Kafesi Eşeliyor

MuratKaya

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kaya
3 gece önce odama bir muhabbet kuşu kondu. Tahminen erkek. Yavru daha. En fazla 3 bilemedin 4 aylıktır. Burnu mor daha kenarları hafiften mavileşmiş.

Kafesin dibine iniyor arada, köşeye geçip eşeliyor. Arada bir yemlerini sağa sola saçıyor. Gagasına alıp kafesten dışarı atıyor.

Çok enerjik bi kuş maşallah hiç yerinde durmuyor sürekli kafesin sağında solunda takla atıp duruyor. Dışkısıda tüylerine yapışıyor sanırım bugün temizledim biraz ama nasıl temizleyeceğimi de tam bilemedim. Biraz ıslattım damlalıkla yumuşasın diye daha sonra yumuşak bi peçeteyle temizledim.

Başka bir muhabbet kuşum daha var oda erkek. Onu da dışarıda bulmuştum ama o çok sakin hiç böyle hareketlerde bulunmuyor.

Ne yapacağımı şaşırdım bu hayvanla. Kafesi neden eşelediği, yemleri nedem sağa sola saçtığı hakkında bir fikriniz var mı? Biraz araştırdım ama farklı farklı cevaplar okudum hep, emin olamadım.

CEM CANER

Takipçi Üyemiz
Adı
CEM
Soyadı
CANER
kimi kuşlarda olur böyle şeyler kafeste durmak istemediği için yapıyor olabilir kendince oyun oynuyor olabilir bu davranışlarından olumsuzluk aramayın :) dışkı konusuna gelince ızgara kllaınkafesin altına veya mısır granülü tarzı birşeyde kullanabilirsiniz