Jumbo'nun Renk Uyumu

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
684
Bu aşağıda resimlerini koydugum yavru jumbo kuş yeni tanıştıgım bir kardeşim Efdal Çinkılıçın, facebooku olanlar belki tanırlar. Yavru bir jumbo ama renk uyumu mükemmel çok hoşuma gitti. helede kanatlarında ki çizgi desenleri. Maşallahı var. Bakmaya doyamıyorum Daha 3 aylıkmış.

Bu tarzda ki renk uyumlarına ne ad veriliyor. Ve bu tarzda böyle yavruların bulunma durumu nedir. Sizce anne ve babamın rengi ne olabilir? Yabi bu tarzda renki verebilecek çiftler nelerdir?.Baktıkça bakasım geliyor. İstanbul bir üretici Fatih Bey demiştin ondan temin etmiş.




 

mumit

Takipçi Üyemiz
Katılım
11 Mar 2010
Mesajlar
208
Konum
istanbul/başakşehir
güzel bir spangle yavru, anne yada baba kuşlardan biri spangle,lutino veya albino renkleri ile eşleştiği zaman spangle yavru çıkma ihtimali daha yüksektir.
 

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
451
Konum
GÜNGÖREN
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Üstadlar kesin olmamakla birlikte, bu tür kuşlarla atılan eşlerin rengi aynen yavruya geçermiş. Bende bu şekil dişi var, gri jumboyla eşe attım, sırf bu olayı öğrenmek için.. Çünkü mumit adlı üyenin de dediği gibi bu tarz yavrular albino veya lutinolardan atılıyor. Ve bunların yavrularıda eşlerinin kopyaları oluyor..

Tabi kesin olmamakla birlikte ;) İnşallah 1-2 kuluçka denemelerim sonucu bu bilgilerin doğruluğunu-yanlışlığını kanıtlamaya çalışacağım..
 

KurKur

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
2,513
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    O Kuş muhtemelen Lutino Anne ile Sarı BlackEyed Clear (Siyah gözlü tek renk) Baba dan olmuştur..
    Çok Sevimli, Allah uzun ömürler versin..
 

efdal

Uzman Üyemiz
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
389
Konum
İsTanBuL/ZeyTinBurnu
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
iyi diLekLerinis için hepinize teşekkür ederim ALLAH daha güzeLLerini size nasip etsin inşaLLah.. Kuşu  Fatih Çevik abimden aLmıştım.. Annesi ve Babası  aşağıdadır.. saygıLar..



 

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Katılım
17 May 2010
Mesajlar
283
Konum
RİZE
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Benim bir çiftimin erkeği mutasyon olarak normal yeşil ve dişisi de spangle yeşil ( yukarıdaki yavru gibi ).Şuan 7 adet yavrusu var bu çiftimin.Yavruları ne renk olacak acaba?