Kanarya ile Muhabbet Aynı Yerde Olurmu

Kawasaki

Takipçi Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
Kahraman
Evimin bahçesinde üretim yapıyorum benimle aynı şekilde evinde kanarya üreten bir arkadaşım var aynı mahalledeyiz yine aynı mahallede tam bana göre bir yer var daha önce 40 takım muhabbet bakılmış temiz lavabolu havalandırması elektrigi herşeyi hazır bir yer var arkadaşım burada birlikte üretim yapalım diyor herşey ortaklaşa olacak ama ben kanarya ile muhabbeti aynı yerde olmasını istemiyorum ama bakıyorum çevremde aynı ortamda üretenlerde var siz ne diyorsunuz bu konuda

yalvaclı

Uzman Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
TÜRKER
kanarya taklit çi bir kuştur ne verirseniz onu öter tabi bunun içinde belli bir zamana ihtiyac vardır kanarya  ile muhabbet aynı ortamda olursa yavrular dersi alamazlar ders derken ötüm şekline deniliyor burdaki bir kaç kanarya ustası aynı yerde olmaz diyorlar takdir senin

pg_cem

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
erdoğan
bencede kanarya ıle muhabbet bır arada olmaz ama kartonpıyer le ıkıye bolüp kullanırsanız kanaryalarınız muhabbetleri duymaz tabı araya ızacom kullanmak kaydı ile üretıme devam edebılırsınız kanaryalar muhabbetlerden de az rahatsız edılmelıdır bence saygılarımla

E

elaziz2316

Guest
    Bence beslenen kanarya ötüm ırkı (malinua vb.) değil ise sorun olmaz. Ama ortamı ikiye bölme şansı var ise bölmekte fayda olabilir. Tercih size kalmış.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
kanaryanın ötücü olmayan bir ırkı,cinsi(dişiler hariç)varmıdır?tamamen bilgilenmek amaçlı soruyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Bence beslenen kanarya ötüm ırkı (malinua vb.) değil ise sorun olmaz. Ama ortamı ikiye bölme şansı var ise bölmekte fayda olabilir. Tercih size kalmış.

Selcuk San

Yeni Üyemiz
Adı
Selcuk
Soyadı
San
yaklaşık 2 yıldır hem kanarya harz roller hemde muhabbet üretimi yapıyorum. daha hiç bir kanaryamın bozuk ötüğünü duymadım. sadece muhabbet kusunun tozlarından cabuk etkileniyorlar. iyi bir havalandırmayla o işide cözdüm. malinua hariç her turlu kanaryayla rahatca besleyebilirsiniz. malinua kanaryasının genetiği taklitci bir kustur bir tek o kusun yanında değil muhabbet akvaryum bile bulundursanız sesini hemen kapar.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
benim evimde bir tane kanarya var tadilat nedeni ile kanaryayı muhabbet kuşlarının bulunduğu yere götürdüm 1 ay sonra kanaryanın ötüşü değişti

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bir şey soracağım.bir şey olmaz diyen arkadaşlar bir arada besledilermi.yoksa öylesinemi fikir beyan ediyorlar.öğrenmek için soruyorum.çünki bizim kanarya ve muhabbet bir arada durmuş ve kanaryanın ayak parmakları kemirilmiş bir kanaryamız varda.sadece bizim başımızamı geldi diye soruyorum.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Bazı arkadaşlarımız muhabbet üretimhanesinde kanarya beslemişler ve bir müddet sonra kanaryalar kabarmaya başlamıştı.Sonra kanaryaları ayırmak zorunda kaldılar.Muhabbetlerin tüy ve tozunun kanaryalara zarar verdiğini söylemişlerdi.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bende onu diyorum birebir besleyen varmı yoksa laf osun diyemi yazılıyor.mustafa teşekkür ederim.

metkuy

Uzman Üyemiz
Ben muhabbetlerimin hepsini bir kanarya üreticisinden satın aldım ve aldığım kişinin satma sebebi muhabbet kuşunun tozunun kanaryalarını rahatsız etmesiydi.

Selcuk San

Yeni Üyemiz
Adı
Selcuk
Soyadı
San
Ben halen kanarya ve muhabbeti aynı kumeste farklı boxslarda besliyorum Zeki bey yaklaşık 2 yıl oldu ilk basta tozdan kanaryalar rahatsızlandı ama onunda caresini devamlı olarak hava temizleyici makine calıştırarak buldum

Serdarmcr

Yeni Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Benlioğlu
6 aydır aynı oda içinde 20 tk kanarya 15 tk muhabbet kuşu besliyorum.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Muhabbet kuşlarını aldığım zaman havalandırma sistemini devre aldım.

E

elaziz2316

Guest
tuna akgün' Alıntı:
kanaryanın ötücü olmayan bir ırkı,cinsi(dişiler hariç)varmıdır?tamamen bilgilenmek amaçlı soruyorum
Kanaryaları üç ana grupta toplayabiliriz.

1- Ötüm kanaryaları
2- Renk kanaryaları
3- Şekil kanaryaları

1-ÖTÜM KANARYALARI

a- ROLLER: Almanya'nın ''HARZ'' yöresinde harz dağları eteklerinde elde edilip geliştirilen kendien ahs nağmeleri çok güzel bir ahenkle şakıma ustalarıdır. Nefes alırken ve verirken ötüşüne devam eder. Çeşitli renklerde yetiştirilen ve nagmeleri özel deyimler ile sınıflandırılan roller makamlarını peşpeşe sıralar. Bu değişik makamlar rule ve mıarıldanma ile başlar sus sesi, çınlamalar. fülüt vs. ile devam eder.
b- MALİNUA: Belçikanın ''MALİN'' kentinde elde edilen bu ötüş kanaryası üstün ötüş stili ve makamları ile rollerden farklılıklar gösterir. Bu ik kanarya türünün uluslararası ötümlü müsabakaların özel puanlama sistemi vardır. kanaryalar aldıkları puanların sertifikaları ile değer kazanır.
c- BÜLBÜL ÖTÜŞLÜ Bu kanaryalar özellikle yurdumuzda yetiştirilir.

2-RENK KANARYALARI (color canary)

sahip oldukları renklere göre isimlendirilirler.
a-lipochrome seri: Açık sarı, Koyu sarı, kula, dominant beyaz, recessive beyaz. dimorpic. ıvory. pastel, kırmızı oranj, apricot.
b-Yeşil seri Hafif yeşil, altuni yeşil, kula yeşil, oranj bronz yeşil, kızıl bronz, mavi, açık mavi, gri mavi
c-Kahverengi seri Altuni kahve, Gümüş kahve, kızıl kahve, Kızıl oranj kahve; oranj kahve
d-alacalı seri Altuni alaca, gümüş alaca, kırmızı alaca, oranj kızıl alaca, oranj alaca
e-isabel seri Altuni isabel, gümüş isabel, kırmızı isabel, oranj kızıl isabel, oranj. isabel. pek çok uzun süren araştırma, çapraz eşleme ile geliştirilerek elde edilen bu renk serileri günümüz kanaryacılıgının en yeni örneklerini teşkil etmektedirler. Müsabakalarda net ve kusursuz güzellikte tam bir seri (color Canary) büyük jürüiden en yüksek puanı toplar.

3-ŞEKİL KANARYALARI KATEGORİLERİ:

A=Firilled (kıvırcık) kanarya
1-Parisian Frilled Canary a-Color frill b-Badouaner
2-Northen Dutch Frill (Kuzey Holandez)
3-Southem Dutch Frill (Güney Hollandez)
4-Swis Frill(İsviçre Kıvırcığı)
5-Gibber İtalicus (İtalyan kıvırcığı ve kanburu) Kategory
B= Posture Canaries (Biçim Kanaryaları)
1-Belgian bult (belçika Kanburu)
2- Scotch Fancy
3-Muncher
4- Japanese hoso Kategory
C= Form Canaries
1- Border Fancy
2- Raza
3- Norwich
4- Yorkshire a-Continental type b-English type
5- Bernese Canary
6- Fife Fancy
7- Lizard Kategory
D= Tepeli kanaryalar
1- Gloster a-Corona(tepeli) b-Consort(düz)
2- German a-crested b-non crested(tepesiz)
3- Crested canary(tepeli kanarya) a-Crested(tepeli) b_Crest-bred(Bozuk tepe)
4- Lancashire a-crested(tepeli) b-non crested (tepesiz)