Abi bu french molt mu değil mi diye gözle anlamak zor çünkü tüyede girmiş olabilir benim bi tane kuşum aynı böyle tüy dökmüştü veteriner veteriner gezdim biri stres yoluyor dedi biri parazit dedi en son bi üretici abi sağolsun bu kesin hasta dedi. Nasıl anladı diye sorarsan senin kuşunun kanat tüy vakası kızın yüzünden olmuş olabilir bunu anlamak kolay kuşunu eline al kanat ya da kuyruk tüyünden bi tanesini çek (uzun olması tercih ediliyormuş) tüyün en dibindeki şeffaf tüp gibi yapının içinde kurumuş kan varsa hastadır değilse parazit veya tüye girmiştir bunun çaresi var tabi ki ama hastaysa maalesef çaresi yok. French molt hastalığı protein hastalığıdır kuşun tüy diplerindeki protein yapı zayıfladığı için tüyler dökülür çıkar ve tekrar dökülür. Genelde kanat uç tüyleri ve kuyruk tüyleri en başta dökülen yerler bu yüzden bu hayvanlar uçamaz sadece zıplarlar. Sen söyledigim yolu bi dene ona göre besin takviyesine veya ilaç tedavisine başlarsın. Bu arada bu hastalık normal yolla geçmez ama ciftlesmede geçer benim fikrim de eşi ayırman olur geçmiş olsun