kanarya eşleştirme

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
arkadaşlar dayım dişi kanarya verdi bana  bende birinden erkek bir kanarya buldum yanlız 4 senelik kanarya önceden aldığım kişi ötüyodu bu aralar ötmüyo dedi bir haftadır bende dişi kendini hazırladı yuvayı kurdu ama erkekte tık yok ne yapmalıyım..birde erkek kanaryalar kaç aylıkken çiftleşmeye başlar...

Serdar SÜRKECÜ

Uzman Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Sirkeci
Erkek kanarya ötüşte değilse daha eşe gelmemiş demektir, bazı sebepleri olabilir tüye girmiş olabilir, bünyesi zayıf olabilir, yada daha önce eşleşmiş yorulmuş olabilir. 4 yaşta kanarya için azımsanacak bir süre değil, daha önce ne kadar üretim yapıldı acaba erkekten. Birbirlerine alışmamış ve kızmamış erkekle dişiyi yan yana koymayın, dişi kızgınlıktan boş yumurtayacak yatacaktır yuvaya, ayrı kafeslerde birbirini görecek şekilde tutun, erkeğin dik ötüşe geçmesini bekleyin, erkek sık ötmeye ve dişiyi aramaya başladığında yan yana atarsınız.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Serdar SİRKECİ' Alıntı:
Erkek kanarya ötüşte değilse daha eşe gelmemiş demektir, bazı sebepleri olabilir tüye girmiş olabilir, bünyesi zayıf olabilir, yada daha önce eşleşmiş yorulmuş olabilir. 4 yaşta kanarya için azımsanacak bir süre değil, daha önce ne kadar üretim yapıldı acaba erkekten. Birbirlerine alışmamış ve kızmamış erkekle dişiyi yan yana koymayın, dişi kızgınlıktan boş yumurtayacak yatacaktır yuvaya, ayrı kafeslerde birbirini görecek şekilde tutun, erkeğin dik ötüşe geçmesini bekleyin, erkek sık ötmeye ve dişiyi aramaya başladığında yan yana atarsınız.
Serdar bey çok güzel açıklamış, katılıyorum...

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
erkek tüyde  sanırım sürekli tüy döküyo peki erkek tüydeyken ötmeyi kesermi ve tüyden erken çıkrmanın yolu varmıdır...

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
kanarya hakkında fazla bi bilgim yok ama tüyden çıkmasının tek yolu iyi beslenmedir iyi bakılmadır bundan başka bir çözümü olamaz

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
arkadaşlar yeni erkek kanarya getirdim ewe bugün baktığımda dişi kafesin tabanına yumurta yapmış folluğu taktım erkek dişi bir birini görüo ama direk yanına koymadım alışsınlar die ..sizce ne yapmalıyım ben bu konuda yeniyim kanarya ilk defa üretiom...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
arkadaşlarınıda dediği gibi erkek ötüşte değilse kızgın değildir birde tüye girmişse çiftleşmez iyi bi besin takviyesiyle tüy zamanı ve kızgınlaşması sağlanabilir

cestikeri

Üyemiz
Adı
berkay
Soyadı
haşimoğlu
arkadaşım o erkek başka ben bu erkeği yeni getirdim .. dişinin alışmasını nasıl sağlayabilirim...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
cestikeri' Alıntı:
arkadaşım o erkek başka ben bu erkeği yeni getirdim .. dişinin alışmasını nasıl sağlayabilirim...
arkadaşım  ;) aldığın erkek ötüyorsa at dişinin yanına ötüşte değilse bekleyeceksin