JUMBOLARIMA BİR HAL OLDU ACİL YARDIM LÜTFEN

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
arkadaşlar 29.12.2012 tarihinde bir çift bilezikli jumbo aldım.Eve getirdim hiç bir sorun yok yem yiyorlar su içiyorlar falan. pazar günü Ankara'daki kuşçular pazarına gittim. Tüm kuşlarımın kafesinde plastik tünek vardı hepsine tahta tünek yaptım. tabi jumbularada tahta tünek taktım ama taktıktan bir gün sonra eşim aradı öğlen akıllı yemlikte ne kadar yem varsa hepsini kafesin içine boşaltmışlar neyse yemleri tekrar takviye yaptım bugün gene eşim aradı tüm yemliği boşaltmışlar yere dökmüşler. Ne oldu bunlara yeni ortamına mı  alışamadı? yoksa akıllı yemlik boylarına küçük geliyor rahat yiyemiyor da ona mı sinirlendiler? ne yapsam ya strese filan mı girdiler ki

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
uslar daha dogru cevabi vereceklerdir ama
nedense aklima ve kalbime bu kafesde yumurtalik yok kuslarda kizismis demek geldi
olabilirmi acaba ???

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Hakan ŞAHİNTÜRK' Alıntı:
uslar daha dogru cevabi vereceklerdir ama
nedense aklima ve kalbime bu kafesde yumurtalik yok kuslarda kizismis demek geldi
olabilirmi acaba ???
inşallah diyorum çünkü pazar günü yuvalık aldım dişi sürekli girip girip çıktı sürekli kontrol etti erkek dışarda bekledi ama genede emin değilim işler yüzünden geç geliyorum gözlemleme imkanım olmadı son 3 gündür

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
akıllı yemlikteki yemleri  %80 dişiler döküyor. genel olarak ya kızıştıkları zaman yada streste oldukları zaman dokuyorlar. kuluçkaya yattıkları zaman yem dokme huyunu bırakıp tekrar kızıstıgında dokebılıyor. bence show jumbo kuşlarına akıllı yemlık kullanmamak.

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Hasan ÇELİK' Alıntı:
akıllı yemlikteki yemleri  %80 dişiler döküyor. genel olarak ya kızıştıkları zaman yada streste oldukları zaman dokuyorlar. kuluçkaya yattıkları zaman yem dokme huyunu bırakıp tekrar kızıstıgında dokebılıyor. bence show jumbo kuşlarına akıllı yemlık kullanmamak.
peki normal yemlik mi kullanayım öneriniz ne yöndedir? :eek:

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
aynısı benimde başıma geldi.kuşlarınıza verdiğiniz yemi beğenmiyorlar büyük ihtimalle.benim aldığım çiftlerim aldığım yerde aspura(kanarya yemine alışmışlar).eve geldiğimde karışık yem veriyordum.akıllı yemliğin içindeki bütün yemi kafes tabanına ve akıllı yemliğin alt haznesine boşaltıyorlardı.içinden aspurları seçmek için.tekrardan aspur koydum akıllı yemleği sorunsuz yemeye devam ettiler.yavaş yavaş alıştırıyorum şuan.Büyük ihtimalle yemi beğenmiyorlar.

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
yok mu başka bilgisi ve önerisi olan  ::) ???

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Stresden dolayı yapabilir.  aldığını kişi ile kuş hakkında bilgi alın yumurtlayan kuşsa yuvalık veya önceden ne tür yemlerle beslenmiş bilgi alırsanız sonuca ulaşmak okadar kolay olur. inş. düzelirler

lynx1985

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğruöz
akıllı yemliğin kenarındaki saydam yerden çıkmaya uğraşıyorlardı yemliğin içinde dört dönüyodu kuş eşeliyodu yemleri döküyordu. Kafesin kapılarından boşta olanı kenarına taktım şimdi vazgeçtiler:)

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
AKŞAM EVE GİDİNCE AKILLI YEMLİĞİ SÖKMEYE KARAR VERDİM NORMAL YEMLİK TAKACAM BİRAZDA ÖYLE GÖZLEMLEYECEĞİM BAKALIM NE OLACAK

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
Öncelikle kuşlarınız hayırlı olsun.Kızışmadan yada stresten dolayı yapabilirler.Birde daha önce sade akdarı veya aspur ile beslenmişlerse yem seçmeye çalışıyor olabilirler.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Ünal TAN' Alıntı:
Öncelikle kuşlarınız hayırlı olsun.Kızışmadan yada stresten dolayı yapabilirler.Birde daha önce sade akdarı veya aspur ile beslenmişlerse yem seçmeye çalışıyor olabilirler.
+Maşallah çok güzeller..

muharrem avci

Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
avcı
yem degısıklıgınden kaynaklı oldugunu dusunuyorum jumbo boyla alakalı oldugunu sanmam benım 1 takım yerlı kusun erkegındede vardı yem secıyordu o arada yemın tamamı yere dokuyordu. caresı bence kafes ıcıne bı yemlık tak akıllı yemlıgı cıkarma ama ıcını cok duldurma alısana kadar saygılar

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yem seçerler.En çok hangi yemi yediğini takip edin genelde aspur fazla yerler oranını biraz artırın.Slm

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Yem seçiyor olabilirler, stres yapmış olabilirler, kızgınlık çağrışımları olabilir, birşeylerden korkup akıllı yemliğin ön tarafına saklanıyo o aradada stresten döküyo olabilirler... Benim kuşlarımda rastladığım stres yaptıkları zaman bunu yapıyorlar. Normal yemliğe dönmenizde fayda olacaktır...

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
dişinin sürekli yuvalığa girip çıkması sürekli yuvalığı kontrol etmesini kızgınlığa bağlamalımıyım sizce? :-[ acaba güvende olduğunu anlayınca çiftleşmeyemi başlayacaklar evil_idea

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Korkudan değilse sürekli yuvaya girip ve kazıyorsa yuvanın dibini.Dişi yuvayı kendi istediği gibi şekillendirir ve benimser.Sonrası erkekle uyumuna bakar.Geçen açtığım konudaki benim kuşun yanına erkek atmıştım alışana kadar döktü.Şu an yeni yerine yuvaya girmeye başlamış.Yem dökmede yokmuş şu anlık.Ölen erkeğini unutturan bir erkek işi çözdü gibi.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
onlar yemi dökedursun siz sürekli yemi aynı şekilde doldurun yuvalıgı takmıssınız %99 dişi kızgın eş tutmuşlarsa kesinlikle yumurtlar...

aynı olay bendede bir takımmıda var hergün yemi tekrar tekrar dolduruyroum 2inci yumurta geldi dişi kuş yapıyor bunu sitres birazda sabırla bekleyin yemliğide küçük bi tabağa içeri koyuverin akıllı yemliği geçici süreliğine kaldırabilrisin

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Ali ŞENER' Alıntı:
onlar yemi dökedursun siz sürekli yemi aynı şekilde doldurun yuvalıgı takmıssınız %99 dişi kızgın eş tutmuşlarsa kesinlikle yumurtlar...

aynı olay bendede bir takımmıda var hergün yemi tekrar tekrar dolduruyroum 2inci yumurta geldi dişi kuş yapıyor bunu sitres birazda sabırla bekleyin yemliğide küçük bi tabağa içeri koyuverin akıllı yemliği geçici süreliğine kaldırabilrisin
teşekkür ederim bilgileriniz için  ;D