KAÇ BAYANIZ?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Acaba sitede ve kuş üretimi  yapan veya yapmak isteyen kaç bayanız ve sorunlarımız nelerdir?

Canan NUMAN
Gaziosmanpaşa / İSTANBUL

1. Sorun: Bayan olmakta sıkıntı yok duruşumuz belli ancak genede, bayana yakışan roller ve yakışmayan roller üzerine kurulu Ataerkil bir yapımız var. Buda başlıca engel.
Örneğin: Eş, dost, akraba, çevre tarafından kuş üretiminin içini dışını ve kıymetini bilmeyen bir etrafımız var. Daha toplum olarak şunu aşamadık. Bir iş PARA getiriyorsa ve başarılıyorsa o iş SAYGIN dır. Ancak KEYİF işi ise kendini anca döndürüyorsa o iş gereksizdir. Maalesef yıllardır bu önyargıyı kıramadım.

Örneğin. En yakınımdan ve iyi niyetli olduğunu düşündüğüm bir durumdan bahsedeyim.
Evime gelen annem.
-Kızım bu  ne tüy veya yoruyorsun kendini boşuna. Onca masraf.
-Anne bak yavrularını satıyorum ama. Kendileri kazanıyor yemlerini.
Annem
Tabii gördüm ben kargo parasını onu kim kazanıyor  confused
Savur çocuğum toprağa tohum al, çiçek al, böcek al............

Peki anne haklısından başka ne denebilirki.
Tabiii kötü niyetli değil ama emeğimi yorgunluk olarak görüyor ve onca iş güç çocuk arasında kıyamıyor yorulmama.

40 Yaşıma gelmişim. Evliyim 2 çocuğum var, işim var, İşimi seviyorum. Konu komşumu seviyorum dostlarım var arkadaşlarım var. Allaha Çok Şükür atlatamayacağım derdim yok Allahın İzniyle. Ufak tefek yorgunluklar herkezde var. Elhamdülillah halimize Maaşallah.
AMA BEN YORULMADIĞIMI AKSİNE DİNLENDİĞİMİ İDRAK ettiremiyorum kendi anneme bile.

Ama Desemki anneme evet anneciğim bu yavruların tanesi 500 TL kapış kapış gidiyor. O zaman Aferin benim kız anlıyor bu işten der.

Yani Hisleriniz ve desteğiniz kazancınınz ile orantılı maalesef çevreye karşı. Bu en yakınım her zaman iyiliğimi isteyen iyiniyetinden şüphe etmediğim annem bile olsa.

Birde konu komşunun veya ahbabınızın bakış açısı ve kinayesi var ona hiç girmeyeyim. 

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Haklısınız ben hobi olarak besliyorum satmıyorum henüz yavruda alamadım zaten. Bende 3 kuşumla 5 ay kadar annemde kaldım biz biraz alıştıra alıştıra anneme damardan verdik ilk yanına gittiğimde bir tane kuşum vardı annemde hayvanları sever bişey demedi tabi tek kuşa, sonra Ankara'ya geldiğimde aile hekimimin odasında 3 tane kuşu vardı bizimde var eş alacağız diyince bunun biri dışardan geldi size vereyim dedi aldık onuda Ankara'dan İstanbul'a getirdik oldu iki kuş sonra öğrendikki ikiside erkek getirdiğimiz kuş dişi değilmiş :) Bir tanede dişi alınca oldu 3 kuş istanbuldaki evimizde çok küçük ve kuşlar annem ve ben aynı odada yatıyor ve oturuyorduk annem kuşlar üç olunca biraz tüyünden yem kabuğundan ve ötmelerinden rahatsız olmaya başladı aslında haklıda aynı odada olunca kuşlarla çok zor oluyor.
Şimdi Ankara.'da evimizdeyiz neyseki eşim çok destek oluyor 3 kuş yenileriyle oldu 6 kuş bir tanede yeni aldık anneme aldırdık daha İstanbul'da çikomuz oldu 7 kuş :)
Etrafımdan çok olumsuz eleştiri almadım arada annemin ve kayınvalidemin kuşların bebek yapması yerine torun istediklerini belirtselerde ben böyle mutluyum  kuşlarımla :)
Benim bir araya gelen farklı şehirlerdeki arkadaşların paylaştığı fotoğraflarda hiç bayan olmaması dikkatimi çekiyor. Ankarada kuş pazarına gittiğimde sanayide kuruluyor olması ve hiç bayan olmayışıda dikkatimi çekti eşim olmadanda gidebileceğim bir yerde olsa ve bayanlarda olsa daha güzel olurdu ve daha rahat olurdum kesinlikle diye düşündüm.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Biz de anlatamıyoruz hobi olduğu zaman malesef bakış açısı öyle oluyor.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Canan hanım Sözlerinize tamamen katılıyorum fakat tek katılmadığım nokta kadın erkek hiç fark etmiyor. Şahsen ben şuanda ayakları üstünde duran ailenin en ufak  ferdiyim yaşım 20. ben 4 5 aydır 3 çift kuşumla mutluyum. aileme bu durumu sevdiğim eğlendiğim bana huzur verdiği için yaptığımı söylüyorum yok kuşdan paramı kazanılır sen işine bak vs. vs. . En son artık yavrularımda çıkmaya başlayınca dedim ki kendime tamam artık bir üst seviyeye geçebilirim. Ufak bir oda yapayım ve kuşlara özel bir ortam hazırlayayım. Malum evde baktığım için eş dost geliyor ve kuşlar bundan rahatsızlık duyuyor ama imkanım bu olunca herneyse. Bu seferde askerliğin var okuyorsun tarzında bahaneler ile karşıma çıktılar. Ve inanın bunu duymakdan öyle çok sıkıldım ki okulu iptal edip direk askerliğe gidesim var.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Benim ailem kesinlikle para kazanmak için kuş baktığımı düşünmüyor. Ancak bir çiftten fazlasına da izin vermiyor. Sizinkisi yine iyiymiş Canan abla.

philippe18

Üyemiz
Adı
Ebrar
Soyadı
Büyükkapucu
  Gerçekten aile ve arkadaşlarım tarafından birçok söze maruz kaldım. İnsanların çoğu bu sevgiyi ve zevki anlamıyor hadi anlamalarını geçtim bilip bilmeden kendi kalıplarına göre laf söylemeleri bir hayli can sıkıcı oluyor. Kusura bakmasınlar ama bu tip insanlar hayatlarını sırf fayda üzerine şekillendirmişler gibi geliyor bana. Hayatta hep sıradan olmak hoş değil. Umarım insanlar bu set kabuklarını kırabilirler  :) :)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Enver ERGİN.' Alıntı:
Canan hanım Sözlerinize tamamen katılıyorum fakat tek katılmadığım nokta kadın erkek hiç fark etmiyor. Şahsen ben şuanda ayakları üstünde duran ailenin en ufak  ferdiyim yaşım 20. ben 4 5 aydır 3 çift kuşumla mutluyum. aileme bu durumu sevdiğim eğlendiğim bana huzur verdiği için yaptığımı söylüyorum yok kuşdan paramı kazanılır sen işine bak vs. vs. . En son artık yavrularımda çıkmaya başlayınca dedim ki kendime tamam artık bir üst seviyeye geçebilirim. Ufak bir oda yapayım ve kuşlara özel bir ortam hazırlayayım. Malum evde baktığım için eş dost geliyor ve kuşlar bundan rahatsızlık duyuyor ama imkanım bu olunca herneyse. Bu seferde askerliğin var okuyorsun tarzında bahaneler ile karşıma çıktılar. Ve inanın bunu duymakdan öyle çok sıkıldım ki okulu iptal edip direk askerliğe gidesim var.
ASLINDA AİLENİZİN DEDİĞİ DOĞRU ÖNCE SAĞLAM BİR OKUL İYİ BİR MESLEK ONDAN SONRA KUŞ İŞİ BENCE YOKSA DERSLERDEN ALIYORSA KUŞ İŞLERİ O ZAMAN SAKAT AMA SİZİN  KUŞLAR FAZLA DEİLMİŞ AMA ZAMANLA BU ÇOĞALACAK İŞİN İÇİNDEN ZOR ÇIKILIYOR ÜRETİM AŞAMASINDA AMA CANAN HANIMI KUTLAMAK GEREKİYOR ÜRETİCİ SEMİNERİNDE BAYANLARI TEMSİLEN VARDI BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM........... thumbsupbo