JUMBOYU ÜRETİYORMUYUZ! TÜKETİYORMUYUZ? / SALİH ÖZDEMİR

elias

Uzman Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
DERVİŞOĞLU
Her zaman malın iyisi iyi paradır 5 yerli yavrusu satacagına 1 jumbo yavrusu satmak daha karlıdır.
Ben şuan imkanım olsa butun kuslarımı satar 20 takım jumbo 20 takım çekoslovak iyi bakıcı kuş dizer keyfime bakardım beni yerli kuş tatmin etmiyor mesela kümesimde dahi olması beni rahatsız ediyor ama jumbo kuşunun karsısında saatler gecirebilirim bu bir keyif meselesi iyi kuş iyi para alırkende satarkende üretebiliyorsan kar edersin üretemeyip Salihin dediği gibi tüketiyorsan vah senin haline o zaman çünkü çok pahalı bi uğraş

aguuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kul
Merhaba Arkadaşlar
Jumbo üretmek ne kadar sıkıntılıysa yavru almakta o kadar sıkıntılıdır. Her kuştan yavru alınsa ortalık jumbodan geçilmezdi. Burda değerli üreticilerimiz yurt dışından olsun veya kendi aralarında güzel kuşlar edinip kan değişikliğine gidiyorlar ve ülkemiz için güzel kuşlar edinmeye çalışıyorlar. Kuş var kuş var bunu bilmek gerekiyor bence . 10 çift kuş alıyorsan bunların hepside yavru yapacak diye birşey yok. Atarsın eşe yumurtlar 6 tane biride dolu çıkmaz biri eş beğenmez atarsın başka eşe diğerinin eşi ölür eline kalır bir tek kuş . Bir kısmı yumurtlar bakamaz yavruya ezer besleyemez acemdir ölürler. Bir kısmından güzel yavrular alırsın  . Bunun ölüsü boşu yumurtlayanı  yumurtlamayanı verdiğin emeğinin karşılığı yok maması en iyi yemi en iyiği ilacı vitamini vs vs vs derken sonucu siz düşünün artık.

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
inşallah bi gün fiyatlar düşerde yaygınlaşır jumbo. ülkemizde evine neşe olsun diye gidip alabilecek insan sayısı yok denecek kadar azdır. kolay hastalığa kapılıp ölmeleride maddi açıdan büyük risk. umarım yaygınlaştıkça fiyatları daha uygun fiyatlara düşerde herkesin aile üyesi bir çift jumbo olur  pray

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Değerli arkadaşlar,
Uzun zamandır hiç bir konuda polemiğe girmedim. Cahil insanlara laf anlatmaya çalışmaktan çok sıkıldım ve bıktım. Beni yakından tanıyan bilen bilir. Kendimi hiç bir zaman ben böyleyim şöyleyim diye övmedim. Kimseden nokta kadar beklentim çıkarım olmadı.Herzaman hedeflerim oldu. Bu yazıyı yazma sebebim değerli jumbo seven insanların bir nebze olsada bilinçlenmesidir. Başka hiç bir art niyet yoktur. Salih beyin yazdığı yazı gibi çok yazı gördüm. Jumboya para hayalleri ile giren daha sonra batan çok insan gördüm,( Sitede eski olanlarda görmüşsünüzdür.)

Ben çok yatırım yaptım. Çok paralar harcadım. Büyük emekler ve fedakarlıklarda bulundum. Benim herzaman amacım ülkemizin dünyada küçümsenen ülke konumundan çıkmasıdır.Ben çok milliyetçi biriyim. Öncelikle insanların mantalite ve düşüncelerini tamamen değiştirmesi gerekli. Show kuşları çok nazik ve özel kuşlardır. Her kuştan damızlık olmaz. Bu kuşlarda soy çok önemlidir.Defalarca gördüm kocaman kuşların altından kırık kuşların çıktığını bunun nedeni bilinmeyen geçmiştir. Soyu kümesi bilinen kuşlar herzaman sizi taşır. Siz ne yapmak istiyorsunuz bunu bilmek gerekli. Benim gördüğüm bir konuda sadece ülkemizde bu. Bebek istemek , avrupada veya dünyada yetiştiriciler bu kuşları 6- 8 aylık olmadan elden çıkarmamaktalar. Bunların nedeni kuşların değişmesi ve yarışma vasıflarını tamamen yansıtmasıdır. Show kuşları 2 dönemde çok güzeldirler. Birincisi Bebeklik dönemleri, ikincisi ise Yarışma ve damızlık yani yetişkinlik dönemleri. 1 yaş ve üzeridir.

Para hayalleri kuran kişiler üretimden uzak dursunlar. Birincisi kuştan para kazanılmaz bunu bilin. Takımını 500 tl ye satığınızı var sayalım. Kira, Elektirik,Su,Yem+Mama  Bu yazdıklarımı başlık altında açarsak eğer Mama . Haftada benim 50 takımlık kuşlarım 5 kg kova bitirmekteler. Bu mamaya yumurta havuç vb. giderlerde eklenir. Haftada 35 adet yumurta kullanıyorum.  Benim kümesimin aylık en düşük masrafı 1000 Tl'dir. Bu aylık tüketim artımına göre 1,500 Tl leri bulmakta.

Bir yerleden geliyor fakat gelen para aynı hızla giderlere gidiyor. Sezonun ilk ağızında 110 tane yavru aldım. Hedefim bu sezon 350-400 yavrudur. Bu kuşlar tavuk değildir, altında yumurtalmıyorlar. Avrupadaki üretici aşkı yerli üreticiye yapılan saygısızlıklar cahilce hunharca yapılan bilmeden her yerde boş boş konuşan insanların bu camiadan el birliğiyle uzaklaştırmak gerekldir. Avrupadaki adamlardan kuş almak o kadar kolaymı gidin almayı deneyin . TOP QUALTY diye sorun. Size 1000 € dan aşağa fiyat vermezler ve satmazlarda. Bilmeyen arkadaşlar TOP QUALTY dediğimiz kuşlar resimlerini facebook hesaplarında paylaşan ve o kuşları 150 tl ye almak isteyen neyin kafasında olduğunu çözemedğim insanlardır.

Ferariyi şahin parasına kapatamazsınız. Avrupada ki üreticilerle konuşuyorum. Portekiz ve İrlandadaki bazı arkadaşlarla sohbet ettim. Petsoptan 65 € ya aldığı kuşlar AZ bilezikli ve Christian Back, Rolf Amtor,  Josef mannes(jo mannes) gibi adamların kuşları. Türkiye'ye göndedikleri kuşlara bakıyorum ve arada uçurumlar var bilinçlenelim arkadaşlar kör dövüşü yapmayın. Amerikayı tekrar keşfedemezsiniz. Kasa kuşu ithal avrupanın çıkma çöpüyle ne yarışmalara katılabilirsiniz nede kendinizi tatmin edebilirsiniz. Türkiye'de çok çok iyi kuşlar var gözlerimle gördüm. Çok büyük paralar yatırım yaptık. Ve şükürler olsun yuvalıkların kapaklarını açınca karşılığını alınca gurur duyuyorum.

Kuştan anlamayan bilmeyen bu işi yapmak isteyen hevesli arkdaşların hep hatası 50-100 tl hesabı yaptıkları içindir. Ucuz kuş diye aldığınız avrupada adamın birinin deneyip üretimde başarısız olup veya hastalık evresine başlayan veterinerlerin elden çıkarma emri verdikleri kuşlardır. İyi kuş avrupadada iyi para Türkiyede de ,antartikadada avusutralyadada dünyanın heryerinde böyle. Bu yazdıklarımdan inşallah bir şeyler çıkarabilirsiniz.Yurt dışına kuş satan ilk yetiştirici benim sanırım bunuda bilinmesini isterim, Siz işinizi iyi yaptığınızda ciddiye aldığınızda zaten herşey otomatikmen olacaktır. Allah a sükür yapamıyacağım hiç bir işin altına girmedim nede sözünü vermedim. SÖZ benim için paradan puldan önemlidir.

Nasıl eşleme yapılacağını bilmeyen üretiği kuşun rengini bilmeyen kişilerin bu işlere hiç girmemesi en hayırlısıdır.Bize para oluk oluk akmıyor. Biz kuşlardan çok zengin değiliz.  Bunları bilin. Ben bir defa daha söylemek istiyorum. Bütün arkadaşlara oturup anlatırıyım kuş seçimi eş seçimi tedaviler.  Yeterki artık bazı şeyler değişsin. Kendisine saygı duymayan kişilerin hayvanlara hiç duymasını beklemem onlara bakınca üçün beşin hesabını yapanlar hariç. Üreticilere saygı duyalım. Yerli besleyen de üreticidir jumbo besleyende üreticidir . EMEĞE SAYGI...

SAYGILARIMLA
GÜRAY ÖZKUL

www.gurayozkul.com

PePiPoLLu

Takipçi Üyemiz
Adı
Tamer
Soyadı
Kılıç
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Değerli arkadaşlar,
Uzun zamandır hiç bir konuda polemiğe girmedim. Cahil insanlara laf anlatmaya çalışmaktan çok sıkıldım ve bıktım. Beni yakından tanıyan bilen bilir. Kendimi hiç bir zaman ben böyleyim şöyleyim diye övmedim. Kimseden nokta kadar beklentim çıkarım olmadı.Herzaman hedeflerim oldu. Bu yazıyı yazma sebebim değerli jumbo seven insanların bir nebze olsada bilinçlenmesidir. Başka hiç bir art niyet yoktur. Salih beyin yazdığı yazı gibi çok yazı gördüm. Jumboya para hayalleri ile giren daha sonra batan çok insan gördüm,( Sitede eski olanlarda görmüşsünüzdür.)

Ben çok yatırım yaptım. Çok paralar harcadım. Büyük emekler ve fedakarlıklarda bulundum. Benim herzaman amacım ülkemizin dünyada küçümsenen ülke konumundan çıkmasıdır.Ben çok milliyetçi biriyim. Öncelikle insanların mantalite ve düşüncelerini tamamen değiştirmesi gerekli. Show kuşları çok nazik ve özel kuşlardır. Her kuştan damızlık olmaz. Bu kuşlarda soy çok önemlidir.Defalarca gördüm kocaman kuşların altından kırık kuşların çıktığını bunun nedeni bilinmeyen geçmiştir. Soyu kümesi bilinen kuşlar herzaman sizi taşır. Siz ne yapmak istiyorsunuz bunu bilmek gerekli. Benim gördüğüm bir konuda sadece ülkemizde bu. Bebek istemek , avrupada veya dünyada yetiştiriciler bu kuşları 6- 8 aylık olmadan elden çıkarmamaktalar. Bunların nedeni kuşların değişmesi ve yarışma vasıflarını tamamen yansıtmasıdır. Show kuşları 2 dönemde çok güzeldirler. Birincisi Bebeklik dönemleri, ikincisi ise Yarışma ve damızlık yani yetişkinlik dönemleri. 1 yaş ve üzeridir.

Para hayalleri kuran kişiler üretimden uzak dursunlar. Birincisi kuştan para kazanılmaz bunu bilin. Takımını 500 tl ye satığınızı var sayalım. Kira, Elektirik,Su,Yem+Mama  Bu yazdıklarımı başlık altında açarsak eğer Mama . Haftada benim 50 takımlık kuşlarım 5 kg kova bitirmekteler. Bu mamaya yumurta havuç vb. giderlerde eklenir. Haftada 35 adet yumurta kullanıyorum.  Benim kümesimin aylık en düşük masrafı 1000 Tl'dir. Bu aylık tüketim artımına göre 1,500 Tl leri bulmakta.

Bir yerleden geliyor fakat gelen para aynı hızla giderlere gidiyor. Sezonun ilk ağızında 110 tane yavru aldım. Hedefim bu sezon 350-400 yavrudur. Bu kuşlar tavuk değildir, altında yumurtalmıyorlar. Avrupadaki üretici aşkı yerli üreticiye yapılan saygısızlıklar cahilce hunharca yapılan bilmeden her yerde boş boş konuşan insanların bu camiadan el birliğiyle uzaklaştırmak gerekldir. Avrupadaki adamlardan kuş almak o kadar kolaymı gidin almayı deneyin . TOP QUALTY diye sorun. Size 1000 € dan aşağa fiyat vermezler ve satmazlarda. Bilmeyen arkadaşlar TOP QUALTY dediğimiz kuşlar resimlerini facebook hesaplarında paylaşan ve o kuşları 150 tl ye almak isteyen neyin kafasında olduğunu çözemedğim insanlardır.

Ferariyi şahin parasına kapatamazsınız. Avrupada ki üreticilerle konuşuyorum. Portekiz ve İrlandadaki bazı arkadaşlarla sohbet ettim. Petsoptan 65 € ya aldığı kuşlar AZ bilezikli ve Christian Back, Rolf Amtor,  Josef mannes(jo mannes) gibi adamların kuşları. Türkiye'ye göndedikleri kuşlara bakıyorum ve arada uçurumlar var bilinçlenelim arkadaşlar kör dövüşü yapmayın. Amerikayı tekrar keşfedemezsiniz. Kasa kuşu ithal avrupanın çıkma çöpüyle ne yarışmalara katılabilirsiniz nede kendinizi tatmin edebilirsiniz. Türkiye'de çok çok iyi kuşlar var gözlerimle gördüm. Çok büyük paralar yatırım yaptık. Ve şükürler olsun yuvalıkların kapaklarını açınca karşılığını alınca gurur duyuyorum.

Kuştan anlamayan bilmeyen bu işi yapmak isteyen hevesli arkdaşların hep hatası 50-100 tl hesabı yaptıkları içindir. Ucuz kuş diye aldığınız avrupada adamın birinin deneyip üretimde başarısız olup veya hastalık evresine başlayan veterinerlerin elden çıkarma emri verdikleri kuşlardır. İyi kuş avrupadada iyi para Türkiyede de ,antartikadada avusutralyadada dünyanın heryerinde böyle. Bu yazdıklarımdan inşallah bir şeyler çıkarabilirsiniz.Yurt dışına kuş satan ilk yetiştirici benim sanırım bunuda bilinmesini isterim, Siz işinizi iyi yaptığınızda ciddiye aldığınızda zaten herşey otomatikmen olacaktır. Allah a sükür yapamıyacağım hiç bir işin altına girmedim nede sözünü vermedim. SÖZ benim için paradan puldan önemlidir.

Nasıl eşleme yapılacağını bilmeyen üretiği kuşun rengini bilmeyen kişilerin bu işlere hiç girmemesi en hayırlısıdır.Bize para oluk oluk akmıyor. Biz kuşlardan çok zengin değiliz.  Bunları bilin. Ben bir defa daha söylemek istiyorum. Bütün arkadaşlara oturup anlatırıyım kuş seçimi eş seçimi tedaviler.  Yeterki artık bazı şeyler değişsin. Kendisine saygı duymayan kişilerin hayvanlara hiç duymasını beklemem onlara bakınca üçün beşin hesabını yapanlar hariç. Üreticilere saygı duyalım. Yerli besleyen de üreticidir jumbo besleyende üreticidir . EMEĞE SAYGI...

SAYGILARIMLA
GÜRAY ÖZKUL

www.gurayozkul.com
yazdıklarınız çok içten ve samimi.. dikkate alınmalı...

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
yerinde bir konu olmuş yerli kuşta üretip satmaya kalksak 25 tl yi geçmiyor sabit fiyat ama yem fiyatları mama fiyatları yerinde durmuyor sürekli zam kuşa gelince 20 bilemdin 25 tl fiyat veriyorlar emekler boşa gidiyor jumbo üretimine gelince bencede 1veya2 takım kümeslerde olabilir üretimi ve satışı bayağı zahmetli gibi görünüyor

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Değerli arkadaşlar,

SAYGILARIMLA
GÜRAY ÖZKUL

www.gurayozkul.com

ilkayersan

Uzman Üyemiz
Kemal AKBULUT' Alıntı:
ARKADAŞLAR HERKES GÜZEL GEZEL YORUMLAR YAPMIŞLAR HERKESİN CEBİNE GÖRE KUŞ BESLEMESİ KAÇINILMAZ BENCE BMC
EĞER BU İŞN TİCARET BOYUTU İSE MALINA DEĞİL PAZARINA GÜVEN OLAYI KARŞIMIZA ÇIKAR KİMİ 1000 JUMBO SATAR KİMİ YERLİYLE DÜKKAN DÜKKAN GEZER  GEZERKEN KUŞLARI ÖLDÜRÜR
AŞIK VEYSELE DEMİŞLERKİ BARIŞ SENİN PARÇAYI DEĞİŞİK ACAYİP OKUYOR ONUN CEVABI İSE KİMİ ISPANAĞI SADE KİMİDE YOĞURTLAYP YER YAPACAK BİR ŞEY YOK HERKESE AMA HERKESE KÜÇÜK BÜYÜK YERLİ YABANCI BU MEMLEKETE BİR ŞEYLER ÜRETEREK KATKIDA BULUNUYOR VE BU DUVARDADA PAYLAŞACAK BİR ŞEYLERİ VARSA ŞAPKA ÇIKARIYORUM  BOL BOL ÜRETİMLER SLM
evil_idea evil_idea

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Arkadaşlar değerlendirmeleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bir çok arkadaşımız farklı konulara değinmiş genel olarak kendine yakın olan cevabı vermiş.Güray bey mesela yazısında genel bir tanı koymuş teoride söyledikleri çok doğru ama pratiğe döktüğümüzde hangi üretimhane veteriner kontrolü yaptırıyor mesela kendisi yaptırıyormu ? gelişim süreçlerini elle gözlemi takip ediyor yoksa bilimden faydalanarakmı bir hassas tartı ile tartarak tek tekmi kontrol ediyor.. her örneğimiz uç noktalardan oluyor + ile - çarpıştırmalarında cevap zaten net oluyor önemli olan birbirine yakın örneklerle cevabı yakalayabilmek. Evet bir çok üretici arkadaşımızın yapmış olduğu hata şudur. Benim üretimhanemin masrafı aylık 2000 lira verdiğim mama besinler ek gıdalar bunları nasıl yabana atayım gibi.. tabiki bunlar birer kıstastır ama bunlar birer hatice sonuçta neticede kuşun  sakalı kafa yapısı tünekte duruşu göğsü ne alemde.. Masrafın karşılığımıdır kuşun fiyatı.. yoksa kuşun vasfındanmıdır fiyatı ? Kemal abimin bahsetmiş olduğu durumda pazarlama stratejisidir birde tabiki kuşun kalitesidir. Bunlar birer polemik konusu, karalama kampanyası değildir sattığı ürüne güvenen zaten sözlerimi haklı bulacağına eminim. Saygılarımla

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Arkadaşlar değerlendirmeleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Bir çok arkadaşımız farklı konulara değinmiş genel olarak kendine yakın olan cevabı vermiş.Güray bey mesela yazısında genel bir tanı koymuş teoride söyledikleri çok doğru ama pratiğe döktüğümüzde hangi üretimhane veteriner kontrolü yaptırıyor mesela kendisi yaptırıyormu ? gelişim süreçlerini elle gözlemi takip ediyor yoksa bilimden faydalanarakmı bir hassas tartı ile tartarak tek tekmi kontrol ediyor.. her örneğimiz uç noktalardan oluyor + ile - çarpıştırmalarında cevap zaten net oluyor önemli olan birbirine yakın örneklerle cevabı yakalayabilmek. Evet bir çok üretici arkadaşımızın yapmış olduğu hata şudur. Benim üretimhanemin masrafı aylık 2000 lira verdiğim mama besinler ek gıdalar bunları nasıl yabana atayım gibi.. tabiki bunlar birer kıstastır ama bunlar birer hatice sonuçta neticede kuşun  sakalı kafa yapısı tünekte duruşu göğsü ne alemde.. Masrafın karşılığımıdır kuşun fiyatı.. yoksa kuşun vasfındanmıdır fiyatı ? Kemal abimin bahsetmiş olduğu durumda pazarlama stratejisidir birde tabiki kuşun kalitesidir. Bunlar birer polemik konusu, karalama kampanyası değildir sattığı ürüne güvenen zaten sözlerimi haklı bulacağına eminim. Saygılarımla

aynen katılıYORUM

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Salih kardeşimizin tesbiti doğrudur arkadaşlar  bende yerli üretimi yapıyorum ve elimizde yavru birikmiyor
Show jumbo üretmek ayrı bir tutku her kümeste aşırıya kaçmamak şartıyla 2-3 takım olması bunlarıda genelde hobi amaçlı üretip yarışma ruhunu çoğaltmamız gerekir
Ülkemiz muhabbet kuşçuluğunun dünyadaki yerini alması için yarışmamız lazım kuş kalitesini yükseltip avrupadaki yerimizi almalıyız
Ülkemiz kuşçuluğunun kanaryadaki  durumu yerine oturdu birsürü madalya ve şampiyonluklar alındı muhabbettede bunu başarmalıyız

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Geçenlerde çek diye tabir edilen kuşla otobüse bindim en öne oturdum,kuş ötünce şoför sordu muhabbet kuşumu vs. özet geçeyim hemen,kuşu görmek istedi çıkardım gösterdim,yerliden biraz iri olduğu halde kaptana baya iri geldi kuş,oysa benim veya bizler için sıradan bir kuş,iri diye tabir dahi edilemez.150-250-400'e dahi kuşlar var dediğimde şaşırdı.Anlıcanız tüketici sadece 25-40 liralık normal kuşlardan bihaber.

Selahattin GÜÇLÜ büyüğümüzün dediği gibi dünya da yerimizi almak istiyorsak,yarışmaya katılımın fazlalaşmasını istiyorsak,bu kuşların çoğalmasını halka daha fazla karışması lazım.Üretimhanelerde zevk olarak besleyip kendimize ayırmak veya pahalı fiyata satmak pazarı genişletmez,eller açık olmalı bu konuda.En azından dernek veya federasyon artık her neyse,örgütlerin belli bir dönemlerde pazar yaratıp uygun fiyata kuş satımı yapması lazım kampanya niyetine,her üretici 5-10 kuşla katılsa ne ala,yılda 1 kere yapılsa hiç fena olmaz.

Ha şu korku da olabilir; ''ucuza verirsek alış fazlalışırsa besleyen de fazla olursa üretimde artar,pazar fiyatı da düşer,jumbonun özelliği kalmaz'' diye,ama şu da unutuluyor herkes bilinçli üretim yapmadığı gibi herkes üretim heveslisi değil,zaten sıradan bir vatandaş bir kuşa dünya para vermez vermiyorda.
Bu yüzden yerli satımı daha fazla,veya akvaryumculuk daha fazla.Jumbo üreticilerinden duyduğuma okuduğuma göre jumbodan yavru almak zaten zor,üretici alır ama sıradan vatandaş alamaz,yerliden dahi almak için uzun zaman bekledikleri aşikar.

Şahsen jumbo beslemek isterim,çıkan yavruları da pahalıya değil ucuz fiyata satarım bana kalsa,sonuçta hastanede doğum yaptırmıyorum,ama alacak olan kişinin o kuşu pahalıya satacağını düşündüğümde de bu işten cayıyorum.Piyasaya göre satmaya kalksam bu sferde içim rahat etmez.

Bu forumda satış konularına bakın,'jumbo' diye satış ilanı açılan konulardaki kuşlara ve fiyatlara bakın,kuşları ve fiyatları değerlendirin,buradan dahi sonuç almak mümkün.Yani üretim yapıp jumbo olmayan kuşu jumbo diye konu açanların sayısı fazla,üretici bunu yapıyorsa sıradan kuş besleyen vatandaş zaten kaliteli üretim yapamaz,haliyle üretim artmaz ama fiyatlar biraz indirilirse satış alanı genişler sadece.

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Bu konuya son kez yazıyorum. Salih bey sizin kimle alışverişiniz olmuş kimin kuşu sizi üzmüş bilemem. Görmeden almak zaten ekstra bir maceradır. Veteriner konusunda mesele kuşları hasta etmemek hasta edersen sıkıntı sendedir demektir.Gerektiğinde veteriner hekimlere baş vurduk fakat ülkemizde kuşlar hakkında bilgi sahibi veteriner 2 3 kişiyi geçmez. Almanyada ki sistemle bizdeki sistem hiç bir şekilde bir tutulamaz. Onlarda avrupada serbest dolaşım hakkı var. isteyen istedği yerden üreticiden kuş alabiliyor. Oradaki ilaç, yem, mama fiyatları bizim ülkemizin yarı fiyatına. Orada sürüm çok fazla, adamlar elerindeki kuşları hemen toplayıp satıyorlar. Orada çekememezlik yok, Örneğin AZ derneği 10 üreticiden 100 tane kuş topladı hemen toptancılara satıyor. O kırık çıkık kuşlarda Türkiye gibi ülkelere geliyor. Alıcılar bir kere mezarcı zihniyetinden çıkmalı düşünyor kısa mantık beyin bedava jumbo alırım 5 yavru alsam 150 tl den satsam 750 tl para eder hoop parası çıktı kar ettim. yerlide 25 30 tane yerli parası diye düşünüyorsunuz. Yerli hemen satılıyor hemen gidiyor ucuz cunku üremesi kolay. İnsanlarda öyle bi ego varki görende jumboyu onlar icat etmiş gibi gelir kümese veya arar seni senin en iyi kuşlarının en iyi yavrusunu 150 tl ye almak ister varsa satan ben de alayım. Soyu üreticisi belli olucak .O soyun dereceleri olucak. Ben emeğimi kasa kuşuyla bir tutmam dursun satılmasın biriksin elimde patlasın emeğimin hiç olmasından elimde kalmasını kabullenirim. Yıllardır o kadar çok fedakarlıklar yaptım, diğer üreticilerde böyledir.Jumbo üretimine başlayan arkadaşlar biraz da kendileri kaşınıyorlar bilmedikleri için önüne ne koyarsan koy alıyorlar. Para için hastayıda satan var vasıfsız kuşuda. Benimle alışverişi olan insanlardan birtanesinden tek kelime şikayet duymadım. Varsa öyle bir durum çıkıp söylesin.Para için hiç bir zaman tek kelime yalan söylemem. Bu kuş sonuçta dünyada ölümlü dünya bu dünyanın öbür tarafıda var. Biraz daha seçici davranın arkdaşlar her kuşa atlamayın. Ucuzsa veya pahalıysa elbet bir nedeni vardır. Bu neden yuvalıklarda belli olur. HERZAMAN. Ben göremedim daha kasa kuşlarını alıp çok başarılı olup yarışmalarda derece alan kişileri.İyiyi isterseniz iyi düşünün mantıkla haraket edelim. Ben elimden geleni yaparım yeterki bu ülkede artık show kuşu yetiştiriciliği bir yerlere gelsin. bir kez daha söylüyorum avrupayla kendinizi bir tutmayın...Yakında havadan da vergi alıcaklar bunları da bilin. Bu kuşlara herşeyin 1. kaltesini sunuyoruz. Ortamın hijyenin gıda ve takviye oranını çok iyi bir şekilde bilerek üretiyoruz. Biz çok zor yollardan geçtik çok büyük yatırımlar yaptık. Ama inanın çok zor seviyeler atladık. Herkez bildiği işi yapsın. Problemler ortadan kalksın.

SAYGILAR
GÜRAY ÖZKUL
www.gurayozkul.com

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Bu konuya son kez yazıyorum. Salih bey sizin kimle alışverişiniz olmuş kimin kuşu sizi üzmüş bilemem. Görmeden almak zaten ekstra bir maceradır. Veteriner konusunda mesele kuşları hasta etmemek hasta edersen sıkıntı sendedir demektir.Gerektiğinde veteriner hekimlere baş vurduk fakat ülkemizde kuşlar hakkında bilgi sahibi veteriner 2 3 kişiyi geçmez. Almanyada ki sistemle bizdeki sistem hiç bir şekilde bir tutulamaz. Onlarda avrupada serbest dolaşım hakkı var. isteyen istedği yerden üreticiden kuş alabiliyor. Oradaki ilaç, yem, mama fiyatları bizim ülkemizin yarı fiyatına. Orada sürüm çok fazla, adamlar elerindeki kuşları hemen toplayıp satıyorlar. Orada çekememezlik yok, Örneğin AZ derneği 10 üreticiden 100 tane kuş topladı hemen toptancılara satıyor. O kırık çıkık kuşlarda Türkiye gibi ülkelere geliyor. Alıcılar bir kere mezarcı zihniyetinden çıkmalı düşünyor kısa mantık beyin bedava jumbo alırım 5 yavru alsam 150 tl den satsam 750 tl para eder hoop parası çıktı kar ettim. yerlide 25 30 tane yerli parası diye düşünüyorsunuz. Yerli hemen satılıyor hemen gidiyor ucuz cunku üremesi kolay. İnsanlarda öyle bi ego varki görende jumboyu onlar icat etmiş gibi gelir kümese veya arar seni senin en iyi kuşlarının en iyi yavrusunu 150 tl ye almak ister varsa satan ben de alayım. Soyu üreticisi belli olucak .O soyun dereceleri olucak. Ben emeğimi kasa kuşuyla bir tutmam dursun satılmasın biriksin elimde patlasın emeğimin hiç olmasından elimde kalmasını kabullenirim. Yıllardır o kadar çok fedakarlıklar yaptım, diğer üreticilerde böyledir.Jumbo üretimine başlayan arkadaşlar biraz da kendileri kaşınıyorlar bilmedikleri için önüne ne koyarsan koy alıyorlar. Para için hastayıda satan var vasıfsız kuşuda. Benimle alışverişi olan insanlardan birtanesinden tek kelime şikayet duymadım. Varsa öyle bir durum çıkıp söylesin.Para için hiç bir zaman tek kelime yalan söylemem. Bu kuş sonuçta dünyada ölümlü dünya bu dünyanın öbür tarafıda var. Biraz daha seçici davranın arkdaşlar her kuşa atlamayın. Ucuzsa veya pahalıysa elbet bir nedeni vardır. Bu neden yuvalıklarda belli olur. HERZAMAN. Ben göremedim daha kasa kuşlarını alıp çok başarılı olup yarışmalarda derece alan kişileri.İyiyi isterseniz iyi düşünün mantıkla haraket edelim. Ben elimden geleni yaparım yeterki bu ülkede artık show kuşu yetiştiriciliği bir yerlere gelsin. bir kez daha söylüyorum avrupayla kendinizi bir tutmayın...Yakında havadan da vergi alıcaklar bunları da bilin. Bu kuşlara herşeyin 1. kaltesini sunuyoruz. Ortamın hijyenin gıda ve takviye oranını çok iyi bir şekilde bilerek üretiyoruz. Biz çok zor yollardan geçtik çok büyük yatırımlar yaptık. Ama inanın çok zor seviyeler atladık. Herkez bildiği işi yapsın. Problemler ortadan kalksın.

SAYGILAR
GÜRAY ÖZKUL
www.gurayozkul.com
Söylenebilecek herşeyi güray kardeşim özetlemiş sözün bittiği yer mevlam tüm üreticilerimizin emeğini boşa çıkarmasın

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR HEPİNİZ SÜPERSİNİZ NE MUTLUKİ BİZLERE BU ŞEKİLDE BAZI DENEYİMLERİMİZLE YADA DUYDUKLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA KENDİ PARKURUMUZU ALLAH ccYARDIMLARIYLA BİR YERLERE TAŞIMAK ÇABASINDAYIZ OLUŞTURMA GAYRETİNDEYİZ AMA BU DEMEK DEĞİLKİ PES EDELİM HAYIR BAŞARMAK ADINA YAVAŞ YAVAŞ KENDİ HAYAT SITANDARDIMIZI AVRUPALILARLA BİR TUTMAK YADA EMSAL GÖRMEK OLANAKSIZ GİBİ BİZLERİN ÇOĞU GÜN KURTARMA DERDİNDE BU İŞİ KAZANÇ KAPISI SEÇMİŞ BİR ÇOĞUMUZ OKULSUZ DERME ÇATMA İMKANLARI BİR ARAYA GETİREREK ZOR  ŞARTLARDA HEM HAYAT HEM KUŞ ÜRETİCİLİĞİNİ YAPIYOR DURUMDAYIZ BU NOKTADA MADDİ YÖNÜNÜ ELE ALIRSAK DAYANMA GÜCÜ İLE JUMBO DEĞİL ÇOK KIRALLARINA BİLE EN KIRAL AVRUPALIDAN DAHA AVRUPALI BAKACAK ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR ÜZERİNDE YAZDIĞIMIZ ŞU PLATFORM GİBİ KAŞ TANE VAR YADA NE KADAR FAYDALI BU BİLE BAŞLANGIÇ VE İLERİ TAŞIMA ADINA BİR ADIM DEĞİLMİ HER ŞEY BU ŞEKİLDE TARTIŞARAK ORTAYA ÇIKACAK VE ONLAR BİLE BİZE BU JUMBOYU VERDİKLERİNEDE PİŞMAN OLACAKLARDIR UMUYORUMKİ BU TÜRKİYEMİZDE VAR OLAN İNSANLAR BU İŞE GİREREK GELİŞMESİNİ İLERİYE TAŞIMASINI TÜM KUŞ ÜRETİCİLERİ ADINA CANI GÖNULDEN İSTİYORUM BU DEVRAN BİR GÜN TERSİNE DÖNECEKTİR CENABI ALLAH CC BÜTÜN DOĞAL GÜZELLİKLERİ TÜM BONKÖRLÜĞÜYLE BİZLERE VERMİŞ ONLARDA YETİŞEN BURADA AÇIK ARA FARK ATAR DİYORUM SLM
      BİZLER GENELDE KUŞ İŞİ YAPACAZ KÜMESE KAŞ PARA LAZIM ONDAN SONRA HEMEN HAZIRLIK 2 GÜNDE KUŞÇUYUZ AMA SONRA ONLARIN TAKTİKLERİ ÖNCEDEN BİR FİZİBİLİTE ÇIKARIR KAĞIT KALEM HEPSİNİ ARAŞTIRIR SORAR TARTIŞIR GEZER SON NOKTA KARAR VERİR AMA BİLGİ ÜZERİNE BİZDEDE BU OLAY GELİŞİR
        BİZLE AMAN ŞU FOTO KÖTÜ AMAN ŞUNDAN BAHSTMEYELİM YOK ÖYLE BİR ŞEY DOĞRUSUYLA YANLIŞIYLA BU ÜLKE VE YAŞAYANLAR BİZLERSEK BİZE BİZDEN BAŞKASI YARDIM ETMEYECEK ONUN İÇİN PAYLAŞALIM BİR ARAYA GELELİM
        BİZLERİN UNUTMAMASI GEREKEN KUŞUN İYİ KANLARI ONLARDA İSE İNSAN  KANININ DÜNYADA EN İYİSİ HAKİKİSİDE BİZDE