Kafes Teli

sezgin ince

Üyemiz
Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Dişi kuşumun yanına eş alacağım. Dolayısıyla bugüne kadar tek kaldığı kafes küçük kalacağından çifthane tarzı kafes almak ve her iki kuşumu da rahat ettirmek istiyorum.
Ancak gördüğüm kadarıyla bu tip kafesler dikey telli ama muhabbet kuşları için en uygun yatay tel diye biliyorum.  ::)

Sizce bu dikey telli çifthane kafeslerden alırsam sorun olur mu? icon_think
(Bu arada ev ortamında olacaklar ve yavru almak da istiyorum)
http://g1209.hizliresim.com/11/6/cr1l1.jpg

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
her şeyden önce kafesinden aynayı hemen çıkartın. kuşunuz kendi görüntüsünü eş olarak kabul etmiş olabilir.   

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Sezgin İNCE' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Dişi kuşumun yanına eş alacağım. Dolayısıyla bugüne kadar tek kaldığı kafes küçük kalacağından çifthane tarzı kafes almak ve her iki kuşumu da rahat ettirmek istiyorum.
Ancak gördüğüm kadarıyla bu tip kafesler dikey telli ama muhabbet kuşları için en uygun yatay tel diye biliyorum.  ::)

Sizce bu dikey telli çifthane kafeslerden alırsam sorun olur mu? icon_think
(Bu arada ev ortamında olacaklar ve yavru almak da istiyorum)
http://g1209.hizliresim.com/11/6/cr1l1.jpg
Muhabbet kuşlarının kafeslerinde yatay tel öneriliyor. ama eğer üretim yapacaksanız dikey telli olması fark etmiyor. çifthane almanızı öneririm. tek bakılan kuşlarda yatay tel öneriliyor. dişinin yanına eşi aldıktan sonra hemen kafese atmayın. yeni aldığınız kafes önce erkeği atın. dişiyi birkaç gün sonra atın.

sezgin ince

Üyemiz
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Tavsiyelerinize uyacağım.
Çifthane bana da çok kullanışlı geldi, büyük ihtimal öyle olacak.

Ancak ayna uzun süredir kafesinde, şu an çıkartsam da bir faydası olmaz.

Sizce bu durum erkek kuş geldikten sonra sorun oluşturur mu? Yani kendi görüntüsüne alışık olduğu için... Gerçi eşini ona seçtireceğim ama içime kurt düştü şimdi  confusedtw