasta,sakat,çelimsiz,ölmek üzere olan kuşları hiçbir satıcı (petshop sahibi)almayacaktır.Çünkü hasta kuşla kimse uğraşmayacak ya da satsa bile müşteri potansiyelini düşürecektir.

Gelelim asıl mevzuya.Bizler çok emek harcayarak üretim yapıp ithal kuşları bile mümkün olduğunca kümesimize sokmamaya çalışıyoruz.

İthalden kastınız secereli kuşlar ise ülkemizde bu onuda birçok isim var.Hiç değilse secereli kuş ve aldığın kişi belli.Sonra ithalat konusunda yıllardır bu işi yapan piyasanın kemikleşmiş isimlerine karşı da yarışman gerekecek.Örneğin o tek seferde 1000 ad.kuş çekecek ona göre iskonto alacak.Peki ya sen? Bence çok iyi düşünmeli ve akıllıca hareket etmelisin.
BEN İTHAL JUMBO KUŞLARI BULGARİSTANDAN GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM YURT DIŞINDAN ÇOK KUŞ GELDİĞİNİN FARKINDAYIM DIŞARDAKİ FİYATLARI GÖRSENİZ GETİRİP BİR KUŞU 125-150 TL YE SATAN ARKADAŞLARIN KAR MARJI ÇOK ÇOK UÇUK OLDUĞUNU ANLARSINIZ AZ OLSUN ÖZ OLSUN GETİRDİĞİMİZ MAL ELİMİZDE KALMASIN YETER YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞŞEKKÜR EDEİM

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Erhan kuşları getireceğin kanal varsa "istenilen vasıflarda genç ve show özelliği taşıyorsa  fiatta 75 tl" ise bütün arkadaşlar kuş almak için sıraya girer hatta randevuyla kuş satarsın benden sana söz ne kadar getirirsen getir hepsini sana sattıracağım

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Erhan kuşları getireceğin kanal varsa "istenilen vasıflarda genç ve show özelliği taşıyorsa  fiatta 75 tl" ise bütün arkadaşlar kuş almak için sıraya girer hatta randevuyla kuş satarsın benden sana söz ne kadar getirirsen getir hepsini sana sattıracağım
GEÇEN HAFTA KIRKLARELİ YE GİTTİM ORDA BULGARİSTANDAN GETİREN BİR ARKADAŞLA GÖRÜŞTÜM KISMETSE BU AYIN 15 ŞİNDE  GİDİP İLK NUMUNE KUŞLARI ALIP GELİCEM BEKLEDİĞİM GİBİ OLURSA NEDEN OLMASIN KÜÇÜK KUŞ ELLERİNDE ÇOK VAR JUMBO TÜR İRİ KUŞLAR ORDADA PAHALI OLDUĞU İÇİN AZ GETİRİYORLARMIŞ NOT KÜÇÜK KUŞ 5 DOLAR

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
dolar olmuş 2 tl erhan bey,5 dolara ithal edene kadar 12 tl'ye iç piyasadan toplamak daha mantıklı

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Erhan BUDAK' Alıntı:
BEN İTHAL JUMBO KUŞLARI BULGARİSTANDAN GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM YURT DIŞINDAN ÇOK KUŞ GELDİĞİNİN FARKINDAYIM DIŞARDAKİ FİYATLARI GÖRSENİZ GETİRİP BİR KUŞU 125-150 TL YE SATAN ARKADAŞLARIN KAR MARJI ÇOK ÇOK UÇUK OLDUĞUNU ANLARSINIZ AZ OLSUN ÖZ OLSUN GETİRDİĞİMİZ MAL ELİMİZDE KALMASIN YETER YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞŞEKKÜR EDEİM
Değerli arkadaşım.
Piyasadaki  kuş ve akvaryum balığı toptan fiyatlarını yaklaşık 20 küsür senedir takip eden,dünyada 28 cins melek balığını elin gavuru 50 personelle üretirken,23 cins meleği abim ve ben  her hafta 10000 adet toptancılara satan da bendim.Piyasada satılan kuşların bu kadar uçuk olmasının nedeni veteriner parası,vergi,elektrik,su,yem,bağkur,dükkan kirası(istanbulda muhitine ğore değişiyor yaklaşık 750--3000 tl) da eklenince malesef fiyatlar uçuyor.Bu gün itibariyle zaten toptancıda

Muhabbet 17
cekoslavak 22.5-25
jumbo 75-85
hint bülbülü 7-8
sultan 65-70
kanarya 50-60
jako 450 tl

Toptancıdaki mantık şu:

Mümkün olduğunca çok kuş ithal etmek.Dolayısıyla çok ucuza almak.
Mümkün olduğunca hızlı satmak.Ölüm ve yem parasından kurtarmak.
Toplu olarak ve düşük kar la satmak,Malı hızlı eritmek.

Örneğin 1000 adet muhabbeti 15 tl den 15000 tl ya mal edip çok düşük gibi görünen 2 tl gibi bir fark la 17 tl den 17000 i bulmak bu da ayda 2 seferden 4000 tl eder.Ki suriyeden çok daha ucuz maliyetli kuşlar bulabiliyorlar.Yaklaşık olarak 5000 kuş alınca 7-8 tl ye geliyor.

Amaa kuşlar sağlıklımı tabiki değil.Amacım hevesini kırmak falan değil.Sadece çok dikkatli hesap yap,çünkü zarara uğramanı kesinlikle istemem.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
yapı bakımından suriye ve iran kanallı kuşlar avrupa kuşunun yerini tutmaz vasıf ve gösteriş olarak ne de olsa avrupa görmüşler:D.

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
Eren SOYTÜRK' Alıntı: