KAFES TEMİNİ

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin

SİTEDE BU TARZ KAFESLERİ GÖRDÜM BUNLARI NERDE YAPTIRABİLİRİM  NERDEN ALABİLİRİM NASIL TEMİN EDEBİLİRİM? AYDINDA OTURUYORUM İZMİRE DE GİDİP ALABİLME DURUMUM VAR BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
allah allah neyi yanlış yaptımki en üstteki linki yapıştırmayacakmıyız?

nuse14

Uzman Üyemiz
merhaba  asel  kaç tane  istiyorsun  ben  sana  yardıncı  olabilirim  istersen

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
erbay resmi bulduğun için teşekkür ederim. ben bu tarz birşey istedim düzenli ve sistematik bir şekilde üretim olsun diye mdf den yaptırmayı düşündüm ve marangoza gittim bana 1 kat için 120 milyon hesap çıkardı. bende düşündümki sadece kafes ile uğraşanlar vardır onlar daha cuzi bi fiyata satabilirler Aydın da yaşıyorum izmir denizli kısacası çevremdeki illere gidip alma imkanım var eğer bildiğiniz uygun fiyata bu kafesleri yapabilcek birileri varsa çok güzel olur bnm için.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
ALİ  AYDIN' Alıntı:
merhaba  asel  kaç tane  istiyorsun  ben  sana  yardıncı  olabilirim  istersen
ali aydın ilk etapta 2 adet 5 katlı istiyorum yani toplam 20 kafes içericek 20 çiftlik istiyorum. ama bnm için önemli olan bazı şeyler var;

1. Teller 4 yemlikli ve yatay şekilde olacak.
2. Yuvalıklar her tarafı 25 cm olcak.

eğer yardımcı olabilirim dersen irtibata geçeriz izmire yanınada gelirim.

E

elaziz2316

Guest
    Asel, kafesi alırsan resimlerini de bekleriz. İnşallah kafana göre kafes yaptırabilirsin. Box tipi kafeslerde genelde tek göz+tek yuvalık daha randımanlı oluyor. 2 göz+2yuvalık olunca yuvaların boyu kısa oluyor. Bu seferde yavrular erken çıkıyor yuvadan. Yok yuvalar yüksek olsun dedinmi de, bu sefere de Box'ların yüksekliği artmış oluyor. Dediğin gibi yuvanın ebatlarının 25 olması için, gözlerin yüksekliğinin 56 filan olması lazım. Malum MDF 18mm, 25+25=50. İki yuva arasındaki MDF'yi de ekle 50+1.8=51.8. Birde yuva içlerine sürgülü oval altlık koydun mu, 2x1.8=3.6, 51.8+3.6=55.4cm.

55.4cm'den 4 kat = 221.6, dört kat Box'ın katlar arası MDF 4x1.8=7.2 , 221.6+7.2=228.8, 10cm'de ayak olsa, oldu mu sana yaklaşık 239~240 cm. biraz yüksek gibi.

Bu yükseklik ölçüsüne göre, gözlerin genişliği de bence en az 60 olmalı. Yoksa orantısız olur. Ama tercih senin tabiki.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
ismail kardeşim doğru bir tespit haklısın 5 katlı yerine 4 katlı olması daha mantıklı peki yuvalık çapıyla üst üste koyarsak yuvalıkların yüksekliği 20 cm olsa nasıl birşey olur?

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
asel bey anladığım kadarı ile istediğiniz şeyi alabilmek adına pek parasal probleminiz yok.5 katlı olacağına 4 katlı olsun diyerek yer probleminiz olmadığınıda ifade etmiş oluyorsunuz.bunların hepsi güzel.kuşların günlük yaşam mahallerinin büyük olmasını düşünürken son anda yavrulukları neden ufaltma yönüne gidiyorsun.bırak ilk düşündüğün gibi olsun.20*20*25 çok ideal bir ölçü.yavruluğunun büyük olması ile yaşayacağın avantajlar epey fazlalaşacak.ilk resimdeki kafesleri istanbul kartalda davut koç (siteye üyedir)pvc kullanarak  yapıyor.ikinci resim bursadan ahmet salman (siteye üyedir)arkadaşımız mdf lam kullanarak yapıyor.ankaradan şahin güngör (siteye üyedir)mobilyacılıkları çok kalitelidir.aslında bizim resimlerden gördüğümüz ve diğer arkadaşlardan edindiğimiz intiba bu arkadaşların hem çok temiz işçilikleri olduğu hemde çok beyefendi esnaf oldukları yönündedir.seninde aradığına en kısa sürede ulaşabilmeni temenni ederim.

esen kalın,

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Asel sana mesafe olarak en yakın Tire var.Tirede üretim yapanÖzden kafesçilik ile görüşüp temin edebilirsin.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
tuna akgün' Alıntı:
asel bey anladığım kadarı ile istediğiniz şeyi alabilmek adına pek parasal probleminiz yok.5 katlı olacağına 4 katlı olsun diyerek yer probleminiz olmadığınıda ifade etmiş oluyorsunuz.bunların hepsi güzel.kuşların günlük yaşam mahallerinin büyük olmasını düşünürken son anda yavrulukları neden ufaltma yönüne gidiyorsun.bırak ilk düşündüğün gibi olsun.20*20*25 çok ideal bir ölçü.yavruluğunun büyük olması ile yaşayacağın avantajlar epey fazlalaşacak.ilk resimdeki kafesleri istanbul kartalda davut koç (siteye üyedir)pvc kullanarak  yapıyor.ikinci resim bursadan ahmet salman (siteye üyedir)arkadaşımız mdf lam kullanarak yapıyor.ankaradan şahin güngör (siteye üyedir)mobilyacılıkları çok kalitelidir.aslında bizim resimlerden gördüğümüz ve diğer arkadaşlardan edindiğimiz intiba bu arkadaşların hem çok temiz işçilikleri olduğu hemde çok beyefendi esnaf oldukları yönündedir.seninde aradığına en kısa sürede ulaşabilmeni temenni ederim.

esen kalın,
tuna bey parasal sıkıntı var tabiki eğer uygun olursa mdf box yaptırıcam uygun bir fiyat bulamazsam çifthane kafesleri tercih edicem. yer sıkıntımda yok değil demin bir arkadaş hesap çıkardı ben o kadar ayrıntılı düşünmemiştim 5 katlı olunca çok yüksek oluyor 4 katlıyı sonradan daha uygun buldum ama yuvalık konusunda kararsızım 25x25x25 çok büyük oluyor yükseklik 20, derinlik ve genişlik 25 cm olsa bir problem olmaz diye düşünüyorum. Aslına bakarsanız yakın biryerde bir kafescinin atölyesine gitsem çok kolay halledilebilecek problemler bunlar bahsini ettiğiniz abilerimin iyi esnaflığından kesinlikle şüphem yok iyi dilekleriniz için teşekkür ederim tuna bey.

mustafa karaeli' Alıntı:
Asel sana mesafe olarak en yakın Tire var.Tirede üretim yapanÖzden kafesçilik ile görüşüp temin edebilirsin.
mustafa bey teşekkür ederim arayıp görüşücem anlaşırsak yanına gidicem.

E

elaziz2316

Guest
asel09' Alıntı:
ismail kardeşim doğru bir tespit haklısın 5 katlı yerine 4 katlı olması daha mantıklı peki yuvalık çapıyla üst üste koyarsak yuvalıkların yüksekliği 20 cm olsa nasıl birşey olur?
    Yükseklik 20 cm olursa kuşlar yuvadan erken çıkabilirler. Bu da pek olması istenilen bir durum değildir. O yüzden 25 cm yükseklik idealdir. Ama tercih size kalmış. Piyasada 17 cm yükseklikte yuvalık yapıp satanlar bile var.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
İdeal yuvalıklardan olsun ufak olmasın ona cok önem vermelisin kardeş

Haluk Peker

Üyemiz
Adı
Haluk
Soyadı
Peker
İşin açıkçası bende üretimi profesyonele dökme amacındayım ... Bu konuda da baya araştırma yaptım .. Belki yakınlığından dolayı ama Ahmet Salman kardeşimin kafeslerini yakından inceledim ... Kesinlikle ideal ... Neden diyeceksiniz ... Bir ustanın lafı var çok hoşuma gitti ..." Kuş önce eşine, sonra yerine , sonra sana güvenecek ve rahatlayacak . Sonrasında korkma istediğini sana verir "  diyor ...Yavrulukların geniş olmasının da avantajı var ayrıca .İstenmeyen sakatlıklar ve gelişimin daha hızlı ve sağlıklı olabilmesi gibi... bu yüzden 10- 20 Tl lik farklara bakmadan güzel ve hayvanlar için en rahatını yapmak lazım ... Onlar da canlı ve size bir çok şey sağlıyor... ( Ayrıca mdf lam ve pvc bantlı olması sağlık ve bakteri üremesi açısından da önemli bir detay ...) Saygılarımla...