KAFES TELİ NASIL BOYANIR ?

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Elimde son derece paslı 48 adet ön tel mevcut. Bunları boyamak istiyorum.Bir tanesini tel fırça ile temizlemeye kalkıştım ama 1,5 saatim gitti. Sizce bunları temizlemek için en pratik yol nedir ?

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
Pasın üzerini direk boyadığın zaman kuşların öntel üzerindeki boyayı daha rahat çıkartabilirler. Teker tekerde dediğin gibi uzun sürüyorsa katlanmaktan başka bişey gelmez...

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Peki arkadaşlar tellerin üzerindeki eskimiş boyaları çıkaran bir kimyasal var mı bildiğiniz ? Telle fırçalamayla olacak gibi değil.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
abi bişey duymuştum dene istersen kola varya içtiğimiz kolayı paslı yüzeye dökünce pasını söküyor (yeğenim var trt çocuğu izliyor hep orda bilim köşesinde yayınlanmış bana anlatıyordu ordan aklımda kaldı denemekte fayda var)

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Ön tellerin resimlerini koyabilirsen , belki boyaya ihtiyaç kalmaz sadece tellerin üstündeki eski boya artıklarını temizlersin, zaten boyasanda kısa süre sonra gene boyaları kuşlar kopartacak.
Teller çok kötü değilse boyamaya gerek yok sadece temiz olsunlar yeter.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
taşlama motoruna nalburlarda satılan  tel fırça takarak kısa sürede temizleyebilirsiniz

jeopar

Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
BABAYAVRUSU
Abi makinanın ucuna taşlamak için taşlar var onlardan al,yada tel fırça ile fırçala :D yanına 2-3 tane eleman al :D

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bence en mantıklısı boyatmanız. Orada temizliğinide yapacak malzemeler vardır. Elektronik kaplama yöntemiyle mükemmel hale geliyor

metkuy

Uzman Üyemiz
Veli IRMAK' Alıntı:
Kumlama nasıl bişeydir? pratik midir?

öndeki siyah yuvarlak delikler içeriye giren eldivenlerdir buralara kollar sokularak içerideki kum tabancası kazanın içine konmuş olan malzemeye yöneltilir , 1 tane ön teli temizlemek için 30-40 sn yeterli olacaktır , ne kadar pas olursa olsun saniyeler içinde kaybolur ve geriye tertemiz metal kalır. 

Şahin abinin tavsiyesi çok mantıklı,  Elektronik kaplama yapanlar öncesinde bu işlemi yapıyordur diye düşünüyorum iki kere işcilik vermemeniz için araştırmanızda fayda var.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞIM AMERİKA KEŞFMEYE GEREK YOK ÖN TEL FİATLARI MALUM ÇOK UCUZ KUMLATACAN  BOYA KESİNLİKLE OLMAZ KIROMAJ YAPTIRMAN LAZIM ONLAR ASİT HAVUZLARINDA BU İŞİ ÇÖZERLER FAKAT ASTARI YÜZÜNÜ GEÇMESİN GELECEN GİDECEN BEKLEYECEN  ZOR İŞ KOLAY GELSİN SLM

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
bildiğim kadarıyla hidrolik yağının pas sökücü özelliği var telleri hidrolik yağına yatırırsanız işiniz kolaylaşır.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
kemal akbulut' Alıntı:
ARKADAŞIM AMERİKA KEŞFMEYE GEREK YOK ÖN TEL FİATLARI MALUM ÇOK UCUZ KUMLATACAN  BOYA KESİNLİKLE OLMAZ KIROMAJ YAPTIRMAN LAZIM ONLAR ASİT HAVUZLARINDA BU İŞİ ÇÖZERLER FAKAT ASTARI YÜZÜNÜ GEÇMESİN GELECEN GİDECEN BEKLEYECEN  ZOR İŞ KOLAY GELSİN SLM
+1

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
Hiç denemediğim için pasın nasıl temizleneceği konusunda bir fikrim yok ama marketlerde pas sökücüler var bu bir alternatif.Ancak boyama konusunda fırın boyayı tavsiye ederim.Hem zahmetsiz hem tertemiz hem mikroplardan arınmış bir halde oluyor.

vezy35

Yeni Üyemiz
Adı
VOLKAN
sanayi de bir tanıdığın varsa onların fırın boya yapan tanıdıklatı kesinlikle vardır.bence hiç uğraşmadan onu öğren ve fırın boya ya ver hem bas sökücü suları hemde temiz boya olarak eline alırsın çok büyük paralara mal olan bir şey değil.izmir de olmuş olsaydın yardımcı olmak isterdim.