Kanarya - Saka Melezi

ojos

Takipçi Üyemiz
Adı
kemal
Soyadı
karadağ
Herkeze merhabaler; Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum, ben maliuna kanarya besliyorum  saka kuşlarınada merak sardım kanarya ile çiftleşen sakalar çıkan kuş hem renk hem ötüşü cok güzel oluyormus bir saka alıp hangi kanarya türü ile çiftlestirmem gerekir ve nasıl bir yol izlemem gerekir neler yapabilirim herkeze teşekkürler...

Yavuz Kotan

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Kotan
Kemal Bey saka melezı tamamen sabır ve tecrube ısıdır, sans faktoru de onemlı tabı. Iyı bır genc saka bulmanız gerekır oncelıkle, kafese oturması ve kanaryalarla beraber aynı ortamda bulunması, kanaryaya asına olması lazım kı ısınız kolaylassın. Tabı bu surec mınımum 1 seneyı bulur. Sakanın tamamen melez almaya uygun hale gelmesı ıcın gagası, ayakları ve tırnaklarındakı sıyahlıgın yerını beyazlıga bırakması lazım. Nısan ayının ortaları yavrulama donemıdır, bu donemde hazır, -sakayı urkutmeyecek renklere sahıp- kız dısı bır kanarya ıle esleyebılırsınız. Irk olarak genellıkle bakırı tarzı kanarya kullanıyorlar. Malınua, harz tarzı sarı renklı kanaryaları da boyayıp ese atıyorlar.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Yavuz KOTAN' Alıntı:
Kemal Bey saka melezı tamamen sabır ve tecrube ısıdır, sans faktoru de onemlı tabı. Iyı bır genc saka bulmanız gerekır oncelıkle, kafese oturması ve kanaryalarla beraber aynı ortamda bulunması, kanaryaya asına olması lazım kı ısınız kolaylassın. Tabı bu surec mınımum 1 seneyı bulur. Sakanın tamamen melez almaya uygun hale gelmesı ıcın gagası, ayakları ve tırnaklarındakı sıyahlıgın yerını beyazlıga bırakması lazım. Nısan ayının ortaları yavrulama donemıdır, bu donemde hazır, -sakayı urkutmeyecek renklere sahıp- kız dısı bır kanarya ıle esleyebılırsınız. Irk olarak genellıkle bakırı tarzı kanarya kullanıyorlar. Malınua, harz tarzı sarı renklı kanaryaları da boyayıp ese atıyorlar.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Yavuz KOTAN' Alıntı:

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ben çok anlamam anladıklarımı yazayim istedim. Eşler kendi cinslerinden başka karşı cins sesi duymamalı ve kendi cinsleri ile hiç eşleşmemiş olmalı. Sanırım yavru iken yetiştirmek daha iyi.
Ayrıca Saka kuşu nun doğal ortamı esas alınmalı. Gizlenmiş yalancı yapraklarla süslenmiş yuva, canlı yem değişik tohumlar vb.
Beyaz kanarya ile kırması çok güzel oluyor. Bir okuduğum yazıda yetiştiricinin beyaz kanaryanın suratını kırmızı ile boyadığı böylece sakanın daha rahat yanaştığını okumuştum.
Aklımda kalanlar bunlar.
Birde her kırma kısır olmayabiliyor sanırım. Yani 7 yılda olgunlaşan melezler var diye okumuştum ancak ne kadarı doğrudur ne kadarı rivayettir bilemem.
Kolay gelsin.

ojos

Takipçi Üyemiz
Adı
kemal
Soyadı
karadağ
Herkeze cevaplarınız için teşekkür ederim, ozman ilk önce iyi bir saka bulmam gerekicek, istanbul'da cok iyi bir saka'yı eminönü kuş pazarından temin edebilirmiyim yoksa daha farklı bir yolmu izlesem?

Yavuz Kotan

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Kotan
Eminönünden ziyade Edirnekapıyı tavsiye ederim. Güzel geçit sakaları bulabilirsiniz.

ojos

Takipçi Üyemiz
Adı
kemal
Soyadı
karadağ
Edirnekapı'nın neresinden temin edebilirim..?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Saka x Saka üretimi ve saka x kanarya üretimi zordur.. Saka ve kanaryadan cıkan yavrular Katır oluyorlar verimli olamıyor.. erkekleri verilen ötüm derslerine bağlı olarak harika ötümlü oluyorlar.. saka melezlerinin tek cekici yanı ötüsleridir... öncelikle saka melezi üretmek istiyorsanız kafese oturmus en az 3 sandıklı 3 senelik sakanız olması lazım.. yada kafes üretimi 1 yasında bir sakada olabilir.. renk konusuna gelince güzel renkli olabilmesi icin al mozaik cinsi daha önce ciftlesmemiz kız dişi kanaryayla ciftlestirmeniz lazım.. buda cok zorlu bir iş artı zaman gerektiren bisidir..size önerim illa melez istiyorsanız mozambik kanaryasi ve kanaryayı deneyin.. bunlardan cıkan melezlerde harika ötümlü oluyor ve bir artısı daha var.. ikiside kanarya türü oldugu icin yavrular katir cıkmıyor.. cıkan melez yavrularda üretken olabiliyor.. saygılar..

ojos

Takipçi Üyemiz
Adı
kemal
Soyadı
karadağ
Behsat TİĞİZ yardımlarınız  için teşekkür ederim, ' mozambik kanaryasi ve kanaryayı deneyin' diye yazmışınız hangi kanarya olarak örnek alabilirmiyim ben ilk defa denicem zaman konusunda ve yer konusunda sıkıntım yok oyüzden yavaş yavaş başlamak istiyorum..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Saka x Saka üretimi ve saka x kanarya üretimi zordur.. Saka ve kanaryadan cıkan yavrular Katır oluyorlar verimli olamıyor.. erkekleri verilen ötüm derslerine bağlı olarak harika ötümlü oluyorlar.. saka melezlerinin tek cekici yanı ötüsleridir... öncelikle saka melezi üretmek istiyorsanız kafese oturmus en az 3 sandıklı 3 senelik sakanız olması lazım.. yada kafes üretimi 1 yasında bir sakada olabilir.. renk konusuna gelince güzel renkli olabilmesi icin al mozaik cinsi daha önce ciftlesmemiz kız dişi kanaryayla ciftlestirmeniz lazım.. buda cok zorlu bir iş artı zaman gerektiren bisidir..size önerim illa melez istiyorsanız mozambik kanaryasi ve kanaryayı deneyin.. bunlardan cıkan melezlerde harika ötümlü oluyor ve bir artısı daha var.. ikiside kanarya türü oldugu icin yavrular katir cıkmıyor.. cıkan melez yavrularda üretken olabiliyor.. saygılar..
+1

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kemal KARADAĞ' Alıntı:
Behsat TİĞİZ yardımlarınız  için teşekkür ederim, ' mozambik kanaryasi ve kanaryayı deneyin' diye yazmışınız hangi kanarya olarak örnek alabilirmiyim ben ilk defa denicem zaman konusunda ve yer konusunda sıkıntım yok oyüzden yavaş yavaş başlamak istiyorum..
En az 1 sene kafese oturmus erkek mozambik kanaryasi ve koyu renk kucuk malta cinsi kanaryaları deneyebilirsiniz.yanlız maltanın kız dişi olmasına özen göstermeniz lazım

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
sayın Kemal bey melez işi sabır işi şans işi uzaktan sevme işi.
saka 3 yıllık olsa da olur 5 yıllık olsa da olur yeni bir saka olsa da olur. bu şans işi sakanın yeteneğine kalmış. melez alma için çok büyük salmalarda eşleme yapanlar da var küçük bir muhabbet kafesinde de verim alan da var. dişi olarak hiç eşleşmemiş yani kız dişi olması da şart değil. iki yaşında üç yaşında kanaryalarla melez alan da var. yani bu şans işi. ilk önce saka kanarya ile ilgili forum sitelerine üye olup oradan daha güzel bilgi alabilirsiniz.

bu 4 sene önce 8 tane melez aldığım kuşlarım

Uploaded with ImageShack.us

bu ise bu sene eşe attığım kuşlar

Uploaded with ImageShack.us

ojos

Takipçi Üyemiz
Adı
kemal
Soyadı
karadağ
Semih ÖKENEL yardımlarınızı teşekkür ederim..