JUMBOMDAKİ SORUN

ongbak

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
aydın
İbrahim KONUK' Alıntı:
Abi bu french molt mu değil mi diye gözle anlamak zor çünkü tüyede girmiş olabilir benim bi tane kuşum aynı böyle tüy dökmüştü veteriner veteriner gezdim biri stres yoluyor dedi biri parazit dedi en son bi üretici abi sağolsun bu kesin hasta dedi. Nasıl anladı diye sorarsan senin kuşunun kanat tüy vakası kızın yüzünden olmuş olabilir bunu anlamak kolay kuşunu eline al kanat ya da kuyruk tüyünden bi tanesini çek (uzun olması tercih ediliyormuş) tüyün en dibindeki şeffaf tüp gibi yapının içinde kurumuş kan varsa hastadır değilse parazit veya tüye girmiştir bunun çaresi var tabi ki ama hastaysa maalesef çaresi yok. French molt hastalığı protein hastalığıdır kuşun tüy diplerindeki protein yapı zayıfladığı için tüyler dökülür çıkar ve tekrar dökülür. Genelde kanat uç tüyleri ve kuyruk tüyleri en başta dökülen yerler bu yüzden bu hayvanlar uçamaz sadece zıplarlar. Sen söyledigim yolu bi dene ona göre besin takviyesine veya ilaç tedavisine başlarsın. Bu arada bu hastalık normal yolla geçmez ama ciftlesmede geçer benim fikrim de eşi ayırman olur geçmiş olsun
İbrahim bey dediğiniz gibi hatta sağlam olsun diye hem kuyruktan hemde kanadından uzun birer tür yoldum ve çok şükürki kökünde zerre kadar kan  lekesi yok hatta hiç leke yok o  tüpçük kısmı bom boş boru gibi bu içimi rahatlattı çok şükür

konviva

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
KONUK
Çok sevindim.o zaman french molt hastası değil tüye girmiştir veya parazittir ams büyük ihtimal tüydur düzelir inşallah

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi senin kafese baktım saray yazmışsın. Ama bence jumbolara uygun değil. Hatta hiçbir çifte uygun değil. Ancak içine yavrular koyulup salma yapılabilir bence

ongbak

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi senin kafese baktım saray yazmışsın. Ama bence jumbolara uygun değil. Hatta hiçbir çifte uygun değil. Ancak içine yavrular koyulup salma yapılabilir bence
bu yorumuna bende katılıyorum çift için çok biçimsiz oldu. bende 80 cm lik çifthane sipariş verdim gelsin jumbo çiftimi ona alacağım dediğin gibi ahşap kafesi yavrular için bekleteceğim