jumbo yumurta döllenmesi.

Adı
metin
Soyadı
Oruç
İyi akşamlar,

İki çift jumbom var.İkiside 4'er adet yumrutladı bugün ikisininde yumurta kontrollerini yaptım.Fakat tüm yumurtalar boş gibi gözüküyor.Jumboların tüylerinin daha çok ve uzun olmaları sebebi ile çiftleşme esnasında döllenmede tüylerin problem olacağını duymuştum.Bu sebeplede arka tüylerinin kesilmesi gerektiğinide duydum.Bu doğrumudur.Jumbo üreticileri yardımcı olabilirmi.

tşk.

Caner TOPCU

Takipçi Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
TOPCU
Yumurtaların boş oldugundan eminseniz eğer . !?!

Herhangi bir problem olmaz .

mstk77

Üyemiz
kuşlarının ilk yumurtaları ise ve boş olduğundan eminsen yumurtaları altından çek tekrar yumurtlamalarını bekle ilk yumurtada acemilikten bu tür sorunlar olabiliyor

mstk77

Üyemiz
HaYLaZzZ' Alıntı:
Aynı sorun benim bir cift jumbomdada var. kuşların 3. agız yumurtalarını alıyorum 5-6 adet yumurtluyor ama hepsi boş cıkıyor. o kadar vitamin takviyesi yapıyorum her yumurta arası nerdeyse 1 ay dinlendiriyorum ama olmadımı olmuyor ya erkek dölluyemiyor yada ben bir yerde yanlış yapıyorum ki bu zor bir olasılık 30 takım kuşun icinden tek yumurtası boş cıkan takım bu.
erkekte problem olma olasılığı yüksek  farklı bi erkekle dene derim dişiyide farklı bi erkekle eşe atarsan sorun hangisindeyse çıkar ortaya 

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
  Arkadaşım aynı sorunu bizde yaşadık tüneklerinin duruş şekli,erkeğin acemiliği,birde tüğlerinin çok sık olması bu tür durumlara yol açabiliyor.Kuşlarının çifteleşme bölgesindeki tüğlerini makas yardımıyla kesebilirsin.Biz bu sayede bir çift kuşun sorununu çözdük.Özellikle dişinin tüğlerini kesersen yeterli olabilir tabi erkek kısır değilse!!! İnşallah problemini çözersin bol yavrular alman dileğiyle.. ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Öncelikle kuşların çiftleşip çiftleşemediğinden tam olarak emin olmalısınız. Çiftleşme oluyor ve yumurta döllenmiyorsa bu yola başvurmalısınız.