Kaçak Suriye kuşlarının piyasayı mahvetmesi

tercuman2008

Üyemiz
Adı
Tercuman
Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Ben iskenderundan bir üreticiyim. 39 çiftim oldu. Bu güzel site sayesinde bende değerli bilgiler ediniyorum. Piyasada bir sürü Suriye kuşu var. Bu nedenle kendi üretiğim yavruları maksimum 15 TL den verebiliyorum. Hatta bazı petshoplar 15 TL yi bile çok görüyor. Bin bir emek ve çabayla üretiyorum. Gelgelelim 20 TL ye bile satamıyorum.
Bu Türkiye nin her yerinde mi böyle yoksa ben Suriyeye yakın bir ilde yaşadığım için mi böyle?

Devlet bu kaçak kuşların geçmesini önleyemiyor mu?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ne yazıkki önleyemiyor. Kuşları katır sırtında ve çok sağlıksız bir şekilde sokuyorlarmış ve adet fiyatı 2-3 TL gibi bir fiyata. 20 TL gibi bir ücrete satıldığında kazanılacak meblayı düşünün. Yalnız şu var Suriye kuşları yerli kuşlara göre çok küçük oluyor.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
petshoplar ayrı kafeslerde satsın sadece evde  süs gibi alacaklarsa binbir emekle ürettiğimiz kuşları almasınlar.sağlıklı civcivle boyalı civciv arasındaki fark kadar bariz sağlıklı olup olmamaları.hala bu zamanda zavallı  hayvanları oyuncak gibi gören insanlar oldukça bu kuşlar satılmaya devam edecektir crazy crazy crazy crazy neeee neeee

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
ceylin123/Nihal.Başkurt' Alıntı:
petshoplar ayrı kafeslerde satsın sadece evde  süs gibi alacaklarsa binbir emekle ürettiğimiz kuşları almasınlar.sağlıklı civcivle boyalı civciv arasındaki fark kadar bariz sağlıklı olup olmamaları.hala bu zamanda zavallı  hayvanları oyuncak gibi gören insanlar oldukça bu kuşlar satılmaya devam edecektir crazy crazy crazy crazy neeee neeee
sonuna kadar sana katılıyorum bu kuşlar yurdumuza girene kadar neler ile karşılaşıyor resmen ölüme terk ediliyor hayvanlar binlerce kuşu bir arada oksijeni olmayav hava almayan yerlerde sokuyorlar yurdumuza yazık insanlara anlatmak zor ama

E

elaziz2316

Guest
    Nihal hanım, haklısınız. Ama dediğinizi yapacak petşop bulmak zannımca çok zor. Onlara sorsan çoğu yerli, ingiliz, jumbo, ingiliz kırması, jumbo kırması vs.vs. Hiç birinde suriye kuşu yok. Peki bu kadar suriye kuşu nerede satılıyor?  :-[

İnşallah ileride düzelir. Ama bu kuşlara talep oldukça da bu iş biraz zor gibi. Arz talep meselesi.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
geçen gün eminönünde gördüm adamlar çatır çatır satıyor ama yapacak bişey yok kuşlar resmen ispinoz kadar bizim yerli kuşlar yanlarında jumbo show kalıyor

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bence o kuşlardan çeşit çeşit hastalıkta bulaşır sağlıklı kuşlara. yetiştirildiği şartları göz önüne alırsak bu seferde suçu temiz üreticilerin üstüne kalır. scared

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Arz talebi karşılasaydı, yurt dışından kuş gelmezdi arkadaşlar.
    Suriyedeki kuşlar Suriye'ye fazla..

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
valla kim nederse desin kaçak kuş bi nimettir ama bilene sadece pakistan denilen kuşmu piyasaya sürülüyo hayır ne jumbolar ne showlar giriyo onlar olmazsa türkiyede show kusu 1000 liraya alınmaz

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Cihad kardeş jumbo ve showa doğru diyorsun dışardan kuş girmesse  dediğin rakamlardan bahsederler.

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
şu kuşların bi resmi filan onlsada karşılaştırma yapsak :) gerçi beslediğim tek kuş yerli ama :)

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Ahmet Öndül' Alıntı:
Cihad kardeş jumbo ve showa doğru diyorsun dışardan kuş girmesse  dediğin rakamlardan bahsederler.
[/quote
ahmet abim senin kuşların resimleri ne zaman paylaşıcan sabırsızlıkla bekliyorum

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Canınızı sıkmayın bir ara Suriyeden kuşlar hata ölecek şekilde gelirken pet shoplar insanları teşvik ediyordu kuş üretin diye. Tekrar kapı gevşeyince biraz düzgün kuşlar gelmeye başlayınca abi yeşil kuş çok vb. nedenlerle fiyat kırmaya çalışıyorlar. Çok uzun sürmez sabredin yazın gelmesiyle suriyeden gelen kuşlardaki hastalıklar başgöstermektedir. Petshoplar yine sizi aramaya başlar elinde sağlıklı kuş varmı diye. Maalesef gazianteptede böyle. neeee

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Serkan KUCCUK' Alıntı:
Söylediklerim cok doğru. Bu iş sadece gaziantepde değil he ryerde böyle dun petshopcu benıa rıyor serlan kuş varmı var abı dıyorum 15 tane felan yavru avr elimde dıyorum tamam getır ama yeşil olanları getırme dıyor bende dedım o zaman kuş yok abı sana dedım kapattım. Hem kuş ıstıyorsun hemde yok yeşil getırme yok erkek dişi eşit sayıda olsun yok daya yavru olsun 3-4 aylık olmasın dıyenlerı telefonda kuş getır dıye yalvarana kadar göturmeme kararı aldım.
Sanki yeşil satmıyorlar. İnancınız olsun sırf fiyat düşürmek için yapıyorlar. Benden tek tek yavru almaya gelen çevremdeki kişilerin %70 i yeşilleri alıp gidiyor.  ahaaa Ticaret bu ben bu tarz kişlere kuş satmıyorum zaten. 10 tlden veririm ama adam gibi dürüst olana...

tercuman2008

Üyemiz
Adı
Tercuman
Keşke şu kapı hiç açılmasaydı.  Ama yapacak birşey yok.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
suriyeden kuş gelmesi kaliteli kuşların piyasasını düşürmez ama beni düşündüren hastalık

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
hilmi akyldız' Alıntı:
suriyeden kuş gelmesi kaliteli kuşların piyasasını düşürmez ama beni düşündüren hastalık
Hilmi bey haklısın.MEsela 150 tl ye de jumbo var,500 tlden satılan jumboda var.150 den satılan jumbo 500 tlden satılanın piyasasını düşüremiyor.Kuş ortada sonuçta.Kuştan anlayan 500 lirayı veriyor.Ancak kuştan anlamayan yerli üretim ile ithal arası farklardan dili yanmayan ne yazıkki ucuza kaçıyor.Bu jumbo için de geçerli normal muhabbet içinde geçerli.Önemli olan anlamayana farkı anlatmakta.Nasıl olur bilmem...