jumbo yavru ölümü yardım!

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
arkadaşlar dün iki tane 15 günlük jumbo yavrum öldü.bir tanesi elimde öldü.ağzından burnundan kahverengi bir sıvı geldi ve öldü. :(dikkatimi çeken tek şey kafestabanındaki dışkılar. katı bir şekilde fakat bembeyaz. aceba bir hastalık mı var. yardımcı olursanız sevinirim.

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
Kafes tabanı derken? 15 Günlük yavru yuvalıktan çıkmaz alıp kafese felanmı koydunuz anlamadım?

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Normalde yavruların dışkıları katı iri ve beyaz olurlar ve dişi yuvayı temiz tutmak için bu dışkıları zaman zaman yuvadan dışarı atar. Anladığım kadarıyla kafes tabanındaki beyaz dışkılar dişi kuşun yuvayı temizlerken attığı dışkılar.
Ancak kahverengi sıvı için bir bilgim yok.

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
tülinaydın' Alıntı:
Normalde yavruların dışkıları katı iri ve beyaz olurlar ve dişi yuvayı temiz tutmak için bu dışkıları zaman zaman yuvadan dışarı atar. Anladığım kadarıyla kafes tabanındaki beyaz dışkılar dişi kuşun yuvayı temizlerken attığı dışkılar.
Ancak kahverengi sıvı için bir bilgim yok.
Bende yuvalıktan çıktılar kafeste öldüler sanmıştım..

Neyse abicim umarım bilen biri çıkar üzüldüm valla.

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
bakıcıların dışkıları beyaz.
nasıl biliyormusunuz normal sağlıklı bir kuşun dışkısı gibi fakat bembeyaz.yavrular yuvada öldü.

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
Genellikle dışkıların içeriği üçe ayrılır:
1.    Ürat adı verilen beyaz kısım
2.    İdrar adı verilen renksiz sıvı
3.    Posa adı verilen sindirilen besinlerin atıkları

•    Kahverengi ürat: kurşun zehirlenmesi
•    Yeşil ya da sarı ürat: Karaciğer hastalığı
•    Ürat miktarında artış: Susuzluk (Dehidrasyon)
•    Kırmızı ürat ya da idrar: İç kanama
•    İdrar miktarında artış: Hastalık/ Çok sulu besin tüketimi/Çok su tüketimi.

Sizdeki sorun ürat yani beyaz dışkının artışı .. .Yukarda susuzluk diye geçiyor .. Pek etkili bir neden gelmedi bana.. Susuzluktan olduğunu sanmam çünkü muhabbet kuşları bi kaç ay  sadece yem yiyerek susuzluğa dayanabiliyorlar.. Başka bir seebebi var bencede.

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
Özgür Damkacı' Alıntı:
Genellikle dışkıların içeriği üçe ayrılır:
1.    Ürat adı verilen beyaz kısım
2.    İdrar adı verilen renksiz sıvı
3.    Posa adı verilen sindirilen besinlerin atıkları

•    Kahverengi ürat: kurşun zehirlenmesi
•    Yeşil ya da sarı ürat: Karaciğer hastalığı
•    Ürat miktarında artış: Susuzluk (Dehidrasyon)
•    Kırmızı ürat ya da idrar: İç kanama
•    İdrar miktarında artış: Hastalık/ Çok sulu besin tüketimi/Çok su tüketimi.

Sizdeki sorun ürat yani beyaz dışkının artışı .. .Yukarda susuzluk diye geçiyor .. Pek etkili bir neden gelmedi bana.. Susuzluktan olduğunu sanmam çünkü muhabbet kuşları bi kaç ay  sadece yem yiyerek susuzluğa dayanabiliyorlar.. Başka bir seebebi var bencede.
bende senin gibi düşünüyorum kardeşim.tecrübeli üreticilerden yorum bekliyorum ama pek ses yok.beni yabancı mı görüyorlar aceba :)bende sizdenim üreticiyim yani :(

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bu şekilde anlatımlarla hastalık tespiti ve size tavsiye edilecek ilaç hiç uygun olmaz,  en azından çevrende üretici arkadaşlar veya işten anlayan veteriner varsa kümesine davet edip konu ile ilğili tespit yaptırabilirsin veya ölen kuşunu alıp tahlil yaptırıp hastalığı kesin ögrenip ona göre ilaç kullanabilirsin...

E

elaziz2316

Guest
Berat CİNGÖZ' Alıntı:
tecrübeli üreticilerden yorum bekliyorum ama pek ses yok.beni yabancı mı görüyorlar aceba :)bende sizdenim üreticiyim yani :(
    Burda öyle birşey olabileği kesinlikle aklınıza gelmein. Buradaki üye arkadaşlarımızın da benimle aynı fikri paylaştıklarına eminim. Size fikir verebilecek arkadaşımız olacaktır. Ama Yahya beyin de dediği gibi yerinde inceleme fırsatı olabilir ise daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. İnşallah ölümler devam etmez.