Jumbolar için bu kafes ölçüsü uygun mu?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Hmm. Anladım bende 60*40*40  ölçülerinde yapıcam , yapıcam da meraktan soruyorum bu kuşlar üreyecek oldular mı 40*40*40 ölçüsündeki kafeste de ürer 80*50*50 ölçüsünde de ürer değil mi ama ?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
tabikide ürer fakat kuş boyutları ve kanat açıklıkları ortada dolayısıyla jumbolar için ideal olan olabiliceği kadar geniş kafesler seçmektir..

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Vedat ŞEN' Alıntı:
tabikide ürer fakat kuş boyutları ve kanat açıklıkları ortada dolayısıyla jumbolar için ideal olan olabiliceği kadar geniş kafesler seçmektir..
Anladım.Çok da güzel açıklamışsın Vedat abi sağ ol.Peki bir soru daha. :D :D :D :D :D :D

Yuvalığı dıştan takmam bir şey etkiler mi?Çünkü yuvalığı dıştan taksam dolabın toplam ölçüleri En:125cm , Boy:210cm , Genişlik:40 cm oluyor.İçten olduğunda En:145cm , Boy:210cm , Genişlik 40 cm oluyor.Sizce nasıl yapayım yuvalığı dıştan mı takayım yoksa içten mi.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Yeterli yerin mevcutsa dışdan takmanı öneririm hem daha ferah olur hemde yuvalık kontrolunde zorlanmassın..

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Valla bilemiyorum inanın elimde o kadar çok fırsat var ki hamgisini seçicem bilemiyorum.Ama ben içten yapmak istiyorum.Ne bileyim.Toplam 80 göz olucak zaten her kafesinde 8 gözünde üretim yapıcam en alttaki 2 gözü de salma olarak kullanıcam.Alan zaten 60 m2 lik alan 10 m ye 6 m.Dıştan yaparsam 12.5 m lik alan kullanıcam,içten yaparsam 14.5 m lik alan kalıcak aralarında fazla fark yok aslında.Ama bilemiyorum... confusedtw

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Tamam.Kararı mı verdim.1 gözün ölçüleri:
En: 60 cm
Yükseklik: 40 cm
Derinlik: 40 cm

Dolabın toplam ölçüsü ise:
En: 145 cm
Yükseklik: 210 cm

Yuvalık ölçüsü ise:
En: 25 cm
Yükseklik: 20 cm
Derinlik: 20 cm

Bu arada yuvalığı içten takıcam.

Tavası 60*40 galvaniz tava.Birde altına Selahattin abi  bir kağıt seriyordu tavanın altına adı ne biliyor musunuz?Ben adını bilmiyorum her neyse tavanın altına da o kağıttan.

Bu arada box kafesi de ya 1.3 mm lik ham mdf den ya da 0.8 mm lik ham mdf den yaptıracağım.Nasıl?

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Uğur MOGAN' Alıntı:
Tamam.Kararı mı verdim.1 gözün ölçüleri:
En: 60 cm
Yükseklik: 40 cm

Dolabın toplam ölçüsü ise:
En: 145 cm
Yükseklik: 210 cm

Yuvalık ölçüsü ise:
En: 25 cm
Yükseklik: 20 cm
Derinlik: 20 cm

Bu arada yuvalığı içten takıcam.

Tavası 60*40 galvaniz tava.Birde altına Selahattin abi  bir kağıt seriyordu tavanın altına adı ne biliyor musunuz?Ben adını bilmiyorum her neyse tavanın altına da o kağıttan.

Bu arada box kafesi de ya 1.3 mm lik ham mdf den ya da 0.8 mm lik ham mdf den yaptıracağım.Nasıl?
Hayırlı olsun

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Acaba ölçüsü en:55 cm , yükseklik:40 cm, derinlik:40 cm olsa

Toplam ölçüler:en:135 , yükseklik:210 , derinlik: 40 cm olsa nasıl olur?

Ve de yuvalık 20*20*20 cm olsa.

Ya da siz bana görüşlerinizi yazsanız? 13.5 m lik duvara yapıcam.toplam 80 göz olucak ama tam ölçülerini ayarlayamadım.Yeniden fikirlerinizi alayım dedim.