kafes telleri ve kafes değişimi

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
ben yeni bir kafes almak istiyorum kuşuma. kafes tellerinin yatay yada dikey olmasının bir zararı yada yararı olur mu? birde kafes değişiminden dolayı kuşun strese girme kafese alışamama gibi bir durumu olabilir mi? 

http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=177&urn=8281
http://www.petdukkan.com/?urun-34168-DR-SACCHi-MODENA-KUS-KAFESi-PRiNC-33-57.html
burdaki gibi bir kafes almak istiyorum. muhabbet kuşu için uygun mu? askılık alıp ona asmak istiyorum kafesi birde.. saygılar..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Muhabbetlerde yatay teller makbuldür...Kafes askısı iyi olur, evin bir kenarına koyarsın, resimdeki kafes içinde sizin içinize sinmesi , kimisi bu tarzı sever, kimisi kare ev şeklinde olanı sever, kimisi kare ve dikdörtgen tarzı sever, tercih sizin...

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
abi önemli olan kuşumun rahat etmesi ben büyük diye bu tip bir kafes almak istiyorum ama telleri ne yazıkki bunların dikey :S sorun olur mu? ne gibi bir sorun olabilir?birde kuşun alışma süreci olur mu strese girme falan kafes değişikliğinden dolayı? saygılar.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
muhabbet kuşları için yatay teller ve enine geniş olan kafesler makbuldür.....

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
bu çok büyük hocam zaten tek kuşum var benim ve sürekli dışarda bazen misafir geldigi zaman saatlerce çıkaramıyorum o zaman mecbur oldugu yerde ya uyuyo ya da çıkarsınlar diye konusuyo. açıkcası aldıgım kafesten bende sıkıldımda o yuzden değiştirmek istiyorum. kafese alışamama gibi bir durum olur mu?.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kafese alışmama gibi bi durum olmaz kafes büyük olursa aksine memnun olur

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
bana  kardeş demek için yaşın küçük galiba.. ;) teşekkürler. birde yorumları okuyupta düşüncelerimizi yazsak keşke.. tek kuşum var. eş almıcam. zaten evcil bir kuş eş tutmaz. amacım üretimde değil. birde zaten kuş istediği zaman dışarda yem su ve uyku ihtiyacı dışında. sadece eve misafir geldiğinde ve bazı durumlarda kafeste tutuyorum. lütfen bu kriterlere göre yorum yapılırsa iyi olur. teşekkürler. saygılar.

sezgin abi resimdeki kafes tipleri nasıl sizce?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Muhabbet kuşları yatay tellerden hoşlanır ama öncelik kafesin büyük olmasıdır. Büyük bir kafeste daha rahat hareket edebilir. Yatay tellerde tırmanmaktan hoşlandıkları için dikey telli büyük bir kafese daha fazla  dünek koyarak o olumsuzluğu ortadan kaldırabilirsiniz