Kalsiyum için yumurta suyu.

Serdar Hasbal

Yeni Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
HasbalHasbal
Merhabalar.Kuşların kalsiyum ihtiyacı için gaga taşı vb şeyler malumunuz üzere her hobicide mevcut;peki haşlanmış yumurta suyunu suluga bir miktar eklesek bunun bir zararı olurmu.Bilindiği üzere haşlanmış yumurta suyunda yüksek derecede kalsiyum mevcut.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Hiç bir zararı olmaz ben çiçeklere döküyorum süper oluyor.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kalamar kemiği yeterli uğraşmaya gerek yok.Zaten doğru beslenen dinç genç kuşun yumurtası sağlam olur. Gaga taşının oyalamaktan başka bi numarası yok tabi yapılışı ve içeriğide önemli.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Aynen kalamar kemiği varken uğraşmaya değmez tabi ama, arkadaş sanırım yumurta suyunu ziyan etmek istemiyor :)

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Haşlanmış yumurta suyunun içinde farklı bir organizmalar olabilir kuşlar için araştırmak lazım ayrıca zaten mama içine yumurta kabuğu katabilir ve kalamar kemiği vb gibi vitamin, yiyeceklerden mineral ihtiyaçlarını karşılayacaklardır kolay gelsin

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Serdar bey, yumurta kabuğunda salmonella bakterisi epeyce bulunur, siz de kuşlarınızda yakalanabilir, hiç öyle riske gerek yok kalamar kemiği kalsiyum için yeterli olur.

Haşlanmış yumurta kabuğunu ezilip kuşlara verilmesi de bana göre riskli, hem bakterileri ellerimizle sunarız, bi ihtmal kuş yumurta kabuğunun tadını alıp bu sefer kendi yumurtalarını da yiyebilme ihtimali olabilir, gerçek veya varsayım fakat  ben o riske girmem.

Mümkünse haşlanan yumurtanın haşlandığı cezve v.s ne ise onda sadece yumurta haşlanmalıdır, başka bir besin pişirmek haşlamak, kabuktaki bakterilerin bize yada kuşlara geçmesine neden olur.