Kafa tüyleri çıkar mı?

Onur AYAZ

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
AYAZ
1aylık civarı olan yavrumun alın kısmındaki tüyler yolunmuştu,iki hafta oldu yeni tüy çıkmadı,tekrardan çıkar mı? Çıkması için yapabileceğim bir şey varmı?

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
bişey yapmanıza gerek yok zamanla yerine yenileri çıkacakır  bye

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Aynı durum benim de bir yuvadaki 3 yavrudada var. Kafalarının arkasındaki tüyler döküldü. Ensesinden kafasının yarısına kadar tüysüz, cerenin üst tarafında biraz tüy var. Diğer tüyleri çok normal.

Şimdiye kadar diğer kuşlarımın yavrularında görmedim hiç.

Ustaların bir fikri varsa ben de öğrenmek isterim.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
bende de bu sıkıntı vardı ve sorunun ne olduğunu dün bilal abinin verdiği seminerde öğrendim sizlerle de paylaşayım sorun dişideki B vitamini eksikliği arkadaşlar...B vitamini yavrularda yeni çıkan tüylerde olduğu için dişi ordan alıyor...vitamin takviyesi yapın.

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Erhan KİRET' Alıntı:
bende de bu sıkıntı vardı ve sorunun ne olduğunu dün bilal abinin verdiği seminerde öğrendim sizlerle de paylaşayım sorun dişideki B vitamini eksikliği arkadaşlar...B vitamini yavrularda yeni çıkan tüylerde olduğu için dişi ordan alıyor...vitamin takviyesi yapın.
Teşekkür ederim Erhan bey. Peki vitamin için bir ilaç mı önerdiler yoksa herhangi bir gıda takviyesi mi acaba? Ya da sizin kullanıp sonuç aldığınız herhangi bir ilaç ya da gıda var mıdır?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ben berovit-b kullanmama rağmen dişi o tüyleri çekmeye devam etti. Bence bu durumun sebebi muamma! E vitamini B vitamini her yolu denedim olmadı. Malesef elden çıkarmak zorunda kaldım.

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
En güzel çözümü yavrulu kuşların suluklarına 3-5 damla okaliptus yağı damlat. Tüy yolma annede iyot eksikliğinden dolayı başımıza gelmektedir okaliptus yağındada yüksek oranda iyot bulunduğu için sorun ortadan kalkacaktır emin olunuz...