hilmi akyldız' Alıntı:
gürkan farkı anlamayanı kendi haline bye bırakcaksın anladığı gibi davransın anlamaya başladığında yandım ana diyecektir
Hilmi bey,üzücü tarafı yandım anam demeye başladığında boşa çaba sarfedilmiş emek,boşa harcanmış zaman vs vs vs olacak.
Arkadaşlar bu konuyu okuyan herkese söylüyorum.Parası neyse verin ve gidin yerli üreticilerden kuş alın.Birisi 7 tl den kuş satarken yerli üretici size 15-20 tlden satarsa ya neden pahalı demeyin.Bu üreticilerin bu paralara satmaktan başka çareleri ne yazıkki az.
Yerli üretim kuşu alırsanız bu işin size artılarını sıralayayım.
1.Ülke şartalarında doğmuştur.Ülke hava sıcaklıklarına uyumludur.Adaptasyon sorunu yoktur.
2.Ülkedeki darı neyse onu yemiştir.Yarın sizin verceğiniz darıda zaten bu olacaktır.Kolayca yer.
3.Hadi alışkın olduğu darıyı bir kenara koydum, hayvan ekmekle beslenmiş olabilir.Verirsin darıyı yemez.Yapan varmı diye sorarsanız evet var.Gözümle gördüm.Kafeste bayat ekmekten başka şey yok.
4.Uzun yolculuk yapmamıştır.Yol hastalığı geçirmez.Eve getirirsin kolay adapte olur.
5.Şartları daha sağlıklıdır,üzerinde bakteri mikrop vs ile eve gelmez.Yarın bu bakteriler stres anında hastalık olarak geri döner.
6.Yarın üretmek istersin,ağlar durursun neden mama yemiyor diye.(Aynı benim gibi)Hayvan yemez tabi hayatta ağzına değmemiştirki.Yerli üretici elinden geldiğince ana babaya mama verir.Tadını bilen yavru rahatlıkla ileride kabul eder.
7.Üreteyim dersin,yumurtaları boş atar dışardan gelen ıskarta kuşdur.Veyahut ince tüy kalın tüy değerlendirmesi yapılmadan eşe atılan ana babanın yavrusudur.Zaten boşa kürek çekme o zaman...
8.Yavruya 1 sene bakarsın, ya benim kuşum neden kalıplanmadı dersin.Çünkü ana baba belirsiz.Irkı cinsi meçhul.Yerli üreticide kuşlar gözünün önündedir.
Maddeler elbette çoğaltılabilir.Aklına gelen çoğaltsın lütfen.Arkadaşlar kuş için olsun başka istihdam alanları olsun yerliyi desteklemediğimiz sürece kaybeden biz oluruz...