ixirseviyo
Uzman Üyemiz
Arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır bil fil işimi gücümü bırakıp Jumbo kuşlar hakkında iç piyasayı takip ettim. Kendimde çok kuşlar aldım, Vasıf olayını bilmeden aldığım zamanlarda vasfına dikkat etmeden aldığım kuşlardan sonra daha iri kuşları gördükçe aldım.. Almanın sonu yok paran varsa alırsın alırsında... Bu derenin suyu nereden geliyor uçuşuyor rakamlar kuş başına 150 200 300 500... biz artık benimsediğimiz ve bu rakamları çok fazla duyduğumuz için bir kuş ederinden 50 lira düşük olsa hemen alıyoruz yada niyetleniyoruz kesemize dikkat etmeden. Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama satışlarda bakıyorum 10/9 fiyat soran yada almak isteyen yine başka bir üretici yada üretime merak salan bir arkadaşımız. İç piyasada bu fiyatları veripte evine neşe olsun diye kuş alacak insan sayısı çok az.. Evet kuşların yavruları olduğunda güzel para eder kendini amorti eder ederde satabilirsen eder.. Ya satamazsan, ya bu kuşlarda ölümle karşılaşırsan.. Evet üzücü ama gerçek herkeste yaşıyor bu sorunları.. Verdiğimiz fiyatları eşimiz anamız babamız duysa ne der ne düşünür hepinizde büyük bir ihtimal hemen hemen aynı tepkiyle sonuçlanacaktır. Artık hatalarımı görüp başka arkadaşlarımda tekrarlamaması için bu uyarıyı yapmak istedim. Lütfen Jumbo üretimine geçmeyi tekrar tekrar gözden geçiriniz ve bakacak olursanız yavru satışı çok nadir oluyor 1 yıl kadar bu kuşları elinizde tutmak mantıklımı v.s. gibi bir çok faktör var.. Bir gözlemimde iş yoğunluğundan, adres değişikliğinden, sektör değişikliğinden satışlar oluyor ama bunlar bence sığınılan liman gerçekte ise sebep beklenen getirinin olmaması.. Düşünceleriniz fikirleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim saygılarımla..