Kafes kuş oranı

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
Forumu taradım fakat öğrenmek istediğim bilgiyi edinemedim (ilgili başlıkları bulamamışta olabilirim)

Elimde 2 erkek 2 dişi kuş var. Şuan için ayrı kafeste ve odadalar. Fakat birleştirmeyi en azından tek bir odaya taşımayı düşünüyorum.

Elimde standart bir kafes ve 80 lik çift hane var. Bir takım bu çift hane içerisinde diğeri ise diğer kafeste.

Soru1-> Normal kafesin içerisindeki kuşlar kızmış durumda ve dişi kuş yuvaya girip çıkıyor, bu kuşları çift hanenin bir bölmesine koysam yuvalığıda taksam sıkıntı olur mu?

Soru2-> G:80 Y:42 D:33 boyutlarında ki çift hane içerisinde kaç çift kuş beslemek doğru olur?

Çifthane:

Kafes:

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Bence kafesteki çiftleri değiştir. Şimdi iki çifti birden çifthaneye koyarsan sürekli birbirleriyle uğraşacaklardır. Yada aradaki teli poşet tarzı bişeyle kapatırsan bu sorun ortadan kalkar ve ikisini çifthaneye koyabilirsin. Birbirlerini görmezlerse sorun olmaz.

S. Aydoğan ÇOPUR

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
Cifthaneye koysan sıkıntı olmaz bendeki tüm kuslar birbirini görüyor ve kafesler birlesik hicbir sıkıntısını görmedim kuslar birbirlerini gördükleri icin daha çabuk sonuc alacağını düşünüyorum

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çifthanede iki çifti besleyebilirsiniz ama ortada tel olacak tabi bir arada değil. Aynı odada beslemelisiniz zaten sürü psikolojisi olduğu için daha kolay ürerler. Hayırlı üretimler.

sniper58

Yeni Üyemiz
Adı
EBUBEKİR
Soyadı
ÖZDEMİR
iyi akşamlar benzer bir durumu yakın zamanda bende yaşadım.2 çift kuşun kafesini değiştirmem gerekti ikisinide aynı çift haneye taşıdım arası ayrık olarak am çiftlerden biri malesef ogün yumurtladı ve yumurtayı kırdı.gördüğüm kadarıyla birbirlerine fazla ilgi gösterdiler diğer çiftle .bende kıskanmış olabileceğini düşünerek çiftleri ayrı kafeslere koydum şuan sorun yok ikiside yumurtada yatıyor.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Sevim AYDOĞAN ÇOPUR' Alıntı:
Cifthaneye koysan sıkıntı olmaz bendeki tüm kuslar birbirini görüyor ve kafesler birlesik hicbir sıkıntısını görmedim kuslar birbirlerini gördükleri icin daha çabuk sonuc alacağını düşünüyorum
Hocam ev ortamı ile üretihane ortamı biraz farklılık gösteriyor. Üretimhanede birsürü kuş olduğundan ve sürekli ses olduğundan kuşların diğer kuşlara karşı ilgisi kalmıyor. Ama  ev ortamında sadece 2 çiftle yapıldığında iş değişiyor. Bazen birbirlerine kur yapıyorlar bazen birbirlerini ıssırıyorlar. Birbirlerini görmesi ayrı mesele fiziksel temas kurmaları ayrı mesela. Çifthanede kuşlar birbiriyle fiziksel temas kurabiliyor. O yüzden araya paravan çekmek bana daha mantıklı geliyor.

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
zaten ara tel var gerekirse kapatirim arayi gormemeleri icin. esas soru su yuvaya girip cikan disi kafes degisince yadirgar mi