Kafes değişimi ve düzeni hk.

Omeronur

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Alpaslan
Merhabalar,
8 gündür bende olan yavru kuşuma yeni bir kafes aldım. Şu anki kafesi idarelik ve 25x20x35 ölçülerinde küçük bir kafesti. Kuşumun rahatlığı ve ileride eş almayı düşündüğüm için, 60x35x40 ölçülerinde bir kafes aldım. Kafes henüz elime ulaştı, dezenfektesini yaptım. Ayrıyeten farklı kaynaklardan da bu konuda araştırmalar yaptım fakat tecrübeli bir birinci ağızdan direkt bilgi almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Burada sorularım;
  1. Acaba kuşumu bugün o kafese almalı mıyım? Alışma sürecinde ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim? İlk kuşum olduğu için bu konularda biraz acemiyim.
  2. Kafes düzeni için yaptığım araştırmalar sonucunda, 2 tüneği birbirine uzak olacak şekilde, basamak gibi koyup bir de ortaya salıncak yerleştireceğim. Bu yerleştirme doğru mudur?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Yeterli ölçüde bir kafes olmuş. Tünekler kuşunuzun kanat çırpmalarına engel olmasın. Salıncak tek kus için olabilir ancak es zamanı gelince çıkarırsınız. Salıncağı da ucusa engel olmayacak yere doğru koyabilirsiniz.

Omeronur

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Alpaslan
Yeterli ölçüde bir kafes olmuş. Tünekler kuşunuzun kanat çırpmalarına engel olmasın. Salıncak tek kus için olabilir ancak es zamanı gelince çıkarırsınız. Salıncağı da ucusa engel olmayacak yere doğru koyabilirsiniz.
Öncelikle teşekkürler hocam cevabınız için. Kafesi temizlik için beyaz sirkeli su ile temizledim, elma sirkesinin zararı olmuyor kuşlara fakat beyaz sirkenin bir zararlı olur mu? İyice kurusun diye luşu hemen yeni kafese almadım bir zarar gelir telleri gagalar falan diye.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Bir sıkıntı olmaz. Temizlik ve dezenfektan uygulaması sonrası genel olarak dezenfektana göre havalandırma yapılması yeterli olur.
Siz zaten kafes almış, dışarıda temizlemiş ve beklemişsiniz.

Önemli olan kuşlarınız içinde iken haftalık temizliklerinizi aksatmadan yapmak.