Kafesin tabanına ne koymamı önerirsiniz

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Ustalara bir sorum olacak ben muhabbet kuşlarımın kafesinin tabanına gazete kağıdı seriyorum bir gün geçmeden gazete kağıdını kimisi parçalayıp atıyor kimisi çabuk batırıyor kafes temizliği konusun da hasas olduğum için her gün kafes tabanındaki gazete kağıtlarını değiştirmek zorunda kalıyorum kafes tabanına gazete kağıdı yerine kum koysam kuşlara bir zararı olurmu tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
gazete yi parçalamasının nedeni büyük ihtimalle streste olmasıdır.
bendede aynı sorun vardı bende bu şekilde bi konu açtım ve herkez mısır granülü deöişti bende onu kullandım sizede tavsiye ederim..

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Abi inşaat kumunu çok ama çok iyi bir şekilde yıka koy.Hatta son suyunu kaynar su ile yıka ki mikropları ölsün.Ben de öyle yapıyorum.
Gazete kağıdında kullanılan boyalar çok zararlı.Kurşun içerdiği için hayvancıkları zehirler.
Düz beyaz kağıt bulabilirsen o da olur bak.Boyasız,yazısız...

E

elaziz2316

Guest
    Gazete kuşlara zararlı olur. Kullanılan mürekkepler neticede kimyasal. Ama öncelikle alt kısımda ızgara kullanmanı tavsiye ederim. Izgarasız kafesler sağlıklı gözükmüyor (bence). Kuşlar kendi pisliklerinin üzerlerinde yürümüş oluyor. Ben ızgaralı kafes kullanıyorum. Izgaranın altına da kağıt havlu koyuyorum. Son derecede memnunum. Ama başta zeolit olmak üzere farklı kumlar kullanan arkadaşlarımız var. Tercih sznz kalmış.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Gazete kuşlara zararlı olur. Kullanılan mürekkepler neticede kimyasal. Ama öncelikle alt kısımda ızgara kullanmanı tavsiye ederim. Izgarasız kafesler sağlıklı gözükmüyor (bence). Kuşlar kendi pisliklerinin üzerlerinde yürümüş oluyor. Ben ızgaralı kafes kullanıyorum. Izgaranın altına da kağıt havlu koyuyorum. Son derecede memnunum. Ama başta zeolit olmak üzere farklı kumlar kullanan arkadaşlarımız var. Tercih size kalmış.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ahmet Tatlıpınar' Alıntı:
Mısır granülü ne oluyor engin bey ilk defa duyuyorum
Mısır granül dışkının nemini emerek kuşlara zararlı olabilme riskini ortadan kaldırır. Mısır koçanının küçük tanelere ayrılmış halidir

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Mısır granürü iyi oluyor fakat muhabbet kuşları devamlı aynı yere pislediklerinden koku yapıyor. Maalesef mısır granürü koyduğumuz zaman altını uzun süre değiştirmeyeceğimiz anlaşılıyor ama onuda haftalık periyotlar halinde temizlenip yerine yenisi konması gerekiyor. Bu konuya değinmek istedim. Ben pasta malzemesi satan yerlerden düz yağlı saman kağıdı alıyorum üzerinde yazı vb seyler olmadığından kuşların dikkatini çekmiyor ve kemirmiyorlar. Tavsiye ederim.

ilkerözkara

Takipçi Üyemiz
Adı
İLKER
Soyadı
ÖZKARA
bence en iyisi mısır granürü.hem dışkının sıvısını emiyor hem koku yapmıyor.sadece haftada bir kuşların sürekli pislediği bölümü atıp biraz mısır granürü eklemek gerekiyor.ve kolay kolar dışkı sıvısını emdiyinden tabanda yani mısır granürünün alt saç veya plastik kesiminde kirlenme ve yapışma olmuyor.aylık taban yıkamalarında sadece suyla yıkamanız yeterli oluyor.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ahmet Tatlıpınar' Alıntı:
mısır granürü bunu nerde bula bilirim yardımcı olurmusunuz
Mısır granürünün üzerine düşen pislikler  en kısa zamanda emerek kurutuyor, kötü koku oluşmasını ve virüs oluşmasını engeller.zaman zaman granürler temizlenerek 2-3 sefer daha kafese serilmek suretiyle kullanılır.Sakaryada üretimi yapılmaktadar.
20 kğ lık çuvalı 25 tl ye + 10 tl de kargo ücreti tutmaktadır...

http://www.agran.com.tr/default.asp?Page=0

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Yahya SAYIN' Alıntı:
Mısır granürünün üzerine düşen pislikler  en kısa zamanda emerek kurutuyor, kötü koku oluşmasını ve virüs oluşmasını engeller.zaman zaman granürler temizlenerek 2-3 sefer daha kafese serilmek suretiyle kullanılır.Sakaryada üretimi yapılmaktadar.
20 kğ lık çuvalı 25 tl ye + 10 tl de kargo ücreti tutmaktadır...

http://www.agran.com.tr/default.asp?Page=0

;)