Kafeste kaos

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Herkese merhaba.
Bu gece kuşların kendi kafeslerinde kafesin sağına soluna kaçıştıklarínı duydum.
Bulundukları ortam sessizdi ve odayı sadece ay ışığı aydınlatıyordu.
6 kuşun ikisi dün alınmış idi.
Muhtemlen biri birseyden durduk yere ürktü
Fakat erkek kuşun bir tanesi kursağında ki tüm yemleri kafasını sağa sola savurarak çıkarıyordu.
Yemleri öğütememiş.
Bunun sebebi ne olabilir acaba?
Odayı led aydınlatma ile loş bıraktım şimdilik sakinler fakat erkek kuşun öğütemediği yemleri çıkarmaya devam etmesi ise gecenin şu saatinde düşündürüyor beni.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sinan Bey,

Gece can havliyle yapmış olabilir. Ertesi günde akşama kadar yapmaya devam ederse tedaviye başlamak gerekecektir. Umalım ki sadece ürkemeden kaynaklı birşeydir.

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Teşekkür ederim ayhan bey.
Gündüz gözlemleme fırsatım olmayacak evde olmadığındam ötürü.
Akşam yine yemleri kusmaya devam ettiğini gördüğüm takdirde nasıl bir tedavi uygulamam gerekir.
Bir de bu kuşun poposunda dışkı birikmesi var.
Alırken bile isteye görerek tedavi edilebilir dusuncesiyle aldım.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Öncelikle popoda dışkı var diye hemen antibiotik vermeyiniz. Yapışmalar olabilir. O kısmı yıkayın ve yeniden gözlemleyin. Kafes tabanını temizleyip beyaz bir kağıt serip gerçekten sulu dışkı olduğunu görmeniz lazım. İshal için çeşitli etken maddeli ilaçlar mevcut. Bir tanesi Coxidin. Evdeki antibiotiklerinde bazıları oluyor. Ama kesin olarak görmeden ilaca başlamayalım.

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Popaya dışkı yapışması sona erdi şimdilik.
Altlarına dün akşam koyduğum beyaz kağıdı sabah kontrol ettim dışkısı sulu halde.
O da sanırım kuşun yeni bir ortama gelmesi ile oluşan değişikliklerden kaynaklı.
Yine de bilemiyorum tabi.
Yem yemesi normal fakat tunekte kabarık vaziyette duruyor.

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Kaos maalesef bu gece yine tekrar etti.
Kuşlar sessiz ve  loş ışıklı bir odada duruyorlar.
Fakat yine gece yarısı kendilerini kafesin içinde amaçsızca sağa sola çarparken buldum.
salma kafesteki kuşlar birbirine yabancı fakat kavga dövüşleri olmuyor gün içerisinde.
Kafes ortadan ayrık ve çift olarak yaşıyorlar.
Hangisinin ürktüğünü bulmak adına her gün bir tanesini ayrı bir kafes ve odaya taşısam olur mu?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Sinan Bey kuşlar fazla ürkekse (bu gecenin bi yarısını bulur genelde) korku krizleri olur ve birinin ürküp carcar bağırması çırpınması diğerlerinede bulaşır.Herhangi bir ışık süzmesi,sinek uçması ,üst yada alt kattan duvardan gelen bi gürültü buna neden olur.Bende geçen sene her akşam üstteki öğrencilerin gece gece tepinmesi yüzünden  olurdu ve hatta bu yüzden bi kuluçkamdaki tüm yumurtalarda dağıldı.Bu sneki damızlıklarım kendi ellerimle büyüttüklerim ve korkak değiller hiç olmuyor.Geçen sezon ki kuşların çoğu toplamaydı ve özellikle yuvadaki dişiler inanılmaz yabaniydi.Duvardan bi gümleme gelse anında carcarcar. Kuşlarla devamlı rahatsız etmeden ilgilenin,konuşun muhabbetler ilgiyi sever ve göreceksiniz zifir karanlıkta herşeyden korkmayacaklar ortamı benimseyecekler.En sinir olduğum durum üretim evde olunca ufak bi loş lambada yakamıyorsun şakıyorlar umarım halledersiniz.

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Teşekkür ederim onur bey.
Gerekli ilgi ve alakayı gösterdiğime inanıyorum ama sorun sanırım dişiden kaynaklı.
Erkek kuşu hiç bir şekilde yanına yanaştırmıyor.
Sürekli yılan gibi başını ileri uzatıyor ve ince bir ses çıkartıyor.
3. Erkek ile deneme yapsamda fayda sağlamadı.
Halbuki daha evvelden yanında dişi bir kuş var idi ve dişiler birbirlerine yem dahi kusuyorlardı.
Kolay uyum sağlayacağını düşündüm fakat yanıldım.
Ayırma metodunu kullansam olur mu acaba?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Sinan KAHRAMAN.' Alıntı:
Teşekkür ederim onur bey.
Gerekli ilgi ve alakayı gösterdiğime inanıyorum ama sorun sanırım dişiden kaynaklı.
Erkek kuşu hiç bir şekilde yanına yanaştırmıyor.
Sürekli yılan gibi başını ileri uzatıyor ve ince bir ses çıkartıyor.
3. Erkek ile deneme yapsamda fayda sağlamadı.
Halbuki daha evvelden yanında dişi bir kuş var idi ve dişiler birbirlerine yem dahi kusuyorlardı.
Kolay uyum sağlayacağını düşündüm fakat yanıldım.
Ayırma metodunu kullansam olur mu acaba?
Olur erkek yuvalıklı kafeste kalsın ve iyice bölgesine hakim olup güven kazansın bol bol şakıyıp kafese yuvalığa tıkladığında dişiyi yanına alırsınız.Öpüşme yem kusma gibi davranışları gözlemlediğinizde ilk adım atılmış olur.Bu arada erkek kuşa haftda 3 defa mama verin kızışsın.