Kafesimde ve yem de bazı değişiklikler yaptım.

Halil Engindere

Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
Engindere
Kafesim için plastik tünekleri çıkarıp ahşap tünek takmamı önerdiniz ve uyguladım :)

ESKİ HALİNİN FOTOĞRAFI

YENİ HALİNİN FOTOĞRAFI

Yemin içinde ne olmadığım çuvallarda ki yem yerine kapalı ambalajda ki vitaminli yemi almayı tercih ettim.

YEMİN FOTOĞRAFLARI

YEMİN İÇERİĞİ

Mutlaka yorumlarınızı bekliyorum :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
hala  daha    yukseğe  tasımamıssın dostum..yerde  olmaz  bu  üretim işleri  kaldır  dedik yukarılara  bi yere...

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Tek tünek iyi durmuş bu arada kafesteki ballı çubuğu tavsiye etmiyoruz sağlıklı değil aklında olsun. Birde kafesinde boş olan yemliklerinden birine kum koymalısın sindirimi kolaylaştırır olmazsa olmazlardan yani :)

Halil Engindere

Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
Engindere
Karahan UZUN.' Alıntı:
hala  daha    yukseğe  tasımamıssın dostum..yerde  olmaz  bu  üretim işleri  kaldır  dedik yukarılara  bi yere...
Daha yükseğe koymak isterdim ama koşullar müsait değil :(

Halil Engindere

Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
Engindere
Sayra SENSES' Alıntı:
Tek tünek iyi durmuş bu arada kafesteki ballı çubuğu tavsiye etmiyoruz sağlıklı değil aklında olsun. Birde kafesinde boş olan yemliklerinden birine kum koymalısın sindirimi kolaylaştırır olmazsa olmazlardan yani :)
O kum dediğiniz şey nasıl bir şey en yakın zamanda alayım.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ahşap tünek herzaman için daha iyidir. 1 yerine 2 ahşap tünek yapmanız daha doğru olur...kuşlar tünekten - tüneye uçmak için ve haraketli olmaları için bu önemli. Kafesteki aynayı kaldırırsanız çiftiniz birbirlerine odaklanmalarını hızlandırabilir. Ballı kraker de bence gereksiz, krakerler adı gibi malesef ballı olmuyor...glükoz ile yapılıyor ve bu kuşlar için zararlı. Yem markası bence 1 çift kuş besleyen için güzel, kapalı yemlerde dikkat etmeniz gereken nokta son kullanma tarihleridir.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
abiciğim  sen  dediğimizi bi şekilde  yap  yoksa  cok zor  hayvanlara eziyetten  baska  bi sey olmaz....rahatsız  olurlar  yumurtaya  yatmazlar  felan......aynen  ballı kreker  yada mevyelı  felan hıkaye  kendi  ballı  krekerini  ekndin yap evde...onlar  kimyasal.......kumu eksik etme....

Halil Engindere

Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
Engindere
Karahan UZUN.' Alıntı:
abiciğim  sen  dediğimizi bi şekilde  yap  yoksa  cok zor  hayvanlara eziyetten  baska  bi sey olmaz....rahatsız  olurlar  yumurtaya  yatmazlar  felan......aynen  ballı kreker  yada mevyelı  felan hıkaye  kendi  ballı  krekerini  ekndin yap evde...onlar  kimyasal.......kumu eksik etme....
Belki size çok alçak gibi bir yerde geldi ama o kadar alçak bir yerde durmuyor :(

Ballı kreker gelince nasıl yapacağım ile ilgili bilgi veya bir konuyu örnek gösterebilir misiniz ?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kim ne dersin desin marka  önemli  marka  al derim...ve  o topiği buldumda sennle paylasacagım daha  acık ve  anlatımlı ıdı..

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
MAAŞALLAH BENİMDE YUKARDAKI ODUN YUKLU EŞŞEK DİKKATİMİ ÇEKTİ YAZIKTIR EŞEĞİN YUKUNU HALA BOŞALTMAMIŞIN ŞAKA ŞAKA

KARDEŞ YUVALIĞINA ÇİFT TARAFLI HAVALANDIRMA DELİKLERİ AÇ
MAAŞALLAH KUŞLAR SAĞLIKLI VE KAFES FERAK TUNEĞİ EN KISA DUVARLARA TAK 2 ADET UZUNLAMASINA TAKARSAN KAFESİN BUYUKLUĞUNUN BİR ANLAMI KALMAZ UÇUŞ HATTINI BÖLMUŞ OLURUZ SLM

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Halil ENGİNDERE' Alıntı:
Acaba kuş kumunu almak için özel bir marka aramalı mıyım ?

Yoksa pet shop tan direk kuş kumu isteyip almalı mıyım ?
örnekteki kuş kumu gayet kaliteli, Versele Laga marka anasonlu kuş kumu...anasonun bazı hastalıklara karşı koruyucu etkisi yanında birde kuşların iştahlarını açacaktır.

Halil Engindere

Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
Engindere
Kemal AKBULUT' Alıntı:
MAAŞALLAH BENİMDE YUKARDAKI ODUN YUKLU EŞŞEK DİKKATİMİ ÇEKTİ YAZIKTIR EŞEĞİN YUKUNU HALA BOŞALTMAMIŞIN ŞAKA ŞAKA

KARDEŞ YUVALIĞINA ÇİFT TARAFLI HAVALANDIRMA DELİKLERİ AÇ
MAAŞALLAH KUŞLAR SAĞLIKLI VE KAFES FERAK TUNEĞİ EN KISA DUVARLARA TAK 2 ADET UZUNLAMASINA TAKARSAN KAFESİN BUYUKLUĞUNUN BİR ANLAMI KALMAZ UÇUŞ HATTINI BÖLMUŞ OLURUZ SLM
Abi dediklerin çok karışık geldi :)

Yuvalığa çift taraflı havalandırma aç derken anlayamadım nasıl çift taraflı havalandırma yapacağım ?

Birde tüneği biraz daha açabilir misin nasıl koyacağım konusunda :)

Birde tünek böyle kalsa bir sorun olur mu ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Halil ENGİNDERE' Alıntı:
Abi dediklerin çok karışık geldi :)

Yuvalığa çift taraflı havalandırma aç derken anlayamadım nasıl çift taraflı havalandırma yapacağım ?

Birde tüneği biraz daha açabilir misin nasıl koyacağım konusunda :)

Birde tünek böyle kalsa bir sorun olur mu ?
yuvalığın kapak olan tarafında, yukarıya biryere 3-4 delik aç (10 mm matkap ucu ile açabilirsin), böylece havalandırması daha iyi olacaktır. Tünekler konusuna gelince, kendi kafeslerimin tüneklerinden örnek vermek isterim (alt sıradaki boş kafeslerin tüneklerine bak, en iyi oradan anlarsın)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Halil ENGİNDERE' Alıntı:
Peki bu kuş kumunun içinde kuşun kızgınlaşmasını sağlayan var mı ?
kumda kızıştırıcı tohumlar bulunmaz (nijer tohumu gibi) ama tüm hazır mamalarda bulunur...hazır kuş maması alıp kuşlarına sunabilirsin.