JUMBOYU ÜRETİYORMUYUZ! TÜKETİYORMUYUZ? / SALİH ÖZDEMİR

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır bil fil işimi gücümü bırakıp Jumbo kuşlar hakkında iç piyasayı takip ettim. Kendimde çok kuşlar aldım, Vasıf olayını bilmeden aldığım zamanlarda vasfına dikkat etmeden aldığım kuşlardan sonra daha iri kuşları gördükçe aldım.. Almanın sonu yok paran varsa alırsın alırsında... Bu derenin suyu nereden geliyor uçuşuyor rakamlar kuş başına 150 200 300 500... biz artık benimsediğimiz ve bu rakamları çok fazla duyduğumuz için bir kuş ederinden 50 lira düşük olsa hemen alıyoruz yada niyetleniyoruz kesemize dikkat etmeden. Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama satışlarda bakıyorum 10/9 fiyat soran yada almak isteyen yine başka bir üretici yada üretime merak salan bir arkadaşımız. İç piyasada bu fiyatları veripte evine neşe olsun diye kuş alacak insan sayısı çok az.. Evet kuşların yavruları olduğunda güzel para eder kendini amorti eder ederde satabilirsen eder.. Ya satamazsan, ya bu kuşlarda ölümle karşılaşırsan.. Evet üzücü ama gerçek herkeste yaşıyor bu sorunları.. Verdiğimiz fiyatları eşimiz anamız babamız duysa ne der ne düşünür hepinizde büyük bir ihtimal hemen hemen aynı tepkiyle sonuçlanacaktır. Artık hatalarımı görüp başka arkadaşlarımda tekrarlamaması için bu uyarıyı yapmak istedim. Lütfen Jumbo üretimine geçmeyi tekrar tekrar gözden geçiriniz ve bakacak olursanız yavru satışı çok nadir oluyor 1 yıl kadar bu kuşları elinizde tutmak mantıklımı v.s. gibi bir çok faktör var.. Bir gözlemimde iş yoğunluğundan, adres değişikliğinden, sektör değişikliğinden satışlar oluyor ama bunlar bence sığınılan liman gerçekte ise sebep beklenen getirinin olmaması.. Düşünceleriniz fikirleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim saygılarımla..

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Güzel bir konu değişik fikirler çıkacaktır muhakkak ama ben yerliciyim yerliden de şaşmam.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
adaş guzel bı konuya degınmışsın tebrık ederım sahsen bende ılerkı zamanlarda uretım planlıyordum hemde senın gıbı jumbo uretımı bu konuyu cok dıkkatle takıp edıcem

hüseyin_Timur

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
BAHTİMUR
Salih bey jumbo üreticisi olarak  kesinlikle size katılmıyorum jumbo beslediğim ve ürettiğim süre boyunca hiç bir zaman yavru satışında sıkıntı yaşamadım ve yaşamıyorum.

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Salih abim öncelikle sunu belirteyim kuşçuluk arayıştır kalitelisini vasıflısını gördüğü zaman kuşçu dayanamaz ve alır bu böle gelmiş bölede gider ben yerlide yaptım kırıkta ama show kusu bir sevdadır benim için 100 yerli yavru alacağıma bir tane vasıflı show yavru alırsam o 100 yavruya eş değerdir benim için tabii ben bu işi ticaretini yapmıyorum suana kadar show yavrularımı satmadım eşe dosta hediye verdim ama parayla satmadım çünkü bu işte ilerlemek istiyosan kendi emeklerinle çabalarınla biyere gelmelisin onun yoluda kendi yavrularından geçer şahsi fikrim tabi  hakkınızda hayırlısı abim saygılar.....

s.erben

Uzman Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
erben
salih abi şuan da bende daha önce yapmış olduğum damızlık satışını artık bırakıp kendi yavrularımı üretip onları satıyorum ve ilan vermeme gerek kalmadan çok rahat satabiliyorum. kaliteli güzel damızlıklardan güzel yavrular üretildiği sürece piyasada yavru satışının herzaman olacağına ve jumbo muhabbet ten herzaman kar edeceğine inanıyorum. ayrıca ben jumbo işine gönül vermiş biri olarak bu işi ticaretten ziyade hobi olarak düşünmeyi öncelik olarak görüyorum yani bu kuşlardan para kazanmasam bile herzaman jumbo beslenilmeli ve tavsiye edilmeli diye düşünüyorum...

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Evet arkadaşlar fikirleriniz için düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğunuz konularda empati yaptığımda söylediklerinizi haklı buluyorum. Piyasasını oluşturanlar bu alanda muhakkakki sıkıntı yaşamıyorlardır elbette bu işin birinci ayağı tanıtımdan geçiyor.. Tabiki satışlar vardır devamda edecektir ama belli bir zümre bu pastadan faydalanıyor haklı olarak.. Benim ise söylemek istediğim şuydu 3 5 10 satış yapacak kadar piyasa yapabilirsiniz fakat bu işin kompedanlarıyla baş edebilecek onların seviyesine gelebilmek için hayli çaba ve para vermeniz gerekir ki bu sadece birinci ayağıdır. Bazı arkadaşlar beni düşüncelerimden dolayı yadırgayabilir hatta bu çok dertli ondan yazıyorda denilebilir ama gördüğüm gerçekleri paylaşmaktan çekinmiyorum. Benim zaten uyarım yapanlara değil yapmak isteyenlere yönelikti.. Sizler pentatlonda engelleri aşmış olarak buradasınız aşmamışlara bir uyarı niteliğindedir sözlerim :) Saygılarımla

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
salih kardesim tebrik ediyorum yerinde bir yorum olmus.. gercek olana deyinmişsin.. söliyecegim tek sey.. üretici satabilecegi kusu üretmeli...

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
salih çok güzel bir açıklama olmuş kardeşim. keşke insanlar işine yarayan kuşu satsa işe yaramazları değil o zaman kimse bedduada almaz ahta

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
bende heveslenip jumbo aldım.1 yıla yakın uğraştım.çok vasıfsız kuşlarda aldım.ölende oldu,yumurtlayıp yavru bakmayanda.şükür durmasını bildim.yaksa dediğiniz gibi almayla olmuyor.ciddi ciddi külfeti var.Şu an 7 takımla üretim yapıyorum ve kendi yavrularımı almaya başladım(Rabbim herkese nasip etsin).yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem önce yerli üretimi yapıp kuşları tanımak.jumboyu sonra yapmak.

polat_pool

Üyemiz
Adı
polat
Soyadı
bostancıoğlu
Arkadaşlar show işinde öncelik maddiyat sabır işi denilsede sabır da maddi dayanma gücünden geçiyor.bu işte sabır edip devam edenler şimdi türkiye genelinde tanınan isimler .malum 1 hsfta önce Konyada idim şu an Alanyada yım burada da ismini duyuyoruz Lüleburgazda iken de ismini duymuşluğum olan abilerimiz var ama tanışmak geçen hafta kısmet oldu kendileriylen kimse de yanlış anlamasın reklamlarını yapma amacında değilim o yüzden de isim vermiyorum bahsettiğim kişileri internet ortamında sitelerde isimlerini göremezsiniz adamların reklama ihtiyaçları da yok ama 1500 tl ye çiftini sattıklarını biliyorum arz talep meselesi bir abimiz de 90.00 tl(90 milyar tl)kuş attığını yeniden tekrar kümes kurduğunu da duydum.dediğim gibi maddiyat kuvvetli olacak bu abilerden bir tanesi 18 yılını vermiş bu işe dile kolay 18 yıl ve Türkiye de tanınmış isimlerden olması da gayet doğal olucak.en önemlisi küçük kuşla başla bi kuşçulu öğren ondan sonra jumboya geç diye bahsetmiş bir arkadaşım çok doğru bir tespit.önce damızlık olucak kuşun bir vasıflarını öğren bakıcı bir kuş ile yavru bakmayan kuşları iyi incele arasındaki farkları bir gözlemle koyduğun teşhisleri kendine yeni kuşlar alarak dene damızlık seçimini öğrendiğinde zaten olayı çözmüşsün.8 de 8 dolu yumurta ve 8 de 8 kayıpsız yavru bakan bir çiftini sen olsan kaç lira istersin ki bu normal kuştan bahsediyorum küçük kuşta edindiğin tecrübeler seni showjumboda da yanıltnaz satıcı sana istediği kadar kuşu satmaya kalksın kuştan anlıyosan hedef 12 den vuruyorsan zaten kanmazsın da kandırılmazsında önce tecrübe sonra maddiyat ve sabır.Herkesin yolu açık ,Allah yardımcımız olsun.yoruma açık...

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Salih kardeşimizin tesbiti doğrudur arkadaşlar  bende yerli üretimi yapıyorum ve elimizde yavru birikmiyor
Show jumbo üretmek ayrı bir tutku her kümeste aşırıya kaçmamak şartıyla 2-3 takım olması bunlarıda genelde hobi amaçlı üretip yarışma ruhunu çoğaltmamız gerekir
Ülkemiz muhabbet kuşçuluğunun dünyadaki yerini alması için yarışmamız lazım kuş kalitesini yükseltip avrupadaki yerimizi almalıyız
Ülkemiz kuşçuluğunun kanaryadaki  durumu yerine oturdu birsürü madalya ve şampiyonluklar alındı muhabbettede bunu başarmalıyız

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
vasıflı kuş her daim üretim hevesini tetikler bir üreticinin tamamı jumbo olmasa bile selahattin abininde deyindiği gibi her kümeste vasıflı tepeliler paçalılar ve jumbolar bulunduğu müddetçe ortaya daha kaliteli üretimler ve  daha hevesli üreticiler çıkacaktır kolay gelsin herkese.

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva
Ustam çok güzel bir konuya değinmişsiniz, haklısınız .. Keşke fiyatlar vs. düşse belki yerli gibi üretimi de satışı da muhabbeti de çok olur .. Bilinmez .. Paylaşım için teşekkürler.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır bil fil işimi gücümü bırakıp Jumbo kuşlar hakkında iç piyasayı takip ettim. Kendimde çok kuşlar aldım, Vasıf olayını bilmeden aldığım zamanlarda vasfına dikkat etmeden aldığım kuşlardan sonra daha iri kuşları gördükçe aldım.. Almanın sonu yok paran varsa alırsın alırsında... Bu derenin suyu nereden geliyor uçuşuyor rakamlar kuş başına 150 200 300 500... biz artık benimsediğimiz ve bu rakamları çok fazla duyduğumuz için bir kuş ederinden 50 lira düşük olsa hemen alıyoruz yada niyetleniyoruz kesemize dikkat etmeden. Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama satışlarda bakıyorum 10/9 fiyat soran yada almak isteyen yine başka bir üretici yada üretime merak salan bir arkadaşımız. İç piyasada bu fiyatları veripte evine neşe olsun diye kuş alacak insan sayısı çok az.. Evet kuşların yavruları olduğunda güzel para eder kendini amorti eder ederde satabilirsen eder.. Ya satamazsan, ya bu kuşlarda ölümle karşılaşırsan.. Evet üzücü ama gerçek herkeste yaşıyor bu sorunları.. Verdiğimiz fiyatları eşimiz anamız babamız duysa ne der ne düşünür hepinizde büyük bir ihtimal hemen hemen aynı tepkiyle sonuçlanacaktır. Artık hatalarımı görüp başka arkadaşlarımda tekrarlamaması için bu uyarıyı yapmak istedim. Lütfen Jumbo üretimine geçmeyi tekrar tekrar gözden geçiriniz ve bakacak olursanız yavru satışı çok nadir oluyor 1 yıl kadar bu kuşları elinizde tutmak mantıklımı v.s. gibi bir çok faktör var.. Bir gözlemimde iş yoğunluğundan, adres değişikliğinden, sektör değişikliğinden satışlar oluyor ama bunlar bence sığınılan liman gerçekte ise sebep beklenen getirinin olmaması.. Düşünceleriniz fikirleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim saygılarımla..
  Salih kardeşim yazdıklarının altına imzamı rahatlıkla atarım.Fazlası yok eksigi az var.(Bu arada bende jumbo üretiyorum ama maddi beklentim yok sadece zevk amacıyla.) evil_idea

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
arkadaşlar jumboların satışını artırmak piyasayı hareketlendirmek için fiyatların düşmesi gerekiyor. hepiniz Jumboya geçiş aşamasında ssıkıntılar yaşadınız. zorlukları sıkıntıları gözönünde bulundurarak fiyatları düşürmelissiniz bence. güzel kuşlar gösterişli, niyetleniyoruz ancak pahalı.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR HERKES GÜZEL GEZEL YORUMLAR YAPMIŞLAR HERKESİN CEBİNE GÖRE KUŞ BESLEMESİ KAÇINILMAZ BENCE BMC
EĞER BU İŞN TİCARET BOYUTU İSE MALINA DEĞİL PAZARINA GÜVEN OLAYI KARŞIMIZA ÇIKAR KİMİ 1000 JUMBO SATAR KİMİ YERLİYLE DÜKKAN DÜKKAN GEZER  GEZERKEN KUŞLARI ÖLDÜRÜR
AŞIK VEYSELE DEMİŞLERKİ BARIŞ SENİN PARÇAYI DEĞİŞİK ACAYİP OKUYOR ONUN CEVABI İSE KİMİ ISPANAĞI SADE KİMİDE YOĞURTLAYP YER YAPACAK BİR ŞEY YOK HERKESE AMA HERKESE KÜÇÜK BÜYÜK YERLİ YABANCI BU MEMLEKETE BİR ŞEYLER ÜRETEREK KATKIDA BULUNUYOR VE BU DUVARDADA PAYLAŞACAK BİR ŞEYLERİ VARSA ŞAPKA ÇIKARIYORUM  BOL BOL ÜRETİMLER SLM