Kafesin etrafını gazete kağıdıyla çevirsem?

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
Merhabalar dostlarım, abilerim.. Jumbo çiftimin kafesini komple gazete kağıtıyla yada naylonla felan çevirsem bi zararı yada yararı olurmu? üstadlarımın cevaplarnı bekliyorum teşekkür ederim

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
abi hem rahatsız olmamaları için hem gereksiz kişilerin kuşları rahatsız etmemeleri için hemde etrafa tüy ve yem kabukları saçılmaması için

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Kuşların bulunduğu ortamı bilmediğimden fikir yürüterek söylüyorum; naylonla kaplamak kuşların hararetini arttırabilir, hava sirkülasyonunu düşüreceğinden havasız kalmalarına sebep olabilir, gereksiz ve zamansız olarak tüye girmelerine neden olabilir. Gazete, naylona nazaran daha geçirgen olabilir ama benzer sonuçlar kaçınılmaz olur. Ayrıca gazete kağıdını yeme eğliminde olacaklardır. Bu, kuşların sağlığı açısından ciddi problemlere sebep olabilir. Bence kafesi yüksek ve hava akımının olmadığı bir yere asmak çözüm olabilir. Selamlar.

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
abi zaten hava akımı yk bulundukları yerde bazen ben cam açıyorum o kadar. çifthanede besliyorum yarısına kadar gazeteyle çevirdim kapının altına kadar b nevi tül vazifesi görsün diye. bi kaç üretm hanedede görmüştüm kapıla hariç her yeri naylon gibi bişeyler çevirmişler. o yuzden sormuştum ama kimsedende ses çıkmıyor. teşekkür ederim cevabın için abdurrahman abi

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Rica ederim kardeşim, biraz bekle ustalar da fikirlerini ve bilgilerini paylaşacaktır. Birkaç üretim hanede naylon kapladıklarını gördüm demişsin. Büyük bir ihtimal soğuktan korumak içindir ama bu mevsimde tavsiye edileceğini zannetmiyorum. Hatta havalar soğuyunca ben de yapmayı düşünüyorum. Bakalım ustalar ne söyleyecekler bu konuda. Selamlar.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Selamlar bazı üreticiler naylonla değilde streçle çeviriyorlar kafesi yemliklerin etrafını filan yarıya kadar. Ben denedim ama bana pek kullanışlı gelmedi yem değiştirirken zor oluyor sök yeniden yap filan. Gazeteyi kemirirler kafesin dibine gazete üzerine havlu kağıt koyuyordum önceden ikisinide yiyorlardı :)

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
streçle hasta kafesi olarak çevrildiğini biliyorum
uzun tül kullanabilirsiniz

beratdag

Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
dağ
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Selamlar bazı üreticiler naylonla değilde streçle çeviriyorlar kafesi yemliklerin etrafını filan yarıya kadar. Ben denedim ama bana pek kullanışlı gelmedi yem değiştirirken zor oluyor sök yeniden yap filan. Gazeteyi kemirirler kafesin dibine gazete üzerine havlu kağıt koyuyordum önceden ikisinide yiyorlardı :)
kapılarıdamı streçlediniz yoksa? :)

tutsak06

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
POYRAZ
Odandamı Bakıyosun kuşlara yoksa ayrı biyerlerimi var ?

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
A.Recep YAMAN' Alıntı:
streçle hasta kafesi olarak çevrildiğini biliyorum
uzun tül kullanabilirsiniz
abi esas amacım kuşların dışarıyı görmemeleri rahatsız olmamaları

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
Mustafa POYRAZ' Alıntı:
Odandamı Bakıyosun kuşlara yoksa ayrı biyerlerimi var ?
odamda bakıyorum mustafa bey. ah ayrı bi yerim olsa hiç sıkıntı değil.. odam olduğu için biraz sıkıntı oluor...

tutsak06

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
POYRAZ
Kardeşim bende baktım aylardır odamda yapacagın iş basit perdeciye gideceksin parça tül alacaksın fiyatı 3  5 lira  kafes ölçülerini terziye vereceksin %80 %90 tüyden pislikten kurtulacaksın biraz tülü geniş yaptır kafesin üstüne kadar kapatsın  streçide denedim herşeyi denedim ama bi şekilde tüyü pisligi dökülüyodu pahalı bişey değil tavsiye ederim kendi adıma saygılar ..umarım yardımcı olmuşumdur..

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Mustafa POYRAZ' Alıntı:
Kardeşim bende baktım aylardır odamda yapacagın iş basit perdeciye gideceksin parça tül alacaksın fiyatı 3  5 lira  kafes ölçülerini terziye vereceksin %80 %90 tüyden pislikten kurtulacaksın biraz tülü geniş yaptır kafesin üstüne kadar kapatsın  streçide denedim herşeyi denedim ama bi şekilde tüyü pisligi dökülüyodu pahalı bişey değil tavsiye ederim kendi adıma saygılar ..umarım yardımcı olmuşumdur..
+111
aynı şeyi bende yapmışım perdeciye gidip özel tül yaptırmak en iyisi. farklı birşey önermem.

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
Mustafa POYRAZ' Alıntı:
çok saolun mustafa bey yarın ilk işim bundan yarptırmak olacak :)

padysah

Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ALKURT
Mustafa POYRAZ' Alıntı:
Merhabalar. Evet Mustafa Bey size çözümü vermiş ve çok haklı. Ben de evimin salonunda besliyorum kuşlarımı ve yeni çifthane alınca diğer kafeslerin tülleri olmadı. Bulunduğum yerdeki bütün perdecileri gezdim ama hiçbirinde parça tül bulamadım. Hepsi dikilmiş hazır satıyorlar. O nedenle perdecileri dolaşmayın. Parça kumaş satanlar var onlarda rahatlıkla bulabilirsiniz.Eni 1,5 metre oluyor bu tüllerin.2 metre aldığınızda 2 adet çıkar. Ayrıca kenarları için kalın lastikte almalısınız ki kafesi sarıp düşmesin. Toplamda maliyet 10TL. Tabii ben terziye diktirmedim. Kendim ölçülerinde kesip silikon tabanca ile yapıştırarak yaptım. O nedenle terziye verirseniz ne kadar ister bilemiyorum. Tül yaptığınızda hem etrafa hiçbirşey saçılmıyor hem kuşların sağlığına zarar vermemiş oluyorsunuz. Mustafa Bey'in dediği gibi biraz geniş olsun ki suluk, yemlik vs sığabilsin ve yırtılmasın.
Kolay gelsin.