kafes tabanına yumurtlama

şerafettin sarı

Yeni Üyemiz
Adı
Şerafettin
Soyadı
SARI
merhaba arkadaşlar yeni aldığım çiftim bugün baktığımda kafes tabanına yumurta yapmış olduğunu gördüm kuşları alalı 2 gün olmuştu tabana yumurtlaması ve yuvalığa ilgi göstermemesi daha yeni olduğu ve ortama alışamadığı için olabilir mi,diğer yumurtaları da tabana  mı yapar bu kuşta alışkanlık haline gelirmi,eğer tabana yumurtlamaya devam ederse haliyle yumurtalarda yatmayacağı için birdahaki yumurtayı ne zaman alabilirim bunun için nasıl bir bakım uygulamalıyım ilginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Kafesin dibindeki yumurtaya kuşunuz yatmıyorsa yumurtayı follugun içerisine koyun.2. Yumurtadan itibaren folluga yumurtlayacaktır. Eğer 2. Yumurtayı da yere yumurtlarsa folluktakini tekrar yere korsunuz. Yumurtaya yatmazsa 1 ay sonra tekrar yumurtlar.daha sonrakilerde folluga yumurtlayarak tır. Follugun içerisine (kum,talaş vs. ) hiçbirşey koymayın.

şerafettin sarı

Yeni Üyemiz
Adı
Şerafettin
Soyadı
SARI
yardımınız için teşekkür ederim kuşlar yeni geldiği için olabilirmi bu durum,nasıl bir bakım uygulamalıyım yardımcı olurmusunuz ? dişinin cere rengi kahverengi erkek ise mavi yani kızgın durumdaler şu anda

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Zaten yere yumurtlamasının ana sebebi yerinin yabancı olması. Kafese alıştıgında düzelir. Bundan sonrası için kuşları fazla rahatsız etmeyin. Önlerinden kalamar kemiği, mama ve yemini eksik etmeyin. Gerisini onlar hallederler..

şerafettin sarı

Yeni Üyemiz
Adı
Şerafettin
Soyadı
SARI
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
Zaten yere yumurtlamasının ana sebebi yerinin yabancı olması. Kafese alıştıgında düzelir. Bundan sonrası için kuşları fazla rahatsız etmeyin. Önlerinden kalamar kemiği, mama ve yemini eksik etmeyin. Gerisini onlar hallederler..
teşekkürler yemlerde nijer karışımı var mama da witte molen içine havuç ve yumurta rendeliyorum sularınada düzenli olarak avi-vit ilave ediyorum bu şekilde devam etmemi önerirmisiniz?

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
Kuşların geçmişi hakkında bilgi vereyim ona göre yorumlar yapılsın yanlış yönlendirmiş olmayalım...

Kuşları ben satıcağım için yuvalık-folluk takmadım o yüzden bir kaç ay kızgın bekleyince mecburen tabana yumurtlamaya başladı kafeste yuvalık takılı olmayınca 6 yumurta bende yaptı ve dün Şerafettin SARI satın aldı çifti (Hayırlı Olsun...) yani 7.yumurtadan bahsediliyor bu konuda...ve bu 2.kuluçkası sayılır ilk kuluçkasını 3 ay önce normal şekilde yuvalıkta-follukta geçirdi... Bana kalırsa zaten 7.yumurtası büyük ihtimal son yumurtasıydı (bu konuda bahsedilen yumurta).. yerine alışınca bidahakine yuvalığa yapmaya devam edecektir...Bakalım bende merak ediyorum bir kaç aya kadar hayırlısıyla olucak yavruları :D

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
İlk yumurtası olmadığı için bu yumurtaya büyük ihtimalle yatmaz. Yağarsa yavrusunun çıkmasını bekle. Baktın yatmıyor. 1 ay sonra felan tekrar çiftleşip yumurta yapar. Daha önceden yavru alınmış kuş olduğu için sıkıntı olmadan yavru almaya devam edebilirsin.