Kaç defa yavrulamadan sonra dinlendirmeye almam gerekiyor?

ilbey

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kaya
2 yıl önce bir erkek yavru almıştım, 1 yıla yakında eşi var. 3 defa yumurtladılar ilk yumurtaların 8 taneye yakın boş çıkmıştı daha sonra tabiri caizse yumurtakolik oldular. İlkinde 8 yumurtadan 6 tanesi çıktı büyüdüler eşe dosta hediye ettim. İkinci yumurtalamada 9 yumurtadan 5 tanesi çıktı büyüdüler. şu an 3. yumurtlamada 10 tane şeklinde oldu sonra 6 yavru çıktı 4 tane daha halen yumurta altlarında var. Bu yavrularda büyüyünce yuvalığı kafesten alsam olurmu? ne kadar sıklıkla yavru alınıp çiftler ne zaman dinlendiriliyor? Sık yavru baktıklarında kuşların sağlığı bozuluyormu?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
2 kere üst üste kuluçkadan sonra dinlenmeye alınması gerekiyor.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
sizin kuş bir kuluçkada bayağı bir yumurtlamış. son yavruları da yuvadan düştükten sonra yuvalığı çıkarın dişinizi bir güzel bakıma alın

ilbey

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kaya
Dişi ebat olarak erkekten daha ufak tefek. Bu kadar yumurtlamasına bende şaşırdım. Bunun sebebi kuşlara uyguladığım güçlü beslenme yöntemiyle ve katkı maddeleriyle ilgisi var sanırım.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Tebrik ederim sizi bizleride bilgilendirirseniz bakım ile ilgili daha iyi olur kanısındayım teşekkürler.

ilbey

Yeni Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
Kaya
Her iki günde bir defa haşlanmış yumurta, bebe bisküvisi ve havuç tan oluşan karışımı veriyorum. Bunu vermediğim gün tuzlanmış badem koyuyorum (fazla değil) kafese en çok buna ragbet ediyorlar. Sularını her gün tazeliyorum , her seferinde vitamin ya da sirke d amlatıyorum. Her hafta kafes içi eşyaları çamaşır suyuyla yıkıyorum. Normal yemlerini ekstra olanlardan alıyorum.  Zaten bunlarıda bana deneyimli olan arkadaşlar anlatmıştı. Yaptığım tek farklı şey odalarına hafif müzik açıp kendi hallerine bırakmak.