K Vitamini

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
K Vitamini Eksikliği
K Vitamini Eksikliği - K vitamini Nedir? - Nelerde K Vitamini Var ?

K vitamini nedir K vitamininin yararları nelerdir? K vitamini kanın pıhtılaşması için gereklidir

Kanın pıhtılaşması için gerekli olan protrombinin yapımında görev alır Karaciğerde glikozun glikojene çevrilmesine yardım eder Bazı kanser türlerine karşı koruyucu etki gösterir K vitamini bağırsaktaki bakteriler tarafından üretilir Antibiyotik kullanımı bu bakterilerin ölmesine neden olacağı için uzun süreli antibiyotik kullanımı K vitamini eksikliğine neden olabilir
K vitamini eksikliği kanın pıhtılaşmasının azalmasına neden olur ve anormal kanamalar görülebilir İdrarda kan, burun kanamaları k vitamini eksikliginde görülür
Nelerde K Vitamini Var ?
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, bürüksel lahanası, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, yumurta, soya fasulyesi, yeşilçay, ısırganotu K vitamini içeren besinler arasındadır
Yoğurt, kefir, asitlenmiş süt bağırsaklarda bulunan bakterilerin K vitamini üretimini artmasını sağlar
Günlük K vitamini kullanımı kadınlar için 65 mikrogram erkekler için 80 mikrogramdır
Hamileler ve emzirenler K vitamini kullanmamalıdır Kan sulandırıcı ilaç alanlar dr kontrolü olmadan K vitamini kullanmamalıdırlar
Fazla K vitamini kullanımı damar tıkanıklığına neden olabilir
E vitamininin fazla kullanımı K vitaminin emilimini olumsuz olarak etkiler

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Paylaşım için teşekkürler Cihan,emeğine sağlık.
Bu arada K vitamini ile ilgili ben de bir ilave yapmak isterim.Eczanelerde K vitamininin enjeksiyonluk sıvı formu satılmakta.Benim kümesimin olmazsa olmazlarındandır.Bazen kuşlarımız ayaklarını,parmaklarını kafesin muhtelif yerlerine takıp kanatıyorlar.Kanı durdurmak için yaranın üzerine bir kaç damla damlatmanız yeterli.Hemen kanın durup pıhtılaştığını göreceksiniz..