JUMBO YAVRU KÖR OLDU?

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
ARKADAŞLAR İSHAL OLAN JUMBO YAVRUM benim dikkatsizliğim nedeniyle ölecek duruma geldi ve fark eder etmez ayrı bir kafese alıp esb 3 le tedaviye başladım. kuş kendini topladı fakat gözleri kör oldu ??? olan oldu ama nedenini ögrenmek istiyorum. bir fikri olan var mı
icon_think

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
berat bey ishaldenmi kör oldu yoksa kullandığınız ilaçtanmı
konuya vakıf değilim ama kullandığınız ilaçların tam isimlerini bi yazın isterseniz hep beraber bakalım

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
Ömer ADAM' Alıntı:
berat bey ishaldenmi kör oldu yoksa kullandığınız ilaçtanmı
konuya vakıf değilim ama kullandığınız ilaçların tam isimlerini bi yazın isterseniz hep beraber bakalım
ESB3 kürü uyguladım kardeşim. benim sürekli kullandığım bir antibiyotik. ilaçtan değilde sanki ölmek üzereydi ben de inanamadım düzeldiğine. aceba diyorum bir travma mı geçirdi?

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Üretimhanenizde ultraviyole florasan varsa dikkatsizlik sonucu veya bilinçsiz kullanma sonucu körlük yapabiliyor.

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Berat bey,
Kuşlar yüksek ateşlendikten sonra kör olurlar. Bu mevsimlerde hava değişimi oluyor. Kuş gece üşütmüş ateşlenmiş olabilir. Bu durumla senede 3 4 kez en az karşılaşıyorum. O yaptıgınız kür iyi bir kür ama körlüğü düzelmez. gerçekten körse. 3 gun suyunda kalsın daha sonraki gün antibiyotiksiz vitamin kullanın. Polisamin Fort önerebiliririm. Olan olmuş bu dönemde insanlarda hasta oluyor herşey hava değişiminden oluyor.Geçmiş olsun.

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Bilmediğimden soruyorum şimdi o kuş nasıl yaşayacak? Körlük giderilebilir bir hastalık mı? Yem su gibi ihtiyaçlarını kendisi nasıl karşılayabilecek?

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
yorumlarınız içim tşk. yavruların yanına aldım. yemini yerden yiyor. suya da alıştı. daha sonra tecrube amaçlı eşleyebilirim. kör dişi nasıl olur bilmiyorum ama

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
gecikilmiş müdahale durumlarında kuşun vücudunun vitamin gereksinimini ve gerekli yaşaması ve sistem faaliyetini yürütebilmesi için gerekli olan besinleri uzun süre alamaması sonucunda sinir sistemi üzerinde antibiyotiklerin aşırı etkisi her zaman dikkat çekilmesi gereken bir konu öncelikle bu tarz vücudu bitkin düşmüş bir kuşa dire antibiyotik tedavisi uygulamaktansa ilk önce kaliteli bir b vitamini kompleksi ile ve e vitamini desteği ile bir kaç gün kendine getirilince iyileşmeyi hızlandırmak için 3. günün sonunda antibiyotiğe başlamak daha dogru olur dıye dusunuyorum yeme kabılıyetı yoksa agızdan dırek vıtamın damlatma yolu ıle vıtamın verılebılır ıyı hazırlanmıs bır elle besleme maması ıle kursagı doldurulabılır bu  uygulama yetıskın bır kus ıcınde gecerlıdır asırı olmamak kaydı ıle ısıda taze temız su ve yemınde ortamında bulunmasında fayda goruyorum kolay gelsın.