kafesler arası

berham27

Takipçi Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
taş
arkadaşlar kafesler arasına birbirlerini çiftler görmesin diye karton vb. cisim koymamam gerek var mı?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bunu bende merak ediyorum benim kuşlar sürekli diğer kafestekilerle ilgileniyor.

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
-- üretimhanelerde yanyana kafeslerde kuşlar birbirini görmez genelde, 2-3m karşısındaki kafesleri görüyolar anca.

-- Sorunun aynısını iki farklı petçi kuşçuya sordum:
1. nin cevabı: sadece tel ile ayır, birinin çiftleştiğini gören öteki çift de aynısını taklit eder sıkıntı olmaz.
2. nin cevabı: araya kontrplak kestir koy, mukavva deil (kemirirler) yoksa  kıskançlık olur birbirlerninin eşlerine sulanma yani aldatma olur, sıkıntı olur. :)

----- Ben ise iki çiftimize de iki tane çifthane aldım.  evil_idea çiftler büyük kafeste rahat rahat takılıyolar kendi başlarına. Kafesler üst üste duruyor, ama eskiden duvarda asılı ve yana idi. eskiden göz teması vardı 20-30cm den bi sıkıntı olmamıştı

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende üç çift kuş var bir çifthane kafeste iki çift duruyor diğer çiftte ayrı kafeste ama birbirlerine çok yakınlar  çiftlerden biri 5-6 aydır bende ama hala çiftleşme filan olmadı. Burada sordum çifthanede araya birşey koymaya gerek var mı diye kimisi koy dedii kimisi koyma eşler diğer kuşlarla ilgileniyor diye araya eski bir takvimi katlayıp koydum ama iyimi oldu bilemiyorum diğer kafestekilerle de ilgileniyorlar. En sonunda tüm kuşları çifthaneye alıp aradki teli kaldıracam ne halleri varsa görsünler diye :D oh yaa...

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bende üç çift kuş var bir çifthane kafeste iki çift duruyor diğer çiftte ayrı kafeste ama birbirlerine çok yakınlar  çiftlerden biri 5-6 aydır bende ama hala çiftleşme filan olmadı. Burada sordum çifthanede araya birşey koymaya gerek var mı diye kimisi koy dedii kimisi koyma eşler diğer kuşlarla ilgileniyor diye araya eski bir takvimi katlayıp koydum ama iyimi oldu bilemiyorum diğer kafestekilerle de ilgileniyorlar. En sonunda tüm kuşları çifthaneye alıp aradki teli kaldıracam ne halleri varsa görsünler diye :D oh yaa...
icon_wall ;D smileki bazen benim de yapasım geliyo, ama hakkaten kıyamet kopar gibi

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kadem KARAMAN' Alıntı:
icon_wall ;D smileki bazen benim de yapasım geliyo, ama hakkaten kıyamet kopar gibi
  Neden kopsun ki salmalarda üretim yapan üreticiler salıyor hepsini bir araya belki eş değiştirir yavru yaparlar kim bilir :)

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
  Neden kopsun ki salmalarda üretim yapan üreticiler salıyor hepsini bir araya belki eş değiştirir yavru yaparlar kim bilir :)
--- Açıkcası onu bende merak ediyorum scared

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende ne olacağını çok merak ediyorum ama yapmayada çekiniyorum düzenleri değişecek sil baştan olacak diye. Ne etsek :D

deli_kabus1@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
yılmaz
iyi günler benim de 4 5 çift kuşum var... 2 ayrı arkadaşımın 1 rer çift kuşu vardı yanlız kalıyorlardı benim kuşların yanına getirdik ve ikiside dogurdu diyecegim şu ki kalabalık ortamda üretim alması daha kolay....tabi ustatlar yazarsa daha iyi bilgi verirler BENDE ÇOK SEVİYOM SÜREKLİ ARAŞTIRIYOM KUŞLARI...İYİ GÜNLER

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Tabi çift sayısı çok olunca sürü psikolojisi oluyor fakat biz ayrı kafeslerde yanyana mı yoksa geniş bir kafeste bir arada mı tutmalıyız tüm kuşları onu çözemedik :) Birbirleriyle ilgilenmeleri belki başka kuşla eş olabileceklerinin göstergesidir bilemiyorum ki ?? Bizde sizin gibi araştırıp öğrenmeye çalışıyoruz. Üstatlar konuya el atarda bizi aydınlatırsa seviniriz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Gerek yok 50 cm aralarında mesafe olsun yeter. Zaten birbirlerini görmeleri gerekir.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hımm Efekan öyle diyorsa doğrudur. Benim iki çift çifthanede olduğu için çok yakınlar ve yere inip diğer taraftakilerle arada tel gaga gagaya birşeyler yapıyorlar arayı kapattım bir kaç gündür birbirlerini göremiyorlar. Daha mı iyi oldu bilmiyorum.