Kabarık Tüyler, Sürekli Kaşınma ve Vitamin ihtiyacı (Ne önerirsiniz?)

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Erkek kuşum 1-2 gündür sürekli kabarık vaziyette ve sürekli kaşınıyor.Bu halde dişiyle ilgilenmeye ona kur yapmaya devam ediyor, fakat gününün %75 i bu şekilde( kabarıp-kaşınıyor)
Pek hâlsizlik göremedim kuşta.
Ne gibi bir tedavi uygulamamı önerirsiniz???

Yaklaşık 3 haftadır vitamin kullanmıyorum ve mama vermiyorum.
Bu aralar kendi sağlık sorunlarımdan onlarla pek ilgilenemedim.
Ama 2 güne 1 sularını değiştiriyorum (''saka içme suyu'')
Yemlerini 3 günde 1 tazeleriyle değiştiriyorum(Bravo marka karışık meyveli yem)
(Yemlikte kalan tozlu yemleri üflemek yerine balkona ve pencere kenarlarına saçıp güvercinlere ve serçelere veriyorum)

ANKARA İÇİNDE ULUS'A 10 dk dolmuş mesafesinde oturuyorum.
Çok Kaliteli ''MAMA'' ve En Kalitelisinden ''VİTAMİN'' Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Vitamin olarak Süpervit-forte önerirmisiniz

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
mustafa bey kuşunuz tüyde mi acaba ?
evde hobi amaçlı kuş besliyorum bu nedenle üretici arkadaşlar gibi kapsamlı bir vitamin kullanamıyorum. kullandıklarım avi vit multi vitamin tavsiye ederim
vitaminin yanında da haftada 3 kez cede marka mamadan yapıp veriyorum ve çok sık olmamakla beraber mamalarına arada diazyme 256 kullanıyorum.( suda eriyeninden aldım arada sularına da katıyorum )bir de iki haftada bir de sularına birkaç damla elma sirkesi damlatıyorum iç parazitleri engellediğinden dolayı. şimdi kuşlar tüydeler ve keyifleride gayet yerinde. yanlış birsey uyguluyorsam üretici arkadaşlar beni de uyarırsa sevinirim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benimde erkek kuşta aynı durum var kabarıyor kaşınıyor tüye girdi 2-3 gündür ama bir yandan da dişiye kur yapıyor hala :)

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Hayır Hilmi abi kuşlarım tüyde değiller, sadece kaşınıp kabarma mevcut...
Ben avisol vitamin (A-D-E-C) kullanmıştım ama bitince tekrar almadım(faydasını göremedim desem yeridir) o yüzden ''biyoteknik'' markasından uzak duruyorum...
Birde abi açık olarak Cêde marka yumurta maması satılıyor mu?
5kg fiyatı 65 Tl  4 kuş için çok fazla da :)
Diazyme 256'yı da duymuştum ama hiç kullanmadım...(çok faydalı sanırım)

Tecrübeli üretici abilerimiz bilgilerini paylaşırlarsa çok seviriniriz...

''Acaba Mehtap hanımın kuş gibi benim kuşta mı tüye girdi ya?  :-[
Tüye girme çiftleşmelerine engel olur mu ki?

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Mustafa GÖKKOYUN' Alıntı:
Ben avisol vitamin (A-D-E-C) kullanmıştım ama bitince tekrar almadım(faydasını göremedim desem yeridir) o yüzden ''biyoteknik'' markasından uzak duruyorum...

Tüydeki hayvadan zaten verim alamazsın. Başlıkta belirttiğin durumun bir çok nedeni olabilir. Öncelikle strese girmiş olabilir, hasta olmuş olabilir. Korkuyor olabilir. TÜye giremiyor olabilir. Tüye girmiş olabilir.

Ben genelde Beaphar Beavita B6/B12 Kuşlar için Multivitamini kullanıyorum. Çokta memnunum. Onu deneyebilirsin.

Beaphar Beavita B6/B12 Kuşlar için Multivitamin 50 ml

Kuşların tüy dökme döneminde ilave vitamin ihtiyaçlarını karşılar ve tüy gelişmesine yardımcı olur.

İçeriğindeki B6/B12 vitamini kansızlık,iştahsızlık,büyüme ve gelişme bozukluğunu düzenler..

Kuşlarda üreme bozukluklarının giderilmesine yardımcı olur.

Tüy çıkarma ve tüy değiştirme bozukluğu gibi durumlarda kullanılması şiddetle tavsiye edilir..
Diazyme 256 Bağırsak florayasını düzenler. Verim artırır,bir çok şeye katkısı var. Onuda alıp kullanabilirsin.

MertEkinci

Üyemiz
Cêde marka yumurta mamasının 1 kg olanı var, 15 tl fiyatı, internet üzerinden almıştım ben. bilginize.

Mustafa GÖKKOYUN' Alıntı:

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
mustafa cede mamayı 1 kg olarak alıyorum bana bayağı gidiyor dost pet den bulabilirsin kargoyla yolluyorlar. 1kg 15 liradan satılıyor yeni tarihli ürünler gelmiş bende en yakın zamanda gidip almam lazım. kuşlar için bir yorum yapamayacağım arkadaşlarında dediği gibi birçok nedeni olabilir dikkatli gözlemle ve sıcak bir ortamda tutmaya çalış. arada müzükde dinlet bakalım eşlik edecekler mi :)

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
@M.Coşkun ÖZDEMİR abi, kuşta gözlemlediğim kadarıyla stres, korku vs yok.Daha doğrusu hasta olmaları için bir sebep yok... :)
Söylediğin gibi  ''Beaphar Beavita B6/B12 multivitamin'' kuşlar için gerekli ama biraz pahalı geldi, ama onun yerine ''Diazyme 256'' yı alacağım sanırım...

Ve mama olarak da Hilmi abinin söylediği ''Cede parakeet eggfood'' marka mamadan 1kg alıp kullanacağım...

Sanırım bu 2 seçim tam isabet olacaktır diye düşünüyorum...
Ama bir sorum var?
Bu 2 ürünü aynı anda kullanabilir miyim? Sıkıntı olur mu?

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Bugün dostpet'den 1 kg Cede mama(15TL)+1 adet ''Vitalmax (15TL)'' vitamin aldım...(made in germany)

Yalnız ürünleri nasıl kullanacağım hakkında pek bilgim yok...Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Haftada kaç gün kullanmalıyım, ne kadar oranla vermeliyim gibi...

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
kardeş hemen almışsın sende benim gibi aklına koydunmu yapacaksın :) bende 4 kuş var 3 tatlı kaşığı mama koyuyorum havuç ve yumurtayla nemlendiriyorum. bazen meyvesuyuyla bile nemlendirdiğim oluyo ama havuç la bir başka seviyorlar. vitamini de keşke sorsaydın yoksa sana da mı surat astı coşkun abi .:)

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Hilmi KURU' Alıntı:
kardeş hemen almışsın sende benim gibi aklına koydunmu yapacaksın :) bende 4 kuş var 3 tatlı kaşığı mama koyuyorum havuç ve yumurtayla nemlendiriyorum. bazen meyvesuyuyla bile nemlendirdiğim oluyo ama havuç la bir başka seviyorlar. vitamini de keşke sorsaydın yoksa sana da mı surat astı coşkun abi .:)
Valla ihtiyaç olduğu için hemen gidip aldım... ;)
Coşkun abiyi bilmem ama, içerde 2 kişi vardı biri uzun boylu, diğeri az daha kısaydı(kasaya bakan), ben kısa olanla muhattap oldum...
İnsanın içinin ısındığı biriyle muhattap olması kaynaşması daha iyidir diye düşündüm...
Uzun boylu olan hayattan bıkmış gibiydi sanki, beni de bıktırmasın dedim C:)

Vitamini sordum; dzyme 256 için eski ürün artık o, al bunu kullan(vitalmax) sen gerçekten güzeldir dedi, tamam abi ondan ver dedim bende... :D
+ olarak da 1 banyoluk büyük boy(5TL) + 1 paket dal darı(4.5TL)+ 2 adet ballık (0.50kr) aldım...

Kuşları da gösterdi, aradığım kuştan(mavi erkek) olmadığı için o konuda elim boş döndüm... :-[

Vitalmax'ı nasıl kullanacağım hakkında pek bilgim yok, büyük ihtimal telefon açar sorarım