Kaçakçılar, 600 Muhabbet Kuşunu Bırakıp Kaçtı

asersoz

Uzman Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Ersöz
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, Yurt Dışından Kaçak Olarak Getirdikleri Muhabbet Kuşlarını Satmak İsteyen 2 Kişi, Kuşların Çıkardığı Sesler Üzerine Fark Edildi.
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, yurt dışından kaçak olarak getirdikleri muhabbet kuşlarını satmak isteyen 2 kişi, kuşların çıkardığı sesler üzerine fark edildi. Kaçakçılar polislere yakalanmamak için kafeslerdeki kuşları bırakarak kaçtı. Sınır bölgesinde bulunan 600 kuş ise veteriner kontrolü sonrası yediemine teslim edildi.

Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir bölgesinde sınırdan kaçakçılık amaçlı geçiş olacağı duyumu üzerine bölgede tedbir aldı. Gerekli önlemleri alan polisler, Suriye'den Türkiye'ye kaçak sokulmak istenen muhabbet kuşları olduğunu fark etti. Kuşların çıkardığı seslerden kaçakçıları fark eden polis, onları yakalamak için harekete geçti. Fark edildiklerini anlayan kaçakçılar, çuvallara konulmuş, kafesler içindeki muhabbet kuşlarını bırakıp, gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

Kaçakçıların bıraktığı çuvalları kontrol ettiklerinde muhabbet kuşlarını fark eden polis, soğuk havadan etkilenmemeleri için onları alıp, veterinere götürdü. İl Tarım Müdürlüğü'nden gelen veteriner hekimin kontrol ettiği yaklaşık 600 muhabbet kuşu, kontrolün ardından yediemin deposuna teslim edildi. Türkiye'de tanesi 15 TL'den satılan muhabbet kuşlarının Suriye'de 3 TL'den alındığı belirtildi. (Doğan Haber Ajansı) 05.01.2011 15:26

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
O kuşların hepsi ölür, yedeminde nekadar bekleyecek, kim bakacak. Paylaşım için teşekkürler.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
ben vanda bulundum 2 yıl kadar orada da muhabbet kuşu alıyordum ama hiç yavru alamadım sonra öğrendim ki kuşlar suriyeden getiriliyor ve suriyede kuş çabuk büyüsün diye anne babasına bazı ilaçve hormonlar veriliyormuş ayrıca bu adamların işine geliyor çünkü hormon yüzünden birden büyüyen hayvanlarda hormon bozukluğu oluşuyor yani üreme organları büyüyor ama çalıştıracak hormonlar salgılanmıyor yada az salgılanıyor burada üremiyorlar ve suriyeden tekrar kaçak getiriliyor, böylece adamlar bizim üretimimizi engelliyor kar etmek için ucuz kuş varsa uzak durun anne babasını görmeden almayın tşk ederim.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Arkadaşlar Suriyeden kuşları isteyene 8-10 tl civarı fiyatla teslim ediyorlar.

Abdurrahman ERSÖZ' Alıntı:
böyle insanları yakalayıp böyle yapanlara ders olsun diye cok ağır cezalar vereceksin
Zaten yakalananlar ağır para czasına çarptırılıyor.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Böyle şerefsizleri idam edeceksin o derece. Türkiye'deki üreticilerin emeklerini çalıyorlar.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Böyle şerefsizleri idam edeceksin o derece. Türkiye'deki üreticilerin emeklerini çalıyorlar.
İdam biraz ağır kaçmazmı Coşkun ? En iyisi bu şahıslardan kuş alan pet shopları ihbar etmek.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
O kuşların hepsi ölür, yedeminde nekadar bekleyecek, kim bakacak. Paylaşım için teşekkürler.
daha önce yine kaç bin tane muhabbet kuşu bekletilerek çan verdi yem veren su veren yok :(