Jumbolarımla Başım Belada

bugrahanbayrak

Üyemiz
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce yazmıştım 3 ay kadar önce bir çift jumbo sahiplendim. Australian vitakraft yeme keten tohumu, kenevir tohumu, nijer tohumu, haşhaş ve ısırgan tohumu ekleyip veriyorum. Ama benim kuşlar sadece darıları yiyip diğerlerine hiç dokunmuyorlar. Kuş maması olarak CeDe aldım veriyorum onada dokunmuyorlar. Sularına vitamin karışımı ve ayrıca E vitamini ekliyorum. Darı dalı üstüne bira mayası aldım onuda az az doküyorum. Gaga taşı, kemik, enerji blogu kafeste her daim mevcut. Ayrıca sularına amino asit karışımıda ekliyorum. Ama gelin görün ki çiftleşme emareleri yok yuvalık 3 aydır takılı bir kere bile yuvalığın içine girdiklerini görmedim. Deli gibi yavru hasretim var. Bana önerilerinizi bekliyorum

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Kuşların yaşları nedir?
Mamaya alışmadıkları için yememeleri normal bir durum.
Yavru almak sabır isteyen iştir. Daha önce yavrusu alınmış kuşlar bile farklı yerde adaptasyon sorunu yaşayabiliyorlar.
Teoride herşey doğru olabilir ama, pratik zaman alır :)

hasan alagöz

Takipçi Üyemiz
Sabır gerekiyor elbette olur sorunları yoksa sadece bir çift kuşun varsa bol bol müzik Dinlet yada muhabbet sesi Dinlet azda olsa kuşlara yardımı olur..

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yanlarina, yani görebilecekleri ve duyabilecekleri bir cift ufak boylulardan alin ve ayni uygulamayi onlarada yapin, ... onlar dur desen durmaz C:)

Senin Jumbolari az te$vik etmeyi dene bir, hem Jumbolarin ciftle$meleri okadar basit degildir, ... örnegi gözünün önünde, ... Allah gönlünüze göre versin, ...  ;)

Samet Güçlü

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
Güçlü
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Yanlarina, yani görebilecek ve duyabilecek bir ufak boylulardan alin ve ayni uygulamayi onlarada yapin, ... onlar dur desen durmaz C:)

Senin Jumbolari az te$vik etmeyi dene bir, hem Jumbolarin ciftle$meleri okadar basit degildir, ... örnegi gözünün önünde, ... Allah gönlünüze göre versin, ...  ;)
+1

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kuşları  üreticidenmi pet shopdanmı aldınız. bu konularıda belirtirseniz daha iyi olur sonuca ulaşmak için  ustam

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Üretici iyi ku$unu zor verir, Petshopda para icin neyi vermezki, ... pili bitirilmi$ ku$ olmasinda, ... olan sizin emeklerinize ve beklentilerinize olur, ...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kesinlikle  :)

Acele i$e birileri kari$ir, gec fakat güzel olsun, ...  ;)

Fakat bazende olmayinca olmuyor, ... bu sefer iyi gözlemlemek cok mühim, beden dilini cözmek gibi, ...

:)

Zor degil bu i$ler, ... fakat o kadar kolayda degil, ... vaziyet ortada, ... her$ey nasip ve herzaman ekilen bicilir, ... onuda sorgulamak gerek, ... her$eyi ve birakmadik yapan salak degilya, aliyordurda almak istedigini, ... alamiyan dü$ünsün gerisini, ...  ;)

minik

Takipçi Üyemiz
Adı
OKTAY
Soyadı
türkdönmez
arkadaşım anlaşıldığı gibi kuşlar ithal ve bendede var bir çift ithal 1 sene oldu tık yok petshopçu bir arkadaşım var ona sordum cevap olumsuz çok zor yavru alırsın dedi bilkin olsun..!

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
ithal edilmiş kuşların genel sorunları bence bu üreme zorluğu,hayvanlar aylarca dinlenemiyorlar yoldam sonra sanki.hele birde tek çiftse malesef daha da zor.Üreticilerde yavru almanın en büyük avantajı diğer kuşların sesiyle oluşan üreme isteği tek çiftler alıştıkları sesli ortamı bırakıp eve geldiklerinde zor adapte oluyolar.Ben senelerce denedim olmadı kuşlar sese inanılmaz tepki veriyolar şuan üç çift yaptım tümü yuva hazırlığına girdi ,çiftleleri çoğaltma şansınız yoksa internetten çiftleşme seslerini dinletin farkı görün :)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kuşlar damızlık vasfı taşımıyorsa beklemeninde bir anlam taşıyacağını sanmıyorum