KALAMAR KEMIGI TEMIZLEME YARDIM

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Merhaba arkadaşlar bugun 1 kg  kalamar kemıgı aldım  daha dogrusu kargo ıle geldı ama  cok asırı derece  denız mahsulu kokusu var benım bunları yıkamam gereklı ama  nasıl yıkamam gereklı oldugunu bılmıyorum bazı kısıler tuzlu suya yatır bazıları sırkelı suya yatır dıyor  sımdıden yorumlarınız ıcın teşekkürler.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Şimdiye kadar hiç su ile dezenfektasyon yoluna gitmedim.Ancak bir önerim olacak.Törpü yada eğede derler bu aletle kalamar kemiğinin yüzeyindeki kirli bölmü kazıyın.Ortaya bembeyaz iç kısım çıkacaktır.Bu işlemi kemiğin daha yumuşak yüzüne yapın.Arka yüze dokunmayın...

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
suda kaynatın 20 dakika civarında .suyun içine de biraz sirke koyun sonra güneşde kurutun havalandırın işlem tamam...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
kemiğin kokusu kolay kolay çıkmıyor arkadaşların dediği gibi kaynatıp güneşte kurutun ve bırakın havalansın iyice sonra bıçak yardımı ile kirli yüzeyi kazıyın temiz yüzeye kadar

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
yavuz alptekin' Alıntı:
Suda beklettikten sonra kurumadan nemliyken dış yüzeyleri temizlemen çok daha kolay ve temiz olacaktır kuruduktan sonra ki temizlikle nemliyken yapılan temizlik arasında çok fark var nemliyken yumuşak ve temizliği tam istediğin gibi kolay oluyor sonrasında güneşte kurutun ve dış yüzeyi kar gibi beyazlıyor bilginize..