kafes değişimi?

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
arkadaşlar öncelıkle herkese merhaba.

yenı kafes sıstemıne gecıyorum.yavrusu olan cıftlerımı bekledım yavrularını buyutmlerını aama sorun şu yıne çiftlesmeler basladı.erkekle dısıyı ayırmalımıyım yoksa yumurlamasını bekleyıp yumurtayı almalımıyım yenı kafes sıstemıne gecmek ıcın?

forhunters

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
yalçın
Ve aleyküm selam.yuvalılkları aynı kullanma şansınız varsa kullanın kafes yine değişsin yada imkanınız yoksada eski yuvalıkta olan talaşları ekleyın yenı yuvalığa aynı koku olsun yıne çiftin.Yenı kafese yumurtlasa daha iyi olur.yumurtlamasını beklersen en az 1o gün beklesen değiştirsen yumurtalara yatmayabilir ama yumurtasız koyarsan yenı kafese yumurtlarsa yatma ihtimali daha yüksek yada yumurtayı eritsede yumurtlaması daha kolaydır yemi kafese fazla bekletmez diye tahmin edıyorum tabi şansta önemli çiftlerin davranışlarına görede değişkenlik gösterır siz daha iyi tanırsınız çiftlerinizi.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yumurtalı kuşlarda kafes değişimi risktir şansa kalmış yazde 50 50

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
eğer çiftleşmeye başladılarsa bir çiftinizi yavrularıyla beraber yeni kafese alcın ve o şekilde deneyin büyük ihtimalle yavrularına bakacaklardır o aradada yuvalıklarına ve kafeslerine alışacaklardır diye düşünüyorum deneyin bakmazlarsa kafeslerine geri alın kaybedecek bişey yok bence

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
arkadaslar öncelıkle sagolun cevaplar ıcın.bır cıftımde sorun var dıgerlerını hallettım.o bır cıftte yavrlarını buyutmek uzere bıkac gune yeme duserler 30 gunluk yavrular.ama sorun su dısı galıba dolu.yavrular yem kırınca alsamcıftıde yenı kafese atsam dısı hemen alısırmı bılmıyorum yuvalıga.?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
en kötü ihtimalle yumurtlarsa dahil yumurtaları başka çiftin altına sürersiniz sıkıntı olacağını zannetmiyorum