Kafes Değişimi

aydnhndmrl

Yeni Üyemiz
Adı
Aydınhan
Soyadı
Demirel
İyi günler 5 tane yavru benim çiftte kafes değişimi yapacağım yavruların en büyüğü 34 günlük bazen yerde yem kırmayı deniyor geri yuvaya çıkıyor. aceba yeni kafese geçince anaçlar  yuvaya girmemezlik yaparlar mı ? Şimdiden saolun

murat11

Takipçi Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
DEMİR
bıraz daha bekleyın zaten az kalmış yeme duşmelerıne

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Bu kuştan kuşa değişir..
Ama riske girmeye değmez bence eğer kafesle ilgili bir sıkıntı yoksa(kırılma,paslanma,bitlenme vb...)
Saygılar...

aydnhndmrl

Yeni Üyemiz
Adı
Aydınhan
Soyadı
Demirel
Ama kuşlar çiftleşeck yine çiftleştikten sonra hiç değiştiremem ki

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
34 Günlükse en küçüğü 29 günlük civarıdır ve yeme düşmeye çok az kalmış.Şu anda sizin dikkat etmeniz gereken dişinin davranışları. Dişilerin bazıları yavrular düşmeye yakın kızışıp yumurta atar ve yavrulara saldırıp parçalayabilir.Baba yem kusuyor bakıcıysa yavrularla babayı yeni büyük kafese alın.Dişi eski kafeste kalsın.Yavruların kendi başlarına yem çitlediğinden emin olduğunuzda yavruları eski kafese alın dişiyi kocasının yanına koyup yuvalığı takın.Benim tecrübem herzaman geniş üretim kafesi kuşların rahat kanat çırpıp yağlanmasını önlediği gibi daha hijyenik olup veriminde artmasını sağlıyor.

aydnhndmrl

Yeni Üyemiz
Adı
Aydınhan
Soyadı
Demirel
Babada yem kusuyor annede ikiside cok uysal ellemiyorlar yavrulara çok şükür. Ben normalde bekleyecem hepsinin yeme düşmesini de erkek çiftlesmek istiyor benim amacim yumurtlamadan yeni kafese gecirmek hocam o yüzden arada kaldim.  :/ bugun baktım 2 yavruda yemlige çıkıyor diğer ikiside bugün düştü yerde dolandılar geri yuvaya gittiler tek yavru kaldi inmeyen

kaandata

Yeni Üyemiz
Adı
kaan
Soyadı
yıldırım
Sen bilirsin disiyi iyi hazirladigina inaniyorsan birak ciftlesmeye devam etsinler ama hazirlayamadiysan dinlemdirmediysen bye_happy

aydnhndmrl

Yeni Üyemiz
Adı
Aydınhan
Soyadı
Demirel
Ilk kuluckasiydi bu hocam ayirdim yavrular anne tellere atliyor yavrulara gitmek icin calisir

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Aydınhan DEMİREL' Alıntı:
Ilk kuluckasiydi bu hocam ayirdim yavrular anne tellere atliyor yavrulara gitmek icin calisir
Onlar her halikarda birbirlerinin yanına gitmek isterler.Yavrular yem kırdıysa al yanlarından annenin uysallığı seni kandırmasın aniden saldırıp yavruyu parçlayabilir çünkü şu anda kızıgın durumda.Yavrular palazlanınca yuvadan uçar anneden ayrıldık diye üzülmezler annede yavrulardan ayrıldım diye üzülmez merak etme:)

aydnhndmrl

Yeni Üyemiz
Adı
Aydınhan
Soyadı
Demirel
Artik atlamiyor abi tellere yavrularda kanarya yemi koydum onu kiriyorlar. Yalnız bi sorun oldu dişi erkek ciftlesmiyor yeni kafeslerinden soguk duruyorlar birbirlerine yuvayada girmiyor hic hatami yaptim yeni kafes almakla :/

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Aydınhan DEMİREL' Alıntı:
Artik atlamiyor abi tellere yavrularda kanarya yemi koydum onu kiriyorlar. Yalnız bi sorun oldu dişi erkek ciftlesmiyor yeni kafeslerinden soguk duruyorlar birbirlerine yuvayada girmiyor hic hatami yaptim yeni kafes almakla :/
Aydınhan kardeşim zamanla alışırlar merak etme doğru yaptın. Yalnız kafesin ortamını eski kafese benzet tünekleri sulukları aynı yerlerine tak.Mamalarını eksik etme sabıt ısı sabit yer hayvanlar biraz kendilerine gelsin gene kuluçkaya girerler.Kafesin fotosunuda bi atabilirsen iyi olur.